Gözlük reçetesinin kaç gün geçerli olduğunu öğrenmek isteyenler için bunun 4 gün olarak tescil edildiğini söylemek mümkün. Burada 4 günden kasıt 4 iş günü olarak öne çıkıyor. Yani reçeteyi aldığınız andan itibaren 4 iş günü içerisinde gözlük camınızı alma şansını elde edebilirsiniz.
Dereceli gözlük reçetesi 10 iş günü geçerlidir. Yani reçeteyi aldığınız tarihten itibaren 10 iş günü içinde gözlük almanız gerekir. Aksi takdirde reçeteniz geçersiz sayılır ve yeni bir reçete almanız gerekir.
Gözlük ve lens reçetelerinin geçerlilik süresi 10 iş günüdür. Bunun anlamı; reçete düzenlendikten sonra 10 iş günü içinde optisyene başvurulmazsa, artık cam ve çerçeve için ya da lens için devlet desteğinden yararlanılamayacağıdır.
Reçetenin yazılmasından itibaren 4 iş günü içinde gözlükleri satın almak şarttır. Aksi halde reçete geçersiz olur ve eski reçete ile gözlük satın alınamaz. Hafta sonu tatilleri ve bayram tatilleri reçete süresi içinde sayılmaz.
Teleskopik gözlükler sağlık raporuyla gerekli görülmesi halinde 3 yılda bir yenilenebilir. Çocuklarda bu süre sağlık raporu ile gerekli görülmesi halinde 1 yıldır. Gerekli hallerde yakın için kapak (cap) tek veya iki göz için yazılabilir, bu gibi durumlarda ayrıca yakın teleskopik cam ödenmez.
İlgili 28 soru bulundu
Göz muayenesi ise aile hekimliği koşullarında yapılamayan bir muayenedir.
Eğer bir kişiye total görme engelli diyorsak, o kişi tamamen görmüyor olmalı ve rapor oranı % 85 ve üzeri olmalıdır.
Ayrıca, gözlük reçetenizi almanızın üzerinden gözlük numaranızın değiştiğini hissediyorsanız üç yıllık süre boyunca reçetenizi yeniletme hakkınız bulunmaktadır. Üç yıl süre içerisinde numaranızın kontrolünü yaptırarak yenilenmiş reçeteye sahip olabilirsiniz. Üç yılın ardından ise yeni bir reçete yazılması gerekiyor.
Önceki senelerde, 3 sene geçmeden değiştirilen gözlükler için devlet herhangi bir destekte bulunmuyordu. Gözlük çerçeveleri için sağlanan destek 37,80 TL'den %165 zam ile 100 TL'ye çıkarıldı. Gözlük camı için sağlanan destek 9,15 TL'den %230 zam ile 30 TL'ye çıkarıldı.
Gözlük çerçeve fiyatı 37,80 TL'den %165 Zam Yapılarak 100₺'ye çıkarılmıştır, Gözlük Cam Ödemelerinde dip Fiyat 9,15 TL'den %230 Zam yapılarak 30 TL'ye Çıkarılmıştır.
KONU: REÇETE GEÇERLİLİK SÜRESİ HAKKINDA
Hafta sonu günleri Cumartesi, Pazar bu 4 günün içinde sayılmaz. Yani Cuma günü reçete edilen bir ilacı Çarşamba gününe kadar alabilirsiniz. Süresi geçmiş reçeteleri tekrar reçete yazdırılması veya yazdırılmış olan ilaçların ücreti ödenerek alınması gerekir.
Okuma gözlüğü için reçeteye ihtiyacınız var mı? Hayır, ihtiyacınız yok.
Devlet yada özel hastaneden muayene olmanız gerekmektedir. Göz rahatsızlığınız varsa mutlaka size gözlük reçete yazılmalıdır. Doktorun size yazdığı reçete ile SGK anlaşmalı gözlükçülere gitmeniz gerekmektedir.
Reçete sadece kaydeden eczacı tarafından değiştirilebilir. Reçetedeki bilgilere Ceza İnfaz Kurumundan müdahale mümkün değildir. Reçete tarihinin giriş yapıldığı tarih ile arasında en fazla 30 gün olabilir. Reçete tarihinden itibaren 30 gün geçmiş reçeteler sisteme girilememektedir.
Gözlük reçetesinin kaç gün geçerli olduğunu öğrenmek isteyenler için bunun 4 gün olarak tescil edildiğini söylemek mümkün. Burada 4 günden kasıt 4 iş günü olarak öne çıkıyor. Yani reçeteyi aldığınız andan itibaren 4 iş günü içerisinde gözlük camınızı alma şansını elde edebilirsiniz.
Eğer, gözlük cam ve çerçeveniz için devlet katkısından faydalanmak istiyorsanız, öncelikle sigortalı olmanız gerekiyor. Sigortanın karşılaması için devlet ya da özel hastane kısıtlaması bulunmuyor. Dilediğiniz bir hastanedeki göz doktorundan devlet katkılı gözlük reçetesi alabilirsiniz.
SGK kapsamında gözlük almak için öncelikle devlet hastanesi göz doktoruna başvurarak teşhis ve reçete almaları gerekmektedir. Bu reçeteyi SGK anlaşmalı bir gözlükçüye 10 gün içerisinde teslim ederek SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı'na bağlı çalışanlar ile emekliler devlet destekli gözlük desteğinden faydalanabilir.
Sosyal Güvenlik Kurumu altında bulunan bütün herkes hastaneye giderek devletin sunmuş olduğu gözlük desteğinden faydalanabilir. Devlet desteği ile size gözlük reçete yazıldığında hem gözlük camı hem de gözlük çerçevesini reçete ile alma hakkına sahip olursunuz.
Yani ortalama olarak toplamda 60 TL gibi bir rakam sigorta tarafından karşılanıyor. Ancak, burada dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de sigortanızın olması gerektiğidir. Eğer sigortalı durumunda gözükmüyorsanız devlet destekli güneş gözlüğü satın almanız da mümkün değildir.
Gözlük Camı ve çerçeve 3 yılı geçmeden yenilenmez. Bu süre bitmeden gözlük cam ve çerçeveyi yeniden alınamıyor. Ancak, görme bozukluğunda 0,5 diyoptrilik değişiklik olması halinde gözlük camının değişimi için 3 yıllık süre beklenilmeden yenisi alınabiliyor.
Reçetesiz satış yapılan, hazır yapılmış mavi filtreli gözlüklerin cam ve çerçevesinin TİTUBB kaydı yoktur. VP camlar geri ödeme sisteminde bulunan İlaç ve tedavi kapsamında değerlendirilen tıbbi cihazdır VP dahi olsa; optisyenlik müessesesinde reçetesiz satışı yasaktır.
Hastaya uygulanan muayeneler, teşhisler, tıbbi görüntülemeler, tahliller ve testlerin hepsinin kaydedildiği elektronik kayıt sistemi e-nabızdır. Tüm tahlil sonuçları özel veya devlet hastanesi fark etmeksizin e-nabız sistemine kaydedilir.
Bir gözün görme derecesinin en az 0.7 olması gerekir. Bir göz, en az 0.7 oranında görüyorsa diğer gözün ise, 1.0 görme seviyesine sahip olması gerekir. Yani bir gözün görme seviyesi 0.7, diğer gözün görme seviyesi ise, 0.9 ise toplamda da 5. maddeye göre, 16/20 elde edilir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamasına göre engelli aylıkları; yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL'den 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL'den 2.811 TL'ye, engelli yakını aylığı 1.594 TL'den 1.874 TL'ye yükselmiş durumda.
Arkadaşlar her iki gözü 10/1 gören %59 Heriki gözü 10/2 gören kişini alacağı rapor oranı %35 tir tek gözü görmeyen ise %24 hiç görmeyen ise %85 oranında Yeni Yönetmeliğe göre rapor alıyor..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri