Bu yüzden kışın daha çok gezmeye gelen turistler, yazın yüzmeye geliyor diyebilmekteyiz. Sıcaklık yazın 25-30 derecelere kadar çıksa da kışın en yüksek sıcaklık 15 dereceyi bulmaktadır. Gökçeada'da denize girmek için Haziran'ı bekleyip Eylül'e kadar doyasıya devam edebilirsiniz.
Gökçeada'da Kaç Gün Kalınır? Gökçeada'nın güzelliklerini keşfetmek ve tadını çıkarmak için en az 3-4 gün kalmanızı öneririm. Eğer daha fazla keşif yapmak ve daha derinlemesine bir deneyim yaşamak istiyorsanız, 1 hafta veya daha uzun bir süre kalabilirsiniz.
Gökçeada, dört tarafı da denizle kaplı olduğu için plaj bakımından oldukça bol alternatif sunan bir tatil cennetidir. Birbirinden berrak ve temiz suları ile keyifle denize girebileceğiniz birçok plaj bulunan adada rüzgar kuzeyden estiği için güneyde kalan plajlar daha çok tercih edilmektedir.
Girintili çıkıntılı koylarıyla uzun bir sahil şeridine sahip Gökçeada'nın her yerinde çekinmeden harika berraklıktaki denizine girebilir, akvaryum gibi sularda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Aydıncık (Kefaloz), Uğurlu (Gizli Liman), Yıldızkoy, Laz Koyu, Kuzulimanı ve Marmaros en çok denize girilen plajlardandır.
İlgili 25 soru bulundu
Öncelikle herkesin aklındaki soru işareti olduğunu düşündüğümüz Gökçeada deniz suyu sıcaklığı konusunda bilgi verelim. Bozcaada'ya gidenler bilir suyu her daim buz gibidir. Fakat Gökçeada'da su sıcaklığı gayet ideal. Haziran ayında gitmemize rağmen rahatlıkla denize girebildik.
Yolculuğun süresi hangi feribota denk geldiğinize göre değişiyor. Yeni feribot ile 1 saat 15, eskisi ile 1 saat 45 dakika sürüyor.
Gökçeada'dan ada kurabiyesi, ada balı, keçi peyniri, şarap ve zeytinyağı alabilirsiniz. Gökçeada'da ne yenir? Adada tadına bakmadan dönmemeniz gereken birçok lezzet bulunuyor. Bunlar kuzu pirzola, oğlak kapama, oğlak tandır, ahtapot ızgara ve kuzu ciğerin tadına bakmadan dönmemenizi öneriyoruz.
İşte Çanakkale'de yazlık alınabilecek en iyi 5 yer: Gökçeada: Türkiye'nin en büyük adası olan Gökçeada, doğal güzellikleri, tertemiz denizi ve kumsallarıyla tatilcilerin ilgisini çekiyor. Adada pek çok yazlık ev ve villa seçeneği mevcut.
Bozcaada'yı arabasız gezebilmek mümkün iken, Gökçeada için mutlaka araç gerekiyor. Adada asıl gezilecek yerler merkezde değil, her biri birbirinden farklı dokudaki Rum köyleri ve koyları gezmek demek Gökçeada gezisi. Mesafeler birbirinden uzak olmasa da araçsız toplu ulaşım ile gezmek kolay değil.
Gökçeada'ya ulaşım sadece deniz yolu ile sağlanmaktadır. Deniz yolu ulaşımında iki arabalı feribot ve bir deniz otobüsü kullanılmaktadır. Günümüzde Gökçeada'ya ulaşım eski yıllara göre daha sık yapılmaya başlanmıştır. Araba ile gelen yolcuların feribotları kullanmaları zorunludur.
Gökçeada, Türkiye'nin en büyük adası. Yürüyerek gezmek söz konusu değil ve adanın gezilecek yerleri birbirinden uzak noktalarda konumlanmış durumda.
Son derece temiz denizi ve altın rengi kumlarıyla ziyaretçilerini cezbeden plaj çevresinde hizmet veren işletmeler yer alırken; bireysel olarak vakit geçirebileceğiniz bakir bölgeler de bulunmaktadır. Hafif esintilerin daima olduğu plajda kitesurf ve windsurf eğitimleri alabileceğiniz birçok işletme de yer almaktadır.
Gökçeada'nın ilçe merkezine yakın bir konaklama tesisi arıyorsanız Yeni Bademli ve Kaleköy Limanı civarı; sahile yakın yerlerde tatilinizi geçirmek istiyorsanız da kıyı bölgeler, Aydıncık, Uğurlu Köyü, Şirinköy, Kuzulimanı gibi yerlerdeki tesisleri tercih edebilirsiniz.
Sadece lezzet turizmini yapmak isteyenlerin değil, Ege'de yer alan popüler tatil bölgelerine göre daha sakin bir yaz tatili geçirmek isteyen turistlerin tercihi de Gökçeada oluyor. Gökçeada'da ve Bozcaada'da, diğer yazlık tatil bölgelerinde olduğu gibi çok sayıda özel plaj bulunmuyor.
Çanakkale'nin ada ilçesi olan Gökçeada, bölgede önemi son derece yüksek olan tarihi yapılara ve doğal güzelliklere oldukça yakındır. Bu sebeple Gökçeada tatilinde günübirlik gezilebilecek birçok yer bulunmaktadır.
Bildiniz olsun otelde telefon çok zor çekiyor keza Gökçeada da cep telefon kullanımı genel olarak zor. Çoğu yerde çekmiyor. Bahçesinde mangal var biz kullanmadık ancak tahminin misafirler akşam kullansın diye sabit büyük bir mangal var. Mangalın hemen yanında sabah.
Gökçeada'nın eski adı İmroz'dur ve ”çorak topraklarda bereket tanrısı” anlamına gelmektedir.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, 2011 yılı haziran ayında almış olduğu Cittaslow unvanı ile dünyanın ilk ve tek sakin adası olmuştur. Yurtiçinden ve yurtdışından organik tarımla uğraşmak isteyenler için Gökçeada bir cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır.
Pazar günleri ada merkezinde kurulan açık pazardan Gökçeadalı köylülerin kendi ürettikleri salça, pekmez, salamura zeytin, keçi peyniri, bal, tarhana, kurutulmuş kekik-adaçayı gibi ev yapımı, doğal ürünleri alabilirsiniz.
a) Her bir sefer için tek bilettir.
ONLINE ve AÇIĞA BİLET
Online Bilet, Gestaş Deniz Ulaşım'ın Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında uyguladığı biletleme çeşitidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri