Merhaba salih zeki kalkan, Microsoft hesabınız, e-posta adresiniz veya OneDrive depolama alanınıza virüs bulaşamaz. Ancak cihazlarınıza virüs bulaştığını düşünüyorsanız, virüs taraması gerçekleştirmeniz, hesabınızın güvenliği açısından da önemlidir.
Gmail, size gönderilen bir e-postanın ekinde bilinen bir virüs tespit ettiğinde, söz konusu ileti Gmail tarafından reddedilir ve gönderen kişiye durum hakkında bilgi verilir. Gmail, zaten gelen kutunuzda bulunan bir e-posta ekinde virüs tespit ederse bu eki indirmeniz mümkün olmaz.
Google'da arama yaparken bulaşmaz ama Google'ın bulduğu sonuçlara girdiğinde o siteden bulaşabilir.
Merhabalar, Telefonunuzdaki virüsleri anti virüs yardımıyla silebilirsiniz. Virüsleri sildikten sonra oturum açmanızı tavsiye ederim. Ne tür bir virüs olduğu belli değildir verilerinizi ve şifrelerinizi çalabilir de olmayabilir de bu sebepten emin olduktan sonra oturum açmanızı tavsiye ederim.
Telefonunda virüs olup olmadığını tespit etmek için cihazınızı güvenli modda çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Telefonun güç tuşuna basılı tuttuğunuzda güvenli mod seçeneği karşınıza çıkar. Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir.
İlgili 19 soru bulundu
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
Linke Tıklayınca Virüs Bulaşır mı? Evet, düşük bir ihtimal de olsa güncel olmayan Android telefonlara virüs bulaşabiliyor. Web sitelerinde yer alması muhtemel kötü amaçlı JavaScript kodları sayesinde güvenlik güncellemesi almayan cihazda mevcut bir güvenlik açığından yararlanılabilir.
Google Hesabınıza gidin. Sol gezinme panelinde Güvenlik'i seçin. Cihazlarınız panelinde Cihazları yönet'i seçin. Google Hesabınızda şu anda oturumunuzun açık olduğu veya son birkaç hafta içinde açılmış olduğu cihazları görürsünüz.
Gmail; spam, kötü amaçlı yazılım ve tehlikeli bağlantıların %99,9'unu daha gelen kutunuza ulaşmadan engeller.
Bunu yapmak için Google Chrome sağ üst sekmede yer alan üç nokta ve ayarlar sekmesine gidilmelidir. Ardından burada listelenen tüm uzantılar arasından güvenli gözükmeyen ve bilinmeyenler temizlenmelidir. Bu sayede reklam virüsü bulaştıran uzantılar anında yok olur.
Telefonunuza virüs bulaştıysa mutlaka temizlemeniz gerekir. Bu durum sizi biraz zorlayacak ancak yapmak zorundasınız. Telefonunuza etkili bir antivirüs programı indirmeniz gerekir. Norton, Eset, Kaspersky, MalwareBytes ve Avast gibi şirketlerin cep telefonları için geliştirdiği etkili antivirüs yazılımları bulunuyor.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Sistem kapalıyken bir şey olmaz. Ayrıca endişelenmeyin.
Yalnızca bir spam e-postadaki ekleri açarsanız veya bağlantılara tıklarsanız bilgisayarınıza e-posta yoluyla virüs bulaşabilir. Sadece spam e-posta almak bilgisayarınıza virüs bulaştırmaz.
Nasıl Çalışır? Bilgisayar virüslerinin çoğunluğunu oluşturan virüslü email'ler, e-posta iletilerinde dağıtılan kötü amaçlı kodlardan oluşur ve bir kullanıcı bir e-posta iletisindeki bir bağlantıya tıkladığında, bir e-posta ekini indirdiğinde veya başka bir şekilde etkileşime girdiğinde etkinleştirilebilir.
Bu tür virüsler genellikle uzantısı EXE ve COM olan dosyalara bulaşırlar. Virüsler genellikle bir başka dosyaya bulaşıp yer kaplamaktan öte gitmemekle birlikte bilgisayarda yavaşlama, kilitlenme ve bazen de dosyaların bozulmasına neden olmaktadırlar.
Google Hesabınızdaki tüm bilgileri korumak artık her zamankinden daha önemli. Her hesaba Güvenlik Kontrolü ile şifre yöneticisi gibi güçlü korumalar ve araçları bu nedenle ekledik. Google Hesabınız kişisel bilgilerinizi otomatik olarak korur, gizli ve güvende tutar.
Hiçbir şekilde çalınamaz, maile telefon onayı yaparsan mümkün değil o iş.
Bilgisayarları ve cihazları güvenilir listenizden kaldırma
"Güvenlik" bölümünün altında Google'da oturum açma'yı seçin. 2 Adımlı Doğrulama'yı seçin. "Güvendiğiniz cihazlar"ın altında Hepsini iptal et'i seçin.
Android uygulamalarını resmi mağazalar dışındaki yerlerden asla indirmemeniz gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Ancak bu, Google Play'de virüs olmadığı anlamına gelmiyor. Yine de resmi mağazada, üçüncü taraf sitelerde olduğundan çok daha az sayıda virüsle karşılaşırsınız ve düzenli olarak da temizlenirler.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri