Android uygulamalarını resmi mağazalar dışındaki yerlerden asla indirmemeniz gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Ancak bu, Google Play'de virüs olmadığı anlamına gelmiyor. Yine de resmi mağazada, üçüncü taraf sitelerde olduğundan çok daha az sayıda virüsle karşılaşırsınız ve düzenli olarak da temizlenirler.
Android reklam virüsü, genellikle Google Play Store' dan yüklenmeyen uygulamalardan bulaşır. Yani güvenilmeyen bağlantılardan uygulama yüklemeniz durumunda bu reklam telefon virüsü ile karşılaşma olasılığınız çok fazladır. Ancak Google Play Store' dan indirmiş olduğunuz bazı uygulamalardan da bulaşabilir.
Google Play Store'daki uygulamaları siz indirmeden önce güvenlik kontrolünden geçirir. Cihazınızda başka kaynaklardan gelen zararlı olabilecek uygulamalar olup olmadığını kontrol eder. Bu zararlı uygulamalara bazen kötü amaçlı yazılım adı verilir. Sizi potansiyel zararlı uygulamalar konusunda uyarır.
iPhone, iPad ve iPod touch üzerinde, en sıkı denetimleri sağlamak üzere tüm uygulamalar App Store'dan edinilir ve tüm uygulamalar korumalıdır (sandboxed). Mac'te birçok uygulama App Store'dan edinilir ama Mac kullanıcıları internetten de uygulama indirip kullanır.
Google Play'in Veri Güvenliği bölümü, kullanıcı verilerini toplayan, paylaşan ve koruyan geliştiricilere tüm bunları nasıl yaptıklarını kullanıcılara bir uygulamayı yüklemeden önce göstermenin şeffaf bir yolunu sunar.
İlgili 33 soru bulundu
Bir oyun ile ilgili verileri silerseniz geliştiricinin oyunu oluşturma şekline bağlı olarak oyun içi başarıları veya ilerlemenizi de silmiş olabilirsiniz. Play Oyunlar verilerini hesabınızdan sildiğinizde Google'daki Play Oyunlar verileriniz de silinir. Bu işlem, oyun geliştiricisindeki verileri silmez.
Önbellek dosyalarını temizlediğiniz takdirde telefonunuzun depolama alanını boşaltabilir, telefonunuzda boş alan yaratabilirsiniz. Android cihazınızdaki önbellek dosyalarını temizlemeniz gereken birkaç durum vardır. Örneğin, herhangi bir uygulamanın ön bellek dosyaları bozulabilir.
Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir. Android cep telefonu kullanıcıları virüs programlarına Google Play Store üzerinden erişebilir.
Güvenilir olmayan APK indirme sitelerindeki uygulamalarda zararlı yazılım olabilir. Uygulamaların kullandığı hizmetlerden kullanıcının cihazına malware bulaşabilir. Zararlı kod çalıştıran sitelere girilmesi hâlinde virüs bulaşabilir.
Decipat. recepklc dedi: Google'da arama yaparken bulaşmaz ama Google'ın bulduğu sonuçlara girdiğinde o siteden bulaşabilir.
Göz atarak veya arama çubuğunu kullanarak uygulamayı bulun. Uygulamaya dokunun. "Veri Güvenliği" bölümünde, uygulamanın veri güvenliği yaklaşımlarının özetini görürsünüz. Daha fazla bilgi için Ayrıntıları göster'e dokunun.
Google Play Hizmetleri nedir? Google Play Hizmetleri, uygulamaları Google Oturum Açma ve Google Haritalar gibi diğer Google hizmetlerine bağlar. Google Play Hizmetleri, Google Play Store uygulamasıyla aynı değildir ve Android'e dahildir.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Evet virüs bulaşabilir. Android için Kaspersky ücretsiz sürümünü kullanabilirsiniz.
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Merhaba, kesinlikle bulaşır, bunun önüne geçmenin çokta mümkünü yok. %100 olmasa da %95-98 oranında sizi bu durumdan koruyacak şey bir Antivirüs yazılımı değil, bir İnternet Security yazılımıdır.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Sonuç: Android için Antivirüse İhtiyacınız Yok
Pek çok antivirüs şirketi uygulama mağazasını sık sık tarar ve çeşitli zararlı yazılımları bularak Android'in virüs dolu bir işletim sistemi olduğu imajını tazeler.
NOT: "Verileri temizle"yi tıklarsanız, hem Google Play Store verileri hem de önbellek otomatik olarak depodan temizlenir ve önbelleği ayrıca temizlemeniz gerekmez. Ancak, "Önbelleği temizle"yi tıklarsanız, yalnızca Google önbelleği temizlenir ve isterseniz Google verilerini ayrıca temizlemeniz gerekir.
Google Play Store önbelleğini temizleyin
Listeyi Tüm uygulamalar'a kaydırın ve sonra aşağı kaydırarak Google Play Store uygulamasına gelin. Uygulama ayrıntılarını açın ve Zorla durdur düğmesine dokunun. Önbelleği temizle düğmesine dokunun.
Daha Hızlı Performans: Android cihazınızda uygulamaları kullanırken önbellek dosyaları oluşur ve zamanla bu dosyalar birikir. Bu da cihazınızın performansını yavaşlatabilir. Önbellek temizleme işlemi, bu birikmiş dosyaların silinmesini sağlayarak cihazınızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri