Chrome'da ziyaret ettiğiniz sayfaların kaydedilmesini istemiyorsanız tarama geçmişinizin tamamını veya bir bölümünü silebilirsiniz. Tarama geçmişinizi silerseniz senkronizasyonu etkinleştirdiğiniz ve Chrome'da oturum açtığınız tüm cihazlarda geçerli olur. Ayrıca, hesabınızdan Google arama geçmişinizi silebilirsiniz.
Silmek istediğiniz Arama geçmişini seçin. Şunları seçebilirsiniz: Tüm Arama geçmişiniz: Geçmişinizin üst kısmındaSil. Tüm zamanları sil'e dokunun.
Google'da yaptığınız aramaları sildiğinizde aslında geçmişiniz kaybolmamaktadır. http://myactivity.google.com adresinden Google hesabınızın geçmişine ulaşabilirsiniz. Üstelik bu geçmişte hem telefonunuzun hem de bilgisayarınızın yıllar öncesine kadar ki tüm geçmişi bulunmaktadır.
Görüldüğü gibi anılan yönetmelikle getirilen sınırlama nedeniyle erişim sağlayıcılar IP kayıtlarını da kapsayan trafik bilgilerini 1 yıl muhafaza etmekte, suç tarihinden itibaren 1 yıldan fazla süre geçmişse bu bilgileri verme yükümlülüğü bulunmamaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
Üstte belirttiğimiz gibi güvenlik soruşturmasında internet geçmişi incelenmez. İnternet geçmişi kişisel veridir. Bunun için adli soruşturması olmadı ve Sulh Ceza Hakimi tarafından karar verilmelidir. Aksi durumda kişinin internet geçmişine hiç bir şekilde ulaşılamaz.
Google'ın yeni uygulaması kullanıcılara, etkinlik verilerini ne kadar süre ile saklanmasına izin vereceğini seçmesine izin vererek bilgilerin üç ay ile 18 ay arasında bir süre içinde otomatik olarak silinmesi için talimat verebilecekler.
Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorsanız, telefona bağlı olan Google hesabının da yardımıyla silinen arama geçmişine erişim sağlayabilirsiniz.
3.2 Google'da Tarama Geçmişini Nasıl Görebilirsiniz
Google Chrome tarama geçmişinizi kontrol etmek istiyorsanız, o zaman: Adım 1: Google Chrome'u başlatın ve sağ üst köşedeki "Üç Nokta simgesine" basın. Adım 2: Şimdi Geçmiş > Geçmiş'i tıklayın ve tüm arama geçmişinizi gösteren yeni bir sekme açılacaktır.
Google hesabınıza giriş yapın. “Google Dashboard” sayfasına gidin. “Verilerim” bölümünden “Arama Geçmişi” seçeneğini bulun. Buradan, silinen arama geçmişinize erişebilirsiniz.
Dr. Mehmet Yavuz, geçmişi tamamıyla silmenin günümüz teknolojisi ile mümkün olmadığını belirterek, “Eğer tıbbi olarak ön frontal lobdaki sosyal hafızanın silinmesi başarılabilirse, travmatik hatıralar hatırlansa bile acı ve üzüntü tablosu yaşanmayacaktır." dedi.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Web trafiğiniz, internet servis sağlayıcınızın sunucularından geçer; bu nedenle, çevrimiçi olarak yaptığınız her şeyi görebilir ve kaydedebilirler. İnternet servis sağlayıcınız güvenilir görünebilir ancak göz atma geçmişinizi reklamverenler, polis veya hükümet ve diğer üçüncü taraflar ile paylaşabilir.
Her şeyi silme: Etkinliğim sayfasını açın ve sağ üstteki üç nokta düğmesi üzerine tıklayın, ardından "Etkinlik silme ölçütü" üzerine tıklayın. Şimdi "Tarihe göre sil" altında Aşağı ok'a tıklayın ve Tüm zamanlar'ı seçin. Son olarak Sil'i seçin ve gerekirse seçiminizi onaylayın.
Google, ne zaman bir arama yaparsanız, topladığı veriyi hesabınızla ilişkili bir şekilde saklıyor. Yaptığınız her hareket kayıt altında oluyor. Örneğin form doldurmak ya da Gmail hesabınızın gelen kutusunu taramak... Bütün bu veriler 'Etkinliğim' bölümünde toplanıyor.
Görebilirler. Tarayıcı geçmişini silerek veya gizli pencere kullanarak engellersiniz. IP kayıtlarını da gizlemek isterseniz VPN kullanınız.
Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
Öncelikle telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan Google Chrome'a giriş yapın. Ardından açılan Google ana sayfasında sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine basın. Açılan sekmede çıkan başlıklar arasında 'Geçmiş' başlığını bularak tıklayın. Burada Google geçmişinize dair tüm bilgileri görebilirsiniz.
Adım 1: Android cep telefonunuzdan WhatsApp'ı kaldırın ve yeniden yükleyin. Adım #2: Uygulamayı açın ve ardından "Kabul Et ve Devam Et" > "İzin Ver"e dokunun. Adım #3: Telefon numaranızı yazın ve doğrulayın. Adım 4: WhatsApp arama günlüklerini Google Drive'dan kurtarmak için "Geri Yükle"ye dokunun.
Yapılan yeni aramalar eskilerin silinmesine neden olmaz. Yani, kaydedilen tüm veriler, geçmişi sil emri verilmedikçe veya cihaza format atılmadıkça 90 gün boyunca saklı kalır. Tarayıcıyı, uygulamayı veya cihazı kapatmak verinin silinmesi anlamına gelmez.
Çünkü Mobil veri geçmişi diye bir şey yok. İki ağ üzerinden de girdiğiniz siteler Chrome vs. Gibi tarayıcıların geçmişine kaydoluyor.. Yani fark eden bir şey yok. Tarayıcı geçmişinizi silerek temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri