Bölümler önemlidir Kitap bölümü de genel olarak Giriş kısmı, Ana metin, ve Sonuç kısmı olarak 3 ana başlık altında ele alınmalıdır.
Kitabınızın içi, üç ana bölüme ayrılır: ön bilgiler, ana metin, ve arka bilgiler.
kısım (part)- Eserdeki bölümlerin üstündeki bölüm. kısım bölüm sistemi (part-chapter)- Avrupa'da kısımlar ana, bölümler ikinci bölümdür. Bizde de bu usul kullanılır.
Akademik Kitap Bölümü Nedir? Akademik bir kitap bölümü, daha büyük bir akademik kitap içinde belirli bir konu veya temaya odaklanan bir bölümdür. Alandaki bir uzman veya akademisyen tarafından yazılır ve konunun genel bilgi ve anlayışına katkıda bulunur.
İlgili 39 soru bulundu
Kitap bölümü başlığında, her kelime büyük harfler ile yazılmalıdır. En fazla 2 satır başlık olmalıdır. Başlığın önünde bölüm numarası bulunmalıdır. Yazar isimlerinde, her ad ve soyadının ilk harfi büyük geri kalanı küçük olmalıdır.
Bu bağlamda bir kitabın içyapı özellikleri; tema, konu, karakterler, muhteva, plan, dil, anlatım ve görsel özelliklerden oluşmaktadır. Dış yapı özellikleri ise diğer adıyla biçimsel özellikler; kitabın boyutu, kapak, kâğıt ve cilt kalitesi, sayfa düzeni, harfler, yazım şekli ve cümleler ile resimlerden oluşmaktadır.
Ön bilgiler. Ön bilgiler bir kitabın ilk bölümünü içerir ve genellikle sayfa sayısı açısından en kısa bölümdür. Ön bilgi sayfaları geleneksel olarak küçük harfli Romen rakamlarıyla (i, ii, iii, iv, v, vb.)
Kitap bölümü: Yazar(lar)ın Soyadı (,) Adının Baş harfi (.) parantez içerisinde yayın yılı (.) Kitap Bölümünün Adı.
Tevrat'ın sözlük anlamı bilgi ve yasadır. Toplam 5 bölümden oluşur. Bu bölümlerin isimleri, Tekvin, Tesniye, Sayılar, Levili'ler ve Çıkış'tır. Tevrat'ta Hz.
Bir eserin, kitabın ya da yapının bütünü oluşturan ögelere içerik denir. Roman, öykü ve masal gibi düz yazılarda giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşan olay örgüsü, metnin içeriğini oluşturur.
Bir kitap bölümü 5000-6000 kelime aralığında olmalıdır. Seçilen ve değinilen konu bu kelime sayısını değiştirebilir ancak aşağı yukarı sözü edilen aralıkta olması uygundur. Doçentlikte kitap bölümü başvuru kriterleri arasında yer almaktadır.
KİTAP BÖLÜMÜ YAZIM KURALLARI
Kaynakça dâhil olmak üzere on, yirmi beş sayfa arası olmalıdır. Olası durumda editör kurulunun kararıyla bu sınır arttırılabilir. Sayfa yapısı özel boyutta MS Word programında, ✓ Times New Roman yazı karakteri ile 11 punto, 1,15 satır aralığıyla yazılmalıdır.
Ön kapak içeriği genellikle şunlar olabilir: Romanlar için büyük harflerle roman başlığı, yazar adı, slogan (kanca) ve yayıncının logosu ya da simgesi (köşede)
Kitap türleri farklı kategorilere ayrılmaktadır. Kitap türleri arasında, anı kitapları, romanlar, hikayeler, gezi kitapları, şiir kitapları, biyografi kitapları, dini kitaplar ve bilgi kitapları gibi içerikler yer alır.
2) A4 sayfa boyutunda sayfa ölçüleri sol 4, üst 4, sağ alt 2,5 cm olacak şekilde boşluk bırakılmalıdır. 3) Ana metin Times New Roman 11 punto, iki yana yaslı, paragraflararası ön 0 arka paragraf 6nk, satır aralığı 1,5 satır, paragraf başı yapılacaksa soldan 1 cm içeri girilerek boşluk bırakılmalıdır.
Bölümler önemlidir. Kitap bölümü de genel olarak Giriş kısmı, Ana metin, ve Sonuç kısmı olarak 3 ana başlık altında ele alınmalıdır. Ana metin içerinde farklı alt başlıklar rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Kitapların satın alınma veya tercih edilme aşamasında kitabın biçimsel özellikleri genel olarak değerlendirildiğinde; kağıt türü, sayfa düzeni, yazıların puntosu, içindekiler bölümü, şekil, resim ve kapak yer almaktadır (Sever, 2007; Tortop ve Barışcan, 2007; Akınoğlu, Şahin ve Gürdal, 2008).
Tanıtım yazısı, bir kitabın kapağının arkasında yer alan ve kitabın içeriğini anlatan yazıdır. Tanıtım yazısı, kitabı en iyi şekilde tasvir eden ve okuyucuların ilgisini çekecek her türlü bilgiyi içermelidir.
Dış yapı özellikleriyle ilgili yapılan araştırmalar incelendiğinde ise; kitaba ait dış yapı özelliklerinin kağıdın boyutu, cinsi, kullanılan harfler, yazım ve noktalama işaretleri, sayfa düzeni (mizanpaj), resimler, kapak ve ciltleme ile künye bilgileri unsurlarından oluştuğu görülmektedir.
Eğer günde 1 sayfa yazarsanız kitabınızı 200 günde, yani yaklaşık 6,6 ayda; Eğer günde 2 sayfa yazarsanız kitabınızı 100 günde, yani yaklaşık 3,3 ayda; Eğer günde 4 sayfa yazarsanız kitabınızı 50 günde, yani yaklaşık 1,6 ayda; Eğer günde 10 sayfa yazarsanız kitabınızı 20 günde bitirebilirsiniz.
Yazar olmak için belli bir eğitim almak şart değildir. Yazarlık becerisi olan herkes, bu mesleği yapabilir. Meslekte avantajlı konumda olmak isteyen kişiler, Metin Yazarlığı Eğitimi ve Dijital İçerik Yazarlığı Eğitimi gibi programlara katılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri