Gökçeada'da yerleşim çoğunluk ada merkezinde olmak üzere 10 köyünde toplanmış bulunuyor. Köylerin hepsi kendi içlerinde yürüyerek dolaşılabilecek kadar küçük yerler. Ama birbirleri arasında ulaşım için bir araç kullanmanız şart. Adanın ana yolları asfaltla kaplı ve düzgün.
Bozcaada'yı arabasız gezebilmek mümkün iken, Gökçeada için mutlaka araç gerekiyor. Adada asıl gezilecek yerler merkezde değil, her biri birbirinden farklı dokudaki Rum köyleri ve koyları gezmek demek Gökçeada gezisi. Mesafeler birbirinden uzak olmasa da araçsız toplu ulaşım ile gezmek kolay değil.
Gökçeada'ya ulaşım sadece deniz yolu ile sağlanmaktadır. Deniz yolu ulaşımında iki arabalı feribot ve bir deniz otobüsü kullanılmaktadır. Günümüzde Gökçeada'ya ulaşım eski yıllara göre daha sık yapılmaya başlanmıştır. Araba ile gelen yolcuların feribotları kullanmaları zorunludur.
Gökçeada'da gezilecek yerler birbirine uzak mesafede yer alıyor. O nedenle yürüyerek gezmek mümkün değil. Mutlaka araç gerekiyor.
Gökçeada'ya yalnızca deniz yoluyla ulaşım imkanı bulunmaktadır. Gestaş vasıtası ile ulaşım temin edilmektedir. Eskiye göre oldukça hızlı bir ulaşımın sağlanmış olduğu Gökçeada'ya, deniz otobüsü ve arabalı vapur ile ulaşım olanağı mümkündür. Yaklaşık olarak bir buçuk saatte adaya ulaşılmaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
Çanakkale'nin ada ilçesi olan Gökçeada, bölgede önemi son derece yüksek olan tarihi yapılara ve doğal güzelliklere oldukça yakındır. Bu sebeple Gökçeada tatilinde günübirlik gezilebilecek birçok yer bulunmaktadır.
Gökçeada'yı ziyaret etmek için en uygun dönem yaz aylarıdır. Gökçeada'da deniz sezonu haziran ayında açılır, eylül ayının sonuna kadar devam eder.
Gökçeada denildiğinde akla ilk olarak eşsiz doğası, bakir ormanları gelir. El değmemiş kırların içerisinde doğayla baş başa yapılan kahvaltılar, deniz manzarası eşliğinde akşam yemekleri, temiz havada yapılan uzun yürüyüşler ve daha pek çoğu Gökçeada'yı vazgeçilmez kılan etmenler.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, 2011 yılı haziran ayında almış olduğu Cittaslow unvanı ile dünyanın ilk ve tek sakin adası olmuştur. Yurtiçinden ve yurtdışından organik tarımla uğraşmak isteyenler için Gökçeada bir cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır.
Girintili çıkıntılı koylarıyla uzun bir sahil şeridine sahip Gökçeada'nın her yerinde çekinmeden harika berraklıktaki denizine girebilir, akvaryum gibi sularda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Aydıncık (Kefaloz), Uğurlu (Gizli Liman), Yıldızkoy, Laz Koyu, Kuzulimanı ve Marmaros en çok denize girilen plajlardandır.
Ege Denizi'nde 24 Mayıs'ta meydana gelen ve Türkiye'nin batısındaki pek çok yerleşim biriminde hissedilen depremle ilgili bir grup bilim insanı, Gökçeada'da jeolojik araştırma yaptı. İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Öztürk'ün yürüttüğü çalışmalar sonrası, adanın zeminin sağlam olduğu sonucuna ulaşıldı.
Gökçeada, dört tarafı da denizle kaplı olduğu için plaj bakımından oldukça bol alternatif sunan bir tatil cennetidir. Birbirinden berrak ve temiz suları ile keyifle denize girebileceğiniz birçok plaj bulunan adada rüzgar kuzeyden estiği için güneyde kalan plajlar daha çok tercih edilmektedir.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Peki, Gökçeada kaç günde gezilir? Gökçeada'yı tam anlamıyla keşfetmek ve güzelliklerini doyasıya yaşamak için en az 3-4 gün ayırmak idealdir. Bu süre içerisinde ada hakkında genel bir fikir edinmek, doğal güzellikleri görmek ve tarihi yerleri keşfetmek için yeterli zamanınız olacaktır.
Gökçeada'nın ilçe merkezine yakın bir konaklama tesisi arıyorsanız Yeni Bademli ve Kaleköy Limanı civarı; sahile yakın yerlerde tatilinizi geçirmek istiyorsanız da kıyı bölgeler, Aydıncık, Uğurlu Köyü, Şirinköy, Kuzulimanı gibi yerlerdeki tesisleri tercih edebilirsiniz.
Bildiniz olsun otelde telefon çok zor çekiyor keza Gökçeada da cep telefon kullanımı genel olarak zor. Çoğu yerde çekmiyor. Bahçesinde mangal var biz kullanmadık ancak tahminin misafirler akşam kullansın diye sabit büyük bir mangal var. Mangalın hemen yanında sabah.
Gökçeada, dört tarafı da denizle kaplı olduğu için plaj bakımından oldukça bol alternatif sunan bir tatil cennetidir. Birbirinden berrak ve temiz suları ile keyifle denize girebileceğiniz birçok plaj bulunan adada rüzgar kuzeyden estiği için güneyde kalan plajlar daha çok tercih edilmektedir.
Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmektedir. Gökçeada'da 2011 yılında açılan bir havalimanı bulunmaktadır. Sivil olarak hizmete giren Gökçeada Havalimanı, tarifeli uçuşlara kapalı olduğu için yalnızca acil durumlar için istisnai olarak kullanılmaktadır.
Öncelikle herkesin aklındaki soru işareti olduğunu düşündüğümüz Gökçeada deniz suyu sıcaklığı konusunda bilgi verelim. Bozcaada'ya gidenler bilir suyu her daim buz gibidir. Fakat Gökçeada'da su sıcaklığı gayet ideal. Haziran ayında gitmemize rağmen rahatlıkla denize girebildik.
Tekirdağ, Gelibolu, Eceabat rotasını izleyerek Kabatepe Limanı'na ulaşmak, ardından limandaki feribota binmek, Gökçeada'ya ulaşmanın en kolay yollarından biridir. İzmir üzerinden gelenler ise Çanakkale Boğazı'ndan geçmelidir. Boğazı geçmek için; Kilitbahir, Eceabat ya da Gelibolu feribotlarından biri tercih edilebilir.
Bu uzun yolculuğu en azından yolcular için sona erdirmek isteyen Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., Çanakkale'den Gökçeada'ya direk olarak deniz otobüsü seferlerini başlattı. İlk sefer dün gerçekleştirildi.
c) Yolcular, feribot kullanımıiçin tek bilet ile geçiş yaparlar.
Nüfus Cüzdanı bilgileriniz ve Geçerli Öğrenci Kimlik Kartı fotokopisiyle veya E-Devlet'ten aktif öğrenci belgesi ile Online İşlemler menüsünden ya da başvuru formuyla mesai saatleri içerisinde Çanakkale İskelesi Gestcard Başvuru Merkezi'ne ulaşarak birkaç dakika içinde kart başvurunuzu yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri