Küresel Yer Numarası (GLN) almak isteyen hekim,eczane, hastane ve ilaç sarf eden diğer merkezler, başvuru dilekçesi ve nüfus cüzdan fotokopisi ile İl Sağlık Müdürlüğü Tıbbi Cihaz ve Eczacılık Birimine başvuruda bulunur.
GLN numarası hakkında ayrıntılı bilgi TOBB'den edinilebilir.
GLN'leri üretici, ithalatçı, ihracatçı firmalar, geri ödeme kurumları ve ecza depoları TOBB-GS1 Türkiye'ye başvurarak; eczane, hastane ve ilaç sarf eden diğer merkezler ise İl Sağlık Merkezlerine kayıt olduklarında TOBB tarafından Sağlık Bakanlığı için ayrılmış bir alandan otomatik olarak alabilirler.
GTIN ve GLN birbirinden ayrı tanımlama numaralarıdır. GLN firma lokasyonlarını GTIN firmanın ticari ürün gruplarını tanımlamasında kullanılır. GLN Numarası alabilmek için Gs1 Türkiye Vakfı İktisadi üyeliği oluşturmak gerekmektedir.
GLN NUMARASI NE KADAR SÜREDE ALINIR? Barkod Numarası başvurunuz yapıldıktan sonra Barkod Kurumu tarafından gerekli incelemelerden sonra en geç 5 ila 7 iş günü içerisinde barkod numaranız onaylanmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Küresel Yer Numarası (GLN) almak isteyen hekim,eczane, hastane ve ilaç sarf eden diğer merkezler, başvuru dilekçesi ve nüfus cüzdan fotokopisi ile İl Sağlık Müdürlüğü Tıbbi Cihaz ve Eczacılık Birimine başvuruda bulunur.
GLN; tüm tedarikçiler, grup satın alma organizasyonları (GPO'lar) vs. ile kuruluşunuzu tüm tedarik zinciri boyunca benzersiz şekilde tanımladığı için ticari iletişime ait bir tanımlama numarasıdır.
Küresel Yer Numarası (Global Location Number) kelimelerinin baş harflerinden oluşan GLN, Barkod otoritesi GS1 tarafından verilmektedir.
GLN Numarası (Küresel Lokasyon Numarası) kelimelerinin baş harflerinden oluşan GLN, lokasyonların bilgi sistemlerindeki veritabanlarında tutulan tanımlayıcı bilgilerine ulaşmak için erişim anahtarı olarak kullanılır.
GLN (Küresel Lokasyon Numarası), firmanızın lokasyonunu tanımlamak için kullanılır. Ayrıca bir firmanın farklı şubelerini, depolarını, bir depodaki farklı ofislerini ve hatta farklı üretim bantlarını tanımlamak için de kullanılabilir.
GLN Numarası, her eczaneye özel, 13 karakter uzunluğundaki uluslararası yer numarasıdır. İl Sağlık Müdürlükleri'ne yapılan başvurunun ardından, eczacının belirttiği mail adresine “kullanıcı tanımlama mesajı” gelecektir. Bu mesaj ile bildirilen GLN Numarası kaydedilmelidir.
GLN: Küresel Lokasyon Numarası
GLN veya Küresel Lokasyon Numarası, fiziksel, yasal, operasyonel ve dijital varlıkların tanımlanmasını sağlar. GLN'ler, bir GS1 Firma Öneki, referans numarası ve kontrol basamağından oluşan sabit uzunluktaki 13 haneli sayılardır.
Barkod Numarası almak için GS1 Türkiye Sistem üyelik başvurusu yapmanız gerekmektedir. GS1 Türkiye, firmanıza özel bir Firma Önek Numarası (GCP) tahsis edecektir. Firma Önek Numarası barkodunuzun temelini oluşturacak, dünya çapında benzersiz ve sadece sizin firmanızı tanımlayan bir kod olacaktır.
Program Önerisi
UYAP dosyasını açabilmek için ilk olarak bilgisayarınızda winrar programı yüklü olmalıdır. Sonrasında ise UYAP editör uygulamasını indirmeniz gerekecektir. Böylece sizde istediğiniz her cihazdan belgelere ulaşım sağlayabilirsiniz ve rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Kullanmakta olduğunuz Yeni UYAP Uygulamasını (UYAP Giriş) kaldırarak https://avukat.uyap.gov.tr/main/avukat/giris.jsp adresinde yer alan Yeni UYAP Uygulaması ile Giriş seçeneği ile güncel UYAP Uygulamasını indirmeniz gerekmektedir.
UDF dosyası, ücretsiz Not Defteri veya başka bir metin düzenleyici ile de açılabilir. Ancak, söz konusu UYAP evrakları ise, UYAP evrakları nasıl açılır ya da başka bir deyişle UYAP dosyaları hangi programla açılır? sorusunun tek bir yanıtı var; UYAP Editör programını kullanmak.
Uyap dosya sorgulama işlemi için öncelikle uyap dosya sorgulama linki olan ( https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandasportal/index.jsp ) adresinden Vatandaş Portal giriş sayfasına giriş yapılır. Bu sayfadan kolayca uyap dosya sorgulaması yapılır.
Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.
Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.
İlaç takip sistemi (İTS) gereği ilaç ambalajlarında halen kullanılmakta olan barkodların yanı sıra, yine üretici firma tarafından ürün kodu, seri numarası, her seri için yeniden başlayan sıra numarası, üretim tarihi ve son kullanma tarihi bilgilerini içeren bir Karekod basılacaktır.
Barkod kullanmak isteyen firmalar GS1 Türkiye'ye başvururarak bir GS1 Firma Numarası alırlar. GS1 Firma Numarası, Küresel Ticari Ürün Numarası (GTIN) oluşturmada kullanılır. GTIN ise daha sonra barkod etiketi olarak bastırılarak ürün üzerine yerleştirilir.
e-Ticarette GS1 Barkodun Önemini Artıran 4 Sebep
En az marka tescili kadar değerli olması sebebiyle piyasaya çıkarmak istediğiniz ürün veya hizmetlerr sahiplik kazandırması açısından oldukça kurtarıcı olabilir. Ancak yine de GS1 barkod zorunlu mu noktasında henüz evet demek mümkün değil.
İTS kullanıcı adı ve şifrenizi http://itsportal.saglik.gov.tr/its_os/ adresinden “Şifremi Unuttum” basarak şifrenizi yenileyebilir ya da “Yeni Kullanıcı” butonuna basarak yeni kullanıcı oluşturabilirsiniz.
Ürünlerin cinsi veya içeriği fark etmemeksizin satışa çıkacak olan her ürünün kimliği niteliğinde bir Barkod Numarası olmak zorundadır. Barkod EAN kendi içinde çeşitli standartlara sahiptir. EAN 13, perakende ve uluslarası satışlarda kullanılır.
Barkod Numarası Nereden Alınır? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), barkod numaraları ile ilgili yetkili resmî kuruluştur. Dolayısıyla barkod numarası almak için bu kuruluşa bağlı bir hizmete başvurmanız gerekir. Önceden barkod başvuruları için Milli Mal Numaralama Merkezi (MMNM) kullanılıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri