Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Görüntü kaydı almak suç mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Görüntü kaydı almak suç mu?

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL SUÇU (TCK 134) Birinci fıkrada kişinin özel hayatına bir müdahale söz konusudur ve bu ses veya görüntü kaydı alarak yapılmışsa nitelikli halden söz edilmektedir. İkinci fıkrada alınan ses veya görüntü kaydının başkalarıyla paylaşılması ayrı bir suç olarak düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyehukuk.com

Ekran görüntüsü almak yasal mı?

İzinsiz ses veya görüntü kaydı almak, karşı tarafın rızası olmadan özel hayatının ihlal edildiği gerekçesi ile suç teşkil eder ve TCK kapsamında cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Görüntü kaydı delil olur mu?

Karşı tarafın bilgi ve rızası olmadan özel hayata ait bilgileri, ses ve görüntü kayıtlarını elde edebilir. Yukarıdaki koşulların varlığı halinde elde edilecek gizli ses kayıtları hukuka aykırı olarak elde edilmiş sayılmamaktadır. Bu sebeple de delil niteliği taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Mahkemede görüntü almak suç mu?

Gerek Hukuk Muhakemeleri Kanunu gerekse Ceza Muhakemeleri Kanunu hukuka aykırı delillerin hükme esas alınamayacağından bahsetmektedir. Bu nedenle herhangi bir hukuka uygunluk nedeni olmadan ses ve görüntü kaydı alınması durumunda elde edilen deliller hukuka aykırı olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resithukuk.com

Ekran görüntüsü paylaşmak suç mu?

Haberleşmenin gizliliğini ihlal WhatsApp mesajlarının hukuka aykırı bir şekilde, 3. şahıslar ile diğer tarafın rızası olmaksızın paylaşıldığı takdirde suç olur. Dolayısıyla WhatsApp konuşmalarının ekran görüntüsünün alınması, sosyal mecralardaki konuşmaların fotoğrafının çekilmesi tek başına suç teşkil etmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Gizli Alınan Ses Kaydı, Fotoğraf, Video Delil Olur Mu? Şartları Nedir? Haklarınız Nelerdir?

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ekran görüntüsü ile dava açılır mı?

Özellikle sosyal medya ağları üzerinden yapılan paylaşımların mahkeme dosyasına delil olarak sunulabilmesi için tercih edilen yöntem ekran görüntüsü (screenshot) alınması yöntemi tercih edilmektedir. Ekran görüntülerinin ise üzerinde kolaylıkla değişiklik yapılabilir nitelikte veriler olduğu açıktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Izinsiz ekran görüntüsü almak suç mu?

İzinsiz görüntü veya ses kaydı almanın bir suç olduğunu daha önce de belirtmiştik. Türk Ceza Kanunu'nun 134. maddesinde özel hayatın gizliliğini ihlal suçu düzenlenmiş olup suçun işlenmesi halinde fail hakkında verilecek olan ceza yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: topo.av.tr

Konuşma kaydı delil sayılır mı?

Ses kaydı, günümüzde birçok alanda kullanılan ve önemli delil niteliği taşıyabilen bir araçtır. Ancak, her kayıt hukuka uygun delil değildir. Özellikle, izinsiz ve hukuka aykırı şekilde elde edilen ses kayıtları, delil olarak kullanılamaz. Hatta, bu tür kaydetme eylemlerinin suç teşkil etmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yilmazcolakhukuk.com

Birinin resmini paylaşmak suç mu?

Başkasının bilmediği ve bilinmesi gerekmeyen bu alan kişiye özgü olması ile öne çıkar. Kişinin rızası dışında bu alana yapılacak her tür müdahale de özel hayatın gizliliğini ihlal suçu oluşturur. İzinsiz fotoğraf paylaşımı basın ve yayın yoluyla yayımlandığında TCK 134/2 uyarınca cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Izinsiz video çekmenin cezası nedir?

(1) Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde, verilecek ceza bir kat artırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Whatsapp ekran görüntüsü delil sayılır mı?

O halde taraflar sosyal medya paylaşımlarını ekran görüntüsü alarak mahkemeye delil olarak sunabileceklerdir. Bu kapsamda whatsapp ekran görüntüsü delil sayılır mı sorusuna evet cevabı vermek mümkün olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Hukuka uygun video kaydı nasıl olur?

“Belge Delili” Nasıl Hukuka Uygun Olur? Karşı tarafın rızası dahilinde alınan ses, görüntü ve video kaydı hukuka aykırılık teşkil etmez. Hukukun öngördüğü biçimde, rıza dahilinde ve kanuni yollarla elde edilmiş olan bu deliller mahkemece değerlendirilir ve olayların ispatı bakımından delil olarak kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: citil.av.tr

Hukuka aykırı deliller nelerdir?

Hukuka Aykırı Delil Yargıtay Kararları

Yine de boşanma davası gibi özel bir konu da olsa çalınmış, tehdit ya da zorla elde edilmiş deliller hukuka aykırdır. Hukuka aykırı deliller herhangi bir vakıanın ispatında dikkate alınamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Dolandırıcıyı ifşa etmek suç mu?

Kendisiyle yapılan haberleşmelerin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın hukuka aykırı olarak alenen ifşa eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasgulerhukuk.com

Ekran görüntüsü nasıl alacağız?

Başlangıç düğmesini seçin, ekran alıntısı aracı yazın ve sonuçlardan Ekran Alıntısı Aracı'nı seçin. Statik görüntü alıntısı için Windows logo tuşu + Shift + S tuşlarına basın. Statik görüntü alıntısı için Print Screen (PrtSc) tuşuna basın. Video ekran alıntısı için Windows logo tuşu + Shift + R tuşlarına basın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: support.microsoft.com

Izinsiz video çekmek nereye şikayet edilir?

Konuyla ilgili ise Duman, şu bilgileri verdi: “Kişinin izinsiz olarak özel hayatının gizliliğini ihlal edecek nitelikte fotoğraf/video çekimine maruz kalması halinde 6 ay içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığına yahut kolluk kuvvetlerine şikayetini bildirmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: marketingturkiye.com.tr

Izinsiz fotoğrafım paylaşıldı ne yapmalıyım?

Kişi ses ve fotoğrafının kullanılmadığını, o ses veya fotoğrafın ilgili web sitesinde yayınlandığını mahkeme kanalıyla veya noter vasıtasıyla tespit ettirebilir. Ayrıca fotoğraf ve sesin kendisine ait olduğunun da ispatlanması gerekmemededir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgunlaw.com

Fotoğrafımı paylaşan birini nasıl şikayet ederim?

Fotoğrafın altında Diğer Seçenekler'e dokunun. Bunu görmüyorsanız sağ üstteki düğmesine dokunun. 3. Destek Al veya Fotoğrafı Şikayet Et'e dokunun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr-tr.facebook.com

Özel hayatın gizliliğini ihlal suçu nedir?

Özel hayatın gizliliğini ihlal suçu TCK'nın 134. maddesinde "Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde, verilecek ceza bir kat artırılır." şeklinde düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Cep telefonundan ses kaydı yasal mı?

Kişinin izni olmaksızın ses kaydı alınması hukuka aykırılık teşkil edeceğinden dolayı bu verilerin delil olarak kullanılması mümkün değildir. Ses kaydını izinsiz alan kişi de Türk Ceza Kanunu kapsamında suç teşkil eden bir eylem gerçekleştirmiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Whatsapp mesajları mahkemede delil olarak kullanılabilir mi?

Başka bir deyişle, WhatsApp üzerinden yapılan bir yazışmada, yazışmanın tarafı olan tüm hesap sahipleri, o yazışmadaki ifadeleri delil olarak kullanabilirler. WhatsApp grubu üzerinden yapılan mesajlaşmalarda ise o grupta bulunan tüm kişilerin, yazışmadaki ifadeleri delil olarak kullanması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Silinen Whatsapp mesajları mahkemede çıkar mı?

Whatsapp'ın ülkemizde herhangi bir ofisi bulunmaması sebebiyle Mahkeme Whatsapp Kayıtlarını İsteyebilir mi sorusunun cevabı özetle “hayır”dır. Whatsapp ülkemizden giden içerikle ilgili talepleri karşılamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adlibilisimuzmani.com

Mahkeme yolu ile Whatsapp kayıtları çıkar mı?

Kişiler örneğin Whatsapp üzerinden eşin üçüncü kişilerle olan konuşma içeriklerini elde edemezler. Ancak GSM operatörleri üzerinden bir kısım iletişim kayıtlarının tespitini Mahkemeden isteyebilirler. Mahkeme de uygun görürse, ilgili GSM operatöründen bu kayıtları isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: or.av.tr

Savcılık Instagram mesajlarına ulaşabilir mi?

Instagram silinen mesajları mahkeme kararıyla instagramdan istenerek elde edilememektedir. Instagram yazışmaları mahkeme kararıyla cep telefonu üzerinden yapılacak teknik çalışma ile veya instagram üzerinden elde edilecek veriler üzerinden çıkabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adlibilisimuzmani.com

Küfür ve hakaret cezası kaç TL?

Hakaret davası para cezası ne kadar merak edilen bir konudur. Hakaret davası cezası kaç TL 2024 dava sonucuna göre hapis cezası ya da adli para cezası olarak sonuçlanabilecek davalarda adli para cezası olarak 1.000 TL ile 5.000 TL arasında ceza ödemesi çıkabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altuntas.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT