İnternete bağlı hesaplarınızda oturum açarken, telefonunuz gibi somut bir kimlik doğrulama biçimi kullanmanın, güvenliği kolayca ihlal edilebilecek şifrelerden çok daha güvenli olduğu kanıtlamıştır.
İki faktörlü kimlik doğrulama, hassas veri hırsızlığı riskini en aza indirmenize ve kişisel hesabınıza yetkisiz erişimi kısıtlamanıza yardımcı olabilecek harika bir siber güvenlik önlemidir.
Bu iletiler adres sahteciliğine kolayca alet edilebilmektedir. Gmail, iletileri sınıflandırırken kullanıcı raporlarını ve diğer işaretleri kimlik doğrulama bilgileriyle birleştirir. Kimlik doğrulaması, iletilerinin doğru bir şekilde sınıflandırılmasını sağladığından her posta göndericisi için zorunludur.
Mobil kimlik doğrulama uygulamaları, girdiğiniz şifreye ek olarak ikinci bir güvenlik katmanı oluşturmanın yanı sıra çevrimiçi hesaplara kolay ve güvenli erişim sağlayan uygulamalardır. Kimlik doğrulama uygulamasına örnek olarak Microsoft Authenticator gösterilebilir.
Güvenlik bölümüne gidin. Tüm öneriler uygulanmışsa bu sayfanın üst tarafında yeşil renkli bir kalkan gösterilir. Bu sayfada yeşil renkli bir kalkan gösteriliyorsa hesabınız güvenlidir, ancak hesabınızın güvenliğini artırabileceğiniz önerilerin yer aldığı güvenlik ipuçları da alabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
bilgiler ile kimlik doğrulama yapılır. - Hastanın bileğinde takılmayı engelleyecek sorun olduğunda(ödem vb) kimlik doğrulama hasta yatak başında bulunan hasta kimlik tanımlayıcısındaki bilgiler kullanılır. - Kimlik doğrulaması gerektiren hallerde hasta kimlik doğrulanmasında, hasta adı ve soyadı, protokol numarası, ...
Hesabınızı oluştururken Google'dan bir e-posta alırsınız. E-postayı açın ve doğrulama kodunu bulun. Hesabınızı oluşturmayı bitirmek için istendiğinde doğrulama kodunu girin.
Kimlikle doğrulanmış telefon numarası, sisteme tanımlanan telefon numarasının kişiye ait olduğuna dair doğrulamanın kullanıcının kimliğiyle yapılması işlemidir.
İnternete bağlı hesaplarınızda oturum açarken, telefonunuz gibi somut bir kimlik doğrulama biçimi kullanmanın, güvenliği kolayca ihlal edilebilecek şifrelerden çok daha güvenli olduğu kanıtlamıştır.
Örneğin kimlik bilgilerinizi ele geçiren bir kişi, sizin adınıza bankalarda ve kimlik onayı gerektiren internet sitelerinde işlemler yapabilir, sizin adınıza telefon hattı veya banka hesabı açabilir, kefil olabilir hatta şirket kurabilir.
İki aşamalı doğrulama nedir? İki aşamalı doğrulama (bazen iki aşamalı kimlik doğrulaması olarak da adlandırılır), başka birinin Microsoft hesabınızda oturum açmasını zorlaştırarak korunmanıza yardımcı olur. İki farklı kimlik biçimi kullanır: Parolanız ve bir iletişim yöntemi (güvenlik bilgileri olarak da bilinir).
Kuruluş yapınızı değiştirirseniz kullanıcıları zorunlu kılmanın olmadığı bir kuruluş biriminden, 2 Adımlı Doğrulama'yı zorunlu kılan bir kuruluş birimine taşıyabilirsiniz. 2 Adımlı Doğrulama'ya kaydolmayan kullanıcılar hesaplarında oturum açamaz.
Kısaca 2FA olarak bilinen İki Faktörlü Kimlik Doğrulama, kredi kartı ile yapılan online alışverişlerden sosyal medya hesaplarına giriş yapmaya kadar geniş çapta kullanılan bir güvenlik prosedürüdür. Kullanıcıların farklı online platformlarda güvenliğini sağlar.
Şifrenizi girdikten sonra genellikle telefonunuzda ikinci bir adımı tamamlamanız istenir. Google'ın telefonunuza gönderdiği oturum açma istemine dokunmanız veya kısa mesajla gönderilen bir kod girmeniz gerekebilir. (Operatörünüz ücret uygulayabilir.)
Google Hesabınıza gidin. Sol gezinme panelinde Güvenlik'i seçin. Cihazlarınız panelinde Cihazları yönet'i seçin. Google Hesabınızda şu anda oturumunuzun açık olduğu veya son birkaç hafta içinde açılmış olduğu cihazları görürsünüz.
Google'a gidin. Google Hesabınızı yönetin'e dokunun. Ardından sağa kaydırın ve Güvenlik. Güvenlik kodu'na dokunun.
Önerilen kimlik doğrulama uygulamaları şunlardır: Google Authenticator (Android/iPhone) Duo Mobile (Android/iPhone) Amazon AWS MFA.
Wi-Fi kimlik denetimi hatası, kablosuz ağlara bağlanırken kullanıcıların karşılaşabileceği yaygın bir sorundur. Bu hata, genellikle kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin doğrulanamaması veya ağ ayarlarında bir sorun nedeniyle ortaya çıkar.
Şüpheli hesap etkinliğini kontrol etme
Google Hesabınıza gidin. Sol gezinme panelinde Güvenlik'i tıklayın. Son güvenlik etkinlikleri panelinde Güvenlik etkinliklerini incele'yi tıklayın. Son etkinliğinizi gözden geçirin ve tanıdık olmayan konumlara veya cihazlara bakın.
Bu nedenle, hesap sahibine güvenlik sorusunu cevaplamınızla işlem sonucu gerçek hesap sahibine de bildirim gitmeyecektir.
Google'da arama yaptığınızda Google, her zaman arama yaparken bulunduğunuz genel alanı tahmin eder. Kullandığınız internet bağlantılı tüm uygulama ve web siteleri gibi Google da cihazınızın IP adresi üzerinden konumunuzu tahmin edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri