Lazer epilasyon yapılacak olan cildin öncelikle sağlıklı olması gerekmektedir. Yani ciltte akut bir iltihabi durum,mikrobik bir durum, uçuk, siğil, akıntılı ve sızıntılı bir egzama gibi bazı rahatsızlıklar varsa bu tarz ciltlere lazer epilasyon uygulanmaz.
Kanser hastaları, Işık ile uyarılan hastalıkları olanlar (SLE, porfiria, epilepsi), HIV pozitif olanlar (AIDS virüsü taşıyanlar), Tedavi bölgesinde aktif enfeksiyonu veya sedef hastalığı, vitiligo gibi cilt hastalığı olanlar lazer epilasyon yaptırmamalıdır.
Lazer ışığının direk cilde bir zararı yoktur ama bazı cilt problemleri olan kişilerde uygulamak riskli olabilir. Cilt iltihabı, uçuk, siğil, akıntılı egzama ve ışığa duyarlı kronik cilt rahatsızlığı olan kişiler için lazer epilasyon yöntemi çok risklidir. Böyle durumlarda lazer epilasyon tercih edilmemelidir.
Yüz bölgesi, oldukça hassas ve lazer epilasyon için dikkat gerektiren bir bölgedir. Bazı lazer epilasyon yöntemleri, yüzde bulunan ayva tüylerine de etki ederek, tüylerde yayılmaya neden olabilir. Bu nedenle alexandrite lazer epilasyon, yüz bölgesi için uygun olmayabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Lazer ışınları cilt üzerini değil yalnızca kıl köklerini etkiler. Kıl kökleri dışında vücut ve cilt üzerinde herhangi bir etkisi olmayan lazer epilasyon, bu nedenle güvenli bir yöntemdir.
Lazerle cilt yenilemede üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak kırışıklıklar giderilir, kollajen dokusunu sıkılaştırmak için özel teknikler kullanılırken cildi pürüzsüzleştirir. Lazerle tedavi edilen cilt, yeni kollajen doku oluşumu ve su tutma kapasitesi yüksek genç hücreler ile tazelik ve gerginlik kazanır.
Gelmeden önce ise tüylerinizi kesinlikle ağda, cımbız gibi yöntemlerden uzak tutulmalı, jilet yardımıyla kısaltma yapmalısınız. Cildinizi her seans öncesi jilet yardımıyla kıl ve tüylerden temizlemelisiniz. Tüylerinizi genel itibari ile 1-2 mm olacak şekilde kısaltabilirsiniz.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer epilasyon ışığı aktif kıl kökleri üzerinde etkili olduğu için uygulama tek seansta maksimum sonuç veremez. Çünkü vücudumuzda bulunan tüm tüy kökleri aynı anda aktif halde değildir. Uygulama anında aktif olan tüy kökleri lazer ışığından etkilenirken, istirahatteki ve gerileme dönemindeki kökler etkilenmez.
Kıllar kökte bulunursa lazer etki edebilir. Kıllar alınmış ise 1 aya kadar bekleyip uygulama yapılabilir. Kılların tamamı çıkarsa lazer epilasyon etkili olacaktır. Lazer epilasyon öncesinde uygulanacak alan temizlenir ve kıllar kısaltılır.
Ağda ve cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemlerden sonra lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve epilasyon etki etmez. Bu nedenle mutlaka lazer epilasyon öncesinde kıllar jilet yardımıyla kısaltılmalıdır. Jiletle kısaltma işlemi Buz Lazer epilasyondan 1 gün önce yapılmalıdır.
Lazer Epilasyon yapılacak bölgede lokal enfeksiyon bulunuyorsa, işlem yapılamaz. Epilepsi hastalarına ve kronik deri hastalığı olanlara lazer epilasyon uygulanamaz. Bronz tene lazer epilasyon uygulanmaz. Nd Yag lazerle uygulama yapılır ancak cildin açık renkli haline göre tedaviden alınacak performans daha düşük olur.
Lazer epilasyon yumurtalıklara zarar vermez. Lazer epilasyon için kullandığımız cihazların ürettiği ışık enerjisi zararlı radyasyon üretmez.
Melanin tarafından emilen lazer ışını direkt kıl kökünü hedefler ve kıl kökünde lazer enerjisine dönüşerek kıl kökünü tahrip eder. Dolayısıyla renk pigmenti içermeyen beyaz kıllarda lazer epilasyon etkili değildir. Dünyada beyaz kılları gören hiç bir lazer epilasyon yöntemi mevcut değildir.
Ağda ve cımbız gibi işlemler kıl kökünü koparır. Lazer epilasyon kıl kökünde hasar yaratarak etki ettiği için, kıl kökünün olmadığı durumlarda bu etki gerçekleşmez ve lazer epilasyon etkili olamaz. Bu nedenle jilet yardımı ile kılların kısaltılması gereklidir.
Lazer epilasyon seansından önce kıllara kesinlikle kökünden alınması önemlidir. Özellikle seans gününden bir gün önce kıllara evde ıslak jilet ile müdahale edilerek uygulama için uygun kısalığa getirilmesi gereklidir.
Bilgi için teşekkürler. Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Lazer epilasyon kaç seans uygulanır? Lazer epilasyonun ortalama 6 seans uygulanması başarılı bir sonuç sağlar. Yüz bölgesi ve hormonal nedenli tüylenmelerde seans sayısı ortalama 10 olur. Seans aralıkları vücut bölgelerinde ortalama 2 ay, yüzde ise 1 aydır.
Ve yanıktan sonra ciltte renk değişimleri gözlenebilir. Ancak güvenli cihazlarla, uzman kişiler tarafından uygulandığında lazer epilasyon ciltte kararma yapmaz.
Klinikte uygulanan tedaviler cilt tonunu eşitlemekte ve estetik problemleri ortadan kaldırmaktadır. En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri