Gmail, Hotmail vb. IMAP mi yoksa POP3 mü? Internet üzerinden hizmet veren Gmail, Hotmail, Yahoo Mail, Zoho Mail gibi tüm yazılımlar IMAP sistemini kullanmaktadır.
IMAP yalnızca üzerine tıkladığınız iletiyi indirir ve ekler otomatik olarak indirilmez. Bu şekilde, iletilerinizi POP yönteminden çok daha hızlı bir şekilde denetleyebilirsiniz.
Esasen, iki protokolün temel farkı, POP'un e-posta'ları kalıcı yerel depolama için sunucudan indirirken, IMAP'nin bunları sunucuda bırakması ve yalnızca e-posta'ları yerel olarak önbelleğe almasıdır (geçici olarak depolaması).
Gmail SMTP ayarları aşağıda şekilde olmalıdır: SMTP Sunucusu: smtp.gmail.com. SMTP Kullanıcı Adı: Tam Gmail kullanıcı adınız (eposta adresiniz), örneğin [email protected]. SMTP Şifresi: Gmail şifreniz.
IMAP erişimini kullandığınızda, Gmail iletilerinizi birden çok cihazda okuyabilirsiniz ve iletileriniz gerçek zamanlı olarak senkronize edilir. Gmail iletilerini POP kullanarak da okuyabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Çoğunlukla IMAP için 143 veya 993 ya da POP için 110 veya 995 kullanılır.
POP3 (Post Office Protocol 3 - Postane Protokolü 3), OSI referans modelinin uygulama katmanında çalışan bir E-posta iletişim protokolüdür. Bu protokol yerel E-posta alıcıları tarafından uzak sunucudan E-postaları indirmek için kullanılır ve bu işlem TCP 110 numaralı port üzerinden gerçekleştirilir.
POP3 NEDİR? POP3 (Post office protocol), emailleri serverdan çekip lokal bilgisayarınızda(masaüstü, laptop vb.) saklamanıza olanak veren, çektiğiniz zaman serverda ki mailleri silmeye olanak veren, webmail ve diğer email sağlayıcıları tarafından başka bilgisayarlardan erişim sağlamayan email protokolüdür.
Gelen Sunucusu (POP3) Portu: 110, Giden Sunucusu (SMTP) Portu: 587 olarak tanımlanmalıdır.
Gmail'de aynı şekilde e-posta ile özdeşmiştir. Aslında Gmail e-posta göndermemizi sağlayan bir araçtır. Telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan Gmail ile e-posta gönderebilirsiniz. Bunun için bir e-posta adresi oluşturmalısınız.
Eğer POP mu? Yoksa IMAP mı? Sorusunu sorarsanız verilebilecek en güzel cevap IMAP kullanmanız olacaktır. IMAP protokolü, Gmail gibi hesaplardan e-postaları alırken aynı anda sisteme bağlanan cep telefonu gibi aygıtlarınız arasında sorun yaşanmasını engellemektedir.
IMAP teriminin Türkçesi İnternet Mesaj Erişim Protokolüdür. Bu uygulama ile size gelen e-postalar doğrudan e-posta sunucusu ile gönderilmektedir. Böylece IMAP kurmanız halinde e-postalarınız uçbirim aygıtına indirilmez.
E-posta sunucuları, e-posta mesajları gönderirken ve alırken kullanılmaktadır. Ancak IMAP sayesinde, e-postalarınızı direkt olarak silmediğiniz sürece sunucuda saklama imkanınız olur. Microsoft Outlook gibi bir e-posta istemcisinde oturum açtığınızda, Outlook da IMAP kullanarak e-posta sunucusuna ulaşır.
Bilgisayarınızda Gmail'i açın. Tüm ayarları göster'i tıklayın. Yönlendirme ve POP/IMAP sekmesini tıklayın. "POP İndirme" bölümünde, Tüm postalar için POP'u etkinleştir veya Şu andan itibaren gelen postalar için POP'u etkinleştir'i seçin.
Android cihazınızdan Menü > Ayarlar > Hesaplar yolunu izleyerek hesaplar sayfasına erişiniz. Hesap Ekle butonuna tıklayınız. Hesap ekle sayfası üzerinden hesap türü olarak Kişisel (POP3 erişimi) seçeneğini seçiniz. Kurulum yapmak istediğiniz e-posta adresiniz yazınız, ardından Manuel Kurulum bağlantısına tıklayınız.
Gelen posta sunucusu:alanadi.com şeklinde yazılmalıdır. Örneğin alan adınız “ornek.net” ise mail.ornek.net şeklinde yazılmalıdır.
POP3 Özellikleri:
E-postalar sabit diske kopyalanır. Sabit diske e-postalarınızı indirirken eğer tercih ettiyseniz e-postalar sunucudan silinebilir. E-postalarınızın sunucuda kalmasını isteyebilirsiniz, ancak sabit diskinizden silinen dosyaların sunucu üstünden de silinmesi için gerekli ayarları yapmanız gerekir.
Pop3 yalnızca e- posta almak için kullanılan bir sistemdir, e-posta göndermez. E-postaların alınması TCP 110 numaralı port üstünden yapılır. IMAP ise e-posta almak için TCP 143 numaralı portu kullanır. E-posta gönderiminde ise SMTP protokolü kullanılmaktadır.
Dosya > Hesap Ekle'yi seçin. E-posta adresinizi yazın ve Bağlan'a tıklayın. Outlook, parolanızı isteyen bir Gmail penceresi açar. Parolayı girin ve Oturum a öğesini seçin.
Son olarak posta kutusu fonksiyonlarının doğru ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol etmemiz gerekiyor. Ekranın altına doğru ilerleyin ve INBOX'u IMAP yolu öneki olarak, baş harf olarak girin. Ayrıca “USE SSL” kısmını kapalı tutmayın unutmayın, pasif halde olmalı.
1- Android cihazımızın Ayarlar menüsü içerisinden “Hesaplar” sekmesine giriş yapalım. 2- “Hesap ekle” butonu ile mail hesabımız için format seçimi ekranına geçiş yapabiliriz. 3- Hesap ekle menüsü içerisinden “Kişisel (IMAP erişimi)” mail formatını seçerek kuruluma devam edebiliriz.
Giden posta sunucuları SMTP denilen bir protokol ile aktarım sağlarlar. Aynı Mail Server size gelen mailleri size aktarmakla da görevlidir ki bu görevi yaparken Gelen Posta Sunucusu adını alır.
POP (Post Office Protocol), mail sunucuları üzerinden mailleri almak için e-mail yazılımları tarafından yaygın şekilde kullanılan bir protokoldür. POP protokolünün iki farklı versiyonu bulunur. Bunları POP2 ve POP3 olarak tanımlandırırız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri