Reklam ajanslarında, animasyon stüdyosu ve prodüksiyon şirketlerinde, basın-yayın kuruluşlarında, televizyonlarda, resmi ve özel kurumların tasarım bölümlerinde görsel iletişim tasarımcısı olarak staj yapabilirler.
Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı bölümü mezunu kişiler mezun olduklarında çoğunlukla yazılım şirketlerinde, reklam şirketlerinde, medya kurumlarında iş imkanına sahip olurlar. Mezun bireyler kamu ve özel sektör de kendilerine yer bulabilmektedirler.
Görsel Tasarımcı, prodüksiyon, reklam filmleri, video, yaratıcı metin, görüntüler, hareket ve ses gibi iletişim araçlarını gerek yeni medya, televizyon, bilgisayar, akıllı iletişim araçları ve mekanlar, arayüz/etkileşim tasarımı, basılı ürünler ve tüm iletişim mecraları üzerinde kullanır.
Görsel İletişim Tasarımı mezunları iş imkanları özellikle son yıllarda oldukça fazladır. Mezunlar aldıkları eğitimi kapsayan iş yerlerinde kolaylıkla iş bulabilir. Teknolojinin gelişmesiyle bu alandaki iş imkanları da artmaya devam ediyor.
İlgili 20 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Görsel İletişim Uzmanı 2023 yılında ortalama 25.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Görsel İletişim Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 20.240 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.452 TL maaş alıyordu.
Küresel ölçekte görsel iletişim tasarımcılarına duyulan ihtiyaç doğrultusunda mezunların yurtiçi ve yurtdışı iş olanakları çok geniştir.
Grafik tasarımcılar ise daha sıkı bir şekilde grafik ekibiyle çalışabilirler. Sonuç olarak, görsel iletişim tasarımı daha geniş bir kavramdır ve iletişimin farklı yönlerinde görsel unsurların tasarımını kapsar. Grafik tasarım ise daha spesifik olarak basılı medya ve görsel materyallerin tasarımıyla ilgilenir.
Sonuç olarak, görsel iletişim tasarımı mezunu bir bireyin görsel sanatlar öğretmeni olması mümkündür; ancak bu süreç, pedagojik formasyon eğitiminin alınması ve MEB tarafından düzenlenen sınavlar ve uygulamalar doğrultusunda gerçekleştirilebilir.
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, kamu kurumlarında grafik tasarımcı, pedagojik formasyon sertifikası aldıkları takdirde öğretmen olabilecekleri gibi, kendi reklam ajanslarını da kurabilirler.
Görsel iletişim tasarımı bölümü, dijital medya ve çeşitli kuruluşlarda çalışacak kişileri yetiştirir. Bu kapsamda öğrencilere görsel içerikleri üretilerek ürünün müşteri ile bağ oluşturmasının önemi anlatılır. Buna göre sanatsal bakış açısı baz alınarak yaratıcılık ve özgünlük ön plana çıkarılır.
Görsel İletişim Tasarımı bölümü bazı üniversitelerde İletişim Fakülteleri, bazılarında ise Güzel Sanatlar Fakülteleri bünyesinde yer almaktadır.
Öğrenciler Nerelerde Staj Yapabilir? Reklam ajanslarında, animasyon stüdyosu ve prodüksiyon şirketlerinde, basın-yayın kuruluşlarında, televizyonlarda, resmi ve özel kurumların tasarım bölümlerinde görsel iletişim tasarımcısı olarak staj yapabilirler.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü dezavantajları şunlardır: Çok fazla mezun verir. Çalışma saatleri çok esnektir. Eğitim süresi uzun ve masrafları yüksektir.
İletişim ve Tasarım Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? İletişim ve Tasarım bölümü mezunu bireyler web tasarımcılığı, kültürel ve sanatsal etkinliklerin organize edilmesi ve yönetilmesinde, medya kurumlarında ve reklam ajanslarında da iletişim uzmanı olarak görev yapabilmektedirler.
Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programı Diploması” alırlar.
Görsel İletişim Tasarımı (Tezli ve Tezsiz) Yüksek Lisans Programı mezunları, akademik kariyer yapabilecekleri gibi, reklam ajanslarında, masaüstü yayıncılık, fotoğraf ve multimedya alanlarında da çalışma imkânı bulabilirler.
Görsel tasarım uzmanı; farklı endüstriyel alanlarda üretimi yapılan bir ürünün görünümünü, malzemesini, grafik düzenlemelerini ve kullanılabilirliğini görsel olarak tasarlayan kişilere verilen mesleki unvandır.
Üniversitelerin Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nden mezun olanlar görsel tasarım uzmanı olarak çalışabilir. Görsel tasarım uzmanı çeşitli alanda faaliyet gösteren medya kuruluşlarında görsel içerik üretir, müşterinin isteklerine uygun olarak hareket eder.
2. Bölümümüzde staj zorunluluğu bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak staj yapabilmektedirler.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü hangi sınav puan türü ile öğrenci almaktadır? Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sözel puan türü ile öğrenci kabul etmektedir.
Görsel İletişim Tasarımı bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
Türkiye'de yeni başlayan bir Grafiker, ortalama olarak 12.500 TL ile 24.500 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli Grafikerlerin maaşları ise 18.000 TL ile 26.000 TL arasında değişebilir. Yüksek tecrübeye sahip Grafikerlerin maaşları ise 23.000 TL ile 33.000 TL arasında olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri