Güneş ışığı, zayıf ışık altında çalışmak, uzun süre bilgisayar ekranına bakmak, uykusuzluk gözü destekleyen kasların gerginleşip zamanla zayıflamasına ve göz altı çökmesine neden olmaktadır. Bu durumda, hastalarıma cerrahi işlem gerektirmeyen ve göz altı için özel olarak geliştirilmiş ışık dolgusunu öneriyorum.
Dehidrasyon. Dehidrasyon yeterli sıvı alınmamasına bağlı vücudun ihtiyacı olan sıvı dengesinin bozulmasıdır. Bu durum göz altındaki koyu halkaların yaygın bir nedenidir. Yeterli miktarda su alınmadığında, göz altındaki ciltte donuk ve gözlerde çökük bir görünüm ortaya çıkar.
Soğuk Kompres Yapın: Soğuk uygulama, kan damarlarını daraltıp göz altı morlukların azalmasına yardımcı olabilir. Gözlerinizi Çay Poşeti ile Dinlendirin: Çay demlerken kullandığınız çay poşetleri göz çevresinde koyu halkaların renginde açılma sağlarken şişkinliğin inmesinde etkili olabilir.
Siyah çay, salatalık gibi ürünler ile gözlere kompres yapılarak gözleri dinlendirmek mümkündür. Soğuk suya batırılmış ıslak havlu ya da bez ile de gözler dinlendirilebilir. Papatya çayı içmek ise vücudu sakinleştirdiği gibi gözlerin de dinlenmesine yardımcı olacaktır.
Mutlaka dermatologun görmesinde fayda var.
İlgili 32 soru bulundu
Genetik nedenli olabilir. Ciltte bulunan, melanin denilen maddenin artmasından kaynaklı, ciltteki koyu rengin çoğalması sonucu. Göz altı morlukları yine, vitamin eksikliğinden dolayı olabilir. B, C, K, E vb. vitaminler.
Gözyaşı oluğunda alttaki dokularda azalmaya bağlı olarak gözlerin çukurlaşmasına neden olur. Bu durum göz altı ışık dolgusu ile düzeltilebilir. Hyaluronik asit içeren dolgu uygulaması ile çok etkili sonuçlar alınır. Dolgu enjeksiyonu ile hacim artışı sağlanır ve göz çevresindeki çökme düzeltilir.
Göz altındaki çukurların azalması, kırışıklıkların azalması ve göz altı morluğu için dolgu enjeksiyonları ile tatmin edici sonuçlar elde edebiliyoruz. Hyalüronik asit içerikli dolgularla uygulanan bu yöntemle ,gözaltındaki çökük görünümü azaltacak bir değişim yaratabilmek mümkün.
Çinkodan zengin fasulye, bezelye, kırmızı et ve kümes hayvanları ışık hasarına karşı gözü koruyor. A vitamini içeren havuç, ıspanak, tatlı patates, marul, pırasa ve maydanoz gibi bitkisel gıdalar ile ton balığı, somon balığı, keçi sütü, inek sütü, yumurta ile ciğer gibi hayvansal gıdalar görme keskinliğini koruyor.
Sinir liflerinin kaybı ilk zamanlar görme alanının çevresel “periferik” alanlarında görme kaybına neden olur daha sonra da merkezi “santral” görme kaybı oluşur. Optik sinirin göze girdiği yere optik disk denir optik diskte incelmeye; diskte çökme, çukurlaşma yada çanaklaşma denir.
Bunlar, göz altı ışık dolgusu, göz altı mezoterapisi, toksin uygulaması ve fraksiyonel Lazer uygulaması… Bu 4 tedaviden birini kişinin göz çevresi probleminin yoğunluk derecesine göre seçerek, bazen de eğer problem çok yoğun ise kombineli bir şekilde uygulayarak çok etkili sonuçlar almamız mümkün oluyor.
Gözaltı ışık dolgusunun bir tüpü 1 ml dir. Tüm tüp sadece bir hastaya uygulanır. Ortalama fiyatı 2500-3500 TL arasındadır.
Doğal Antioksidan: Zerdeçal
Zerdeçalın etkisini görmek için bir tatlı kaşığı zerdeçal ile 1-2 yemek kaşığı ananas suyunu macun kıvamına gelecek şekilde karıştır. Karışımı göz altlarına sür ve 10 dakika beklet. Ardından yumuşak, ılık su ile nemlendirilmiş bir bezle karışımı cildinden temizle.
Vitamin eksikliği de göz altı morlukları oluşumuna sebep olur. B, C, E, K vitaminleri eksikliğinden dolayı göz altı morlukları oluşur. C vitaminli cilt bakım ürünleri size burada yardımcı olacaktır.
Sık enfeksiyon geçirme , ishal, saçlı deride pullanma, cilt yaralarının geç iyileşmesi, diş çürümesi, yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı,kemik ağrısı, davranış bozuklukları, eklem bölgelerinde şişme, gözaltı morlukları, aşırı terleme, kilo vermekte güçlük çekme ve sürekli üşüme diğer yaygın belirtilerdir.
B12, C, K, E vitamini eksiklikleri bazı durumlarda göz altı morluklarına neden olabilir.
A, C, E VİTAMİNLERİ İLE OMEGA 3 VE 6, GÖZÜ KORUYOR
Ancak göz sağlığı için faydalı tek besin havuç değil. Dünyagöz Etiler hastanesinden op. Dr. Elvan Yalçın, gözün doğal olarak ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında A, E, C ve B2 vitaminlerinin geldiğini söyledi.
Gün içinde gözlerini dinlendirmek için her 20 dakikada bir, 20 saniye ara verip uzaktaki bir nesneye bakmak göz kaslarını gevşetirken yorgun göz altı belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca gün içinde bol bol göz kırpmayı da ihmal etmemelisin. Düzenli göz kırpmak gözünü nemli tutar ve göz kaslarını rahatlatır.
A vitamini, gözün arka tabakası olan retinada bulunan ve “rodopsin” adlı ışığı tanıyan proteinlere bağlanarak, gece görüşü sağlar. A vitamini ya da retinol eksikliğinde, gece körlüğü adı verilen gece görememe sorunu oluşur.
Soğuk Kompresler : Bölgeyi soğutmak, kan akışını azaltır. Bu uygulama buz torbası aracılığı ile yapılabilir. Salatalık dilimleri veya buzdolabında soğuk bulunan herhangi bir şeyi birkaç dakikalığına göz üzerine koymak etkili olacaktır. Kremler : Gözaltı kremleri uzman tavsiyesi ile kullanılabilir.
Göz altı kırışıkları temelde iki nedenle olur. Yaşlanma ve yoğun mimik kullanımı. 30'lu yaşlardan itibaren göz çevresi dokusundaki elastikiyet ve kolajen miktarı azalır. Vücutta azalan kolajen ve Hyaluronik asit miktarı aslında göz altı kırışıkları için yeterli sebepler.
Lazer Uygulamaları
Fraksiyonel Lazer, Altın İğne, IPL uygulamaları bunlardan birkaçıdır. Fraksiyonel Lazer Uygulaması ile göz çevresi morluklarının rengi açılarak göz çevresinde bulunan bağ dokusu güçlendirilir. Böylece göz çevresindeki deri kalınlaşır, morluklar da belirgin azalmalar görülür ve zamanla kaybolur.
Göz altı morluğu ve şişkinliğini azaltmak, genişlemiş kan damarlarını daraltmak için soğuk kompres uygulaması yapabilirsiniz. Bu sayede göz altındaki şişkin görünüm ve göz halkaları belirgin şekilde azalabilir. Göz altı morluğu doğal çözüm yöntemi temiz havluya birkaç buz küpü sarıp gözlere hassas şekilde uygulamaktır.
Yaş ilerledikçe göz kapaklarını oluşturan yapıların ve çevre dokuların zayıflamasıyla kapaklar düşer, deri buruşur, torbalanmalar başlar, göz çevresi kemikler incelir ve göz çukuru derinleşir, “kaz ayakları” dediğimiz kırışıklıklar ortaya çıkar.
Gözün içinde bulunduğu kemik boşluğa orbita (göz çukuru) denir. Burada bulunan yapıların normalden farklı şekilde büyümesi (tümörleri), enfeksiyonlar veya bu çukuru oluşturan kemiklerin kırılması ile orbita hastalıkları meydana gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri