Davranış Bu köpekbalığı dipte yaşayan bir köpek balığı olmasına ve zararsız görünmesine rağmen, güçlü çeneleri ve keskin dişleri nedeniyle ciddi zararlar verebilir. Bir dalgıç kafa kısmına yaklaşırsa veya kuyruğunu tutarsa ısırabilir.
Melekler kendi türüne özellikle eş tuttuğunda saldırgan olur başka erkek meleklere yahut dişi meleklere. Başka türlere pek zarar vermiyorlar bir bölgeyi sahiplenirler, oraya başka balık yaklaşmasın isterler yaklaşanları korkuturlar pek zarar vermezler.
Melek balıkları en dayanıklı akvaryum balıkları arasında yer alır. Bakımı kolaydır. Kendinden küçük olan diğer balık türlerine karşı agresif bir durum oluşabilir bu nedenle barışçıl türlerle bir arada olması daha iyi olacaktır. Bitkili akvaryumları çok severler çünkü kendilerini doğada hissederler.
Akvaryum su ısıtıcısı almak gerekir mi? Melek balığı tropik iklimde yaşamaya alışık olan bir tatlı su canlısıdır. 23 ile 28 santigrat dereceler arasındaki sıcaklıkta yaşam sürer. Bu yüzden akvaryum suyunun sıcaklığı da bu sıcaklık aralığında olmalıdır.
Melek Balığı Genel Özellikleri
Yarı agresif balıklardır. Derin ve geniş sularda yüzmeyi severler. Ortalama 10 yıl ömürleri vardır. Yoğun bitkili suları sever ve bitkilerin arasında kamufle olurlar.
İlgili 17 soru bulundu
Bakımı oldukça kolay olan Melek balığı, yarı agresif bir balık türüdür. Özellikle de pH derecesi 6.0 ile 7.5 arasında rahatlıkla yaşayabilir.
Öncelikle böyle bir durumda oksijen yetersizliğinden şüphelenmeniz lazım. Sadece melekler için değil tüm balıklar için geçerli bir durum. Eğer balıklar su yüzeyine sık sık çıkıp su içer gibi hareketler yapıyorlarsa akvaryumunuzda oksijen yetersiz demektir.
Tatile çıkarken, evden ayrılmaları gerekirken akıllarında sürekli balıkları olur. Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler.
Günde 2 sefer beslerseniz idealdir karınlarının doyacağı şekilde yemleyin sabah ve akşam olmak üzere. 3 kere de yemlenebilir öğle takviyesi de yapılabilir. Ama 6-7 kere yemlemek bence çok mantıklı değil doyacağı şekilde 2-3 kere günde yemlerseniz daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
Melek Balığı Ne Kadar Yaşar? Melek balığı, eğer stressiz ve mutlu olduğu bir akvaryum şartlarında yaşarsa 10 yıla kadar rahatlıkla yol arkadaşı olabilir.
Kendilerinden küçük balıkları yemeye çalışırlar, bu yüzden küçük balık türleriyle aynı akvaryuma konulmazlar. Akvaryum içerisinde yalnız olmaktan hoşlanmaz, melek balığı alacaksanız mutlaka en az 2 tane almalısınız.
Barışçıl lepistes
Çevre koşullarına çok hızlı bir şekilde uyum sağlayabilen Lepistesler, yine akvaryumların en çok tercih edilen balıklarından olan melek balıkları ile aynı akvaryuma koyulmamalıdır.
Balık türlerinden de en meşhurlardan biri melek balığıdır. Melek balığı ilk alındığında genelde üreme görülmez. Ancak 10-15 tane melek balığı ile birlikte bakıldığında doğru eşi bulduğunda üreme eğiliminde olurlar.
BALIK BOYUTU: 4 cm civarı
Minimum 200 tl alımlarınızda balık gönderimi yapılır. Tercihinize göre; - Otobüs +125 tl den başlamaktadır(Koli boyutuna ve mesafeye göre değişmektedir. - Uçak +450 tl olarak balık ücreti üzerine eklenir.
Bakteriyel solungaç hastalığı olabilir,genelde canlı yemden gelir ve kalabalık akvaryumlarda ortaya çıkar. Özellikle bahar aylarında bu rahatsızlıklar görülüyor. Balıklar ya dipte su akıntısının olduğu yerde duruyor ya da su üstünde nefes almaya çalışıyor.
Akvaryum balıkları nasıl uyur ? Akvaryum balıkları göz kapakları olmadığından gözleri açık vaziyette uyur. Vücutları uyurken de oksijene ihtiyaç duyar, bu yüzden uyku halindeyken de hareket halinde olurlar.
Melekler stres veya üzüntüden renkleri kaybolabilir ve tekrar eski rengi yerine gelebilir , örneğin kendi eş dişimi yavrularından ayırdığımda girdiği (depresyon diyelim ) renkleri soldu ve bir süre sonra geri geldi..
Melek balıkları eğer iyi şartlar altında bakılırsa bir buçuk yaşlarında iken yaklaşık olarak 15 santimetreye kadar büyüyebilir. Eğer melek balığını oldukça büyük ve geniş bir akvaryumda büyütecekseniz ve aşırı kalabalık değilse uzunluğu 25 santimetreye kadar ulaşabilir.
Sudaki yüksek amonyak, nitrit veya nitrat seviyeleri strese neden olarak, dibe çökme durumuna yol açar. Japon balığı akvaryumunuzda suyu kontrol altında tutmanız ve balıklarına sağlıklı bir ortam verebilmek için haftalık su değişiminden kaçınmamanız gerekmektedir.
Melek balığı (Pterophyllum scalare), çiklitgiller (Cichlidae) familyasından doğal yaşam alanı Amazon Nehri havzası Peru, Kolombiya, Brezilya, Oyapack nehri Fransız Guyanası, Essequibo nehri Guyana olan bir balık türü. Yaklaşık 10 cm boya erişebilen, Cichlidae familyasından, tatlı suda yaşayan bir balık türüdür.
Volkan'ın da belirttiği gibi normalde 14-20 gün civarında yumurtlarlar.
Akvaryumun herhangi bir köşesine düz bir fayans parcası dayarsan orayı sahipleneceklerdir. Eğer eş tutacak boyda iseler. Eşler diğer balıklardan kendini ayırır.
Malesef balığınız ölmüştür. Ölü balığın su üstüne çıkması için baktariler oluşmalıdır; ki bu bakteriler gaz oluşturur ve vücut şişer su üstüne çıkar.
Sonuç olarak tuz ucuz, kolay bulunabilen bir malzemedir ve uzun yıllardır melek balığı ve discus akvaryumları hariç tatlı su akvaryumlarında bahsedilen bu tuzları herhangi bir problem yaşanılmadan kullanılmaktadır ve birçok faydasını görülmüştür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri