Bilgisayarınızda Chrome'u açın. Ayarlar'ı tıklayın. Senkronizasyon ve Google hizmetleri'ni tıklayın. "Senkronizasyon"un altında Senkronize ettiğiniz öğeleri yönetin'i tıklayın.
Senkronizasyon sorununun çözümü
Eğer bir senkronizasyon sorunu yaşıyorsan, hesabından çıkış yapıp yeniden giriş yapmak, önbelleği temizlemek veya uygulamayı yeniden yüklemek bu sorunu genellikle çözecektir. Ancak sorunu bu şekilde çözmek, henüz senkronize olmamış verileri kaybetmene sebep olabilir.
Bir önceki telefonunuzda eğer Google üzerinden senkronizasyon özelliği aktif ise, yalnızca e-posta adresinizi yeni akıllı telefonunuza girerek önceki telefonunuzdaki bilgileri yeni telefonunuza aktarabiliyorsunuz. Hatta isterseniz, senkronize etmek istediğiniz uygulamaları ayarlar kısmından seçebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Gmail senkronizasyon ayarlarını kontrol edin
Gmail uygulamasını açın. Ayarlar'a dokunun. Hesabınıza dokunun. "Gmail'i senkronize et" seçeneğinin yanındaki kutunun işaretli olduğundan emin olun.
Gelen kutunuza ulaşmamış olan e-postalar yanlışlıkla arşivlenmiş, silinmiş veya spam olarak işaretlenmiş olabilir.
Senkronizenin sözlük anlamı "aynı zamanda olmak" ya da "aynı zamanda olmayan" olarak yorumlanabilmektedir. Senkronize olmak yukarıda yazanlardan "aynı zamanda olmak" durumunu ifade ederken senkronize olmamak ya da olamamak "aynı zamanda olmayan" anlamını temsil etmektedir.
Senkronizasyon, eşzamanlama veya eşleme, eşgüdümlü çalışan parçalı sistemlerin zamanlamalarının eşleştirilmiş olduğunu ifade eder. Birimleri, bu şekilde çalışan sistemler senkronize veya eşzamanlı olarak anılır.
Geçmiş, yer işaretleri, şifreler ve kablosuz ağlar gibi verileri Google Hesabınıza kaydedip senkronize edebilirsiniz. Bu şekilde, oturum açtığınız her Chromebook'ta ve diğer cihazlardaki Google Chrome'da bu bilgileri her zaman bulabilirsiniz.
Google Sync, pek çok Android, iOS, BlackBerry, Palm, Pocket pc cihazları ve Microsoft Outlook'la sorunsuz kablosuz senkronizasyon sağladı. Android - Gmail, Kişiler veya Takvim'in herhangi bir kombinasyonunu yedekler ve senkronize eder.
“Cihazlar senkronize edilemedi” uyarısını görüyorsanız telefonunuzun saatini doğru zamanı gösterecek şekilde güncellemeniz gerekiyor olabilir. Telefonunuzdaki tarih, saat ve saat dilimi ayarları bulunduğunuz konumla eşleşmelidir.
Senkronizasyonu devam ettirme Gmail gibi bir Google hizmetinde oturumunuzu kapatırsanız Chrome, senkronizasyonu duraklatır. Senkronizasyonu tekrar açmak için Google Hesabınızda oturum açın: Bilgisayarınızda Chrome'u açın. Sağ üstte Duraklatıldı ardından Tekrar oturum açın'ı tıklayın.
Senkronize etmek, genellikle teknolojik aletler arasındaki eşleşme durumunu tarif etmek için kullanılmaktadır. Buna göre akıllı telefonlardaki bilgileri başka bir telefona atmaya ve bu aktarım işine senkronize etmek denilebilmektedir.
Chrome de Senkronizasyon ayarlarına ulaşmak istiyorsanız , Google chrome tarayıcısını açın ve sağ üst köşedeki Üç noktaya tıklayın açılan ekrandan Ayarlar kısmını seçin yeni açılacak ekranda "Senkronizasyon ve Google hizmetleri" kısmına tıkladığınızda karşınıza senkronizasyonu açıp kapatabileceğiniz ayarları içeren ...
Senkronizasyon aslında uygulamaların kendi içinde haberleşmesi ve bilgi paylaşımı yapması demek. Örneğin mail kutusundaki maillerin telefonla eşitlenmesi veya sosyal medyadaki resimlerinizin telefonda yedeklenmesi vs.
Hala SMS gelmiyorsa telefonunuzla ilgili aşağıdaki kontrolleri yapınız. Telefonunuzda SMS almayı engelleyici bir program olup olmadığını kontrol ediniz. Telefonunuzda şebekenin olduğuna emin olunuz. Operatörünüz ile iletişime geçerek hattınızın SMS ayarlarını kontrol ettiriniz.
"Uygulamaları cihazlara senkronize edin" özelliği, bir cihazda kurulu olan uygulamaların, aynı Google hesabına bağlı diğer cihazlara otomatik olarak yüklenmesini sağlıyor.
Senkronize Edilecek Günler ayarlarımız, e-postaların cihazınızda saklanacağı ve senkronize edileceği süreyi kontrol etmenize olanak tanır. Daha eski e-postaları yüklemek istiyorsanız daha büyük bir zaman aralığına senkronize edilecek günleri artırmanız yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri