Göz kalemi Ömrü 3 yıldır. Bakımı sırasında kapağının her zaman iyice kapanmasına dikkat edin.
Kozmetik ürünlerin kullanım süreleri enfeksiyona açık olan göz ve dudaklar için maksimum 6 ay ile sınırlıdır. Örneğin; ruj, maskara, göz ve dudak kalemi gibi makyaj malzemeleri bakteri üremesine karşı sık sık yenisi ile değiştirilmelidir.
Aynı şekilde eyeliner, likit far, göz kalemi gibi krem ve likit formdaki göz ürünlerinin de kullanım süresinin 6 ay olduğunu unutmamalısın.
Güzelleşmek uğruna her gün birçok makyaj malzemesi kullanan kadınların en temel makyaj malzemeleri olan fondöten, maskara, dudak parlatıcısı ve sıvı makyaj malzemeleridir. Bu malzemelerin kullanım süreleri genellikle, açıldıkları tarihten itibaren 6 ile 12 ay arasıdır.
Tüm bunları açıklamak ile birlikte yaptığımız işlemlerdeki tecrübelerimizden bilmekteyiz ki göz çevresi uygulamaları, dipliner, eyeliner gibi uygulamalar 3-4 sene kalıcıdır. Kaştaki kalıcı makyaj ise 1,5 - 2 sene kalıcıdır. Dudak renklendirme ise 2.5 - 3 sene geçerlidir.
İlgili 22 soru bulundu
Ömrü -ürünün üzerinde aksi yazılmamışsa- bir yıldır. Krem veya skick halinde olanlar 2 yıl kadar dayanır. Kokusunun ağırlaşmasından ve ürünün kremsi yapısını kaybetmesinden bozulduğunu anlayabilirsiniz.
Kaliteli bir fondötenin ömrü, ambalajı açılmamışsa 1-1,5 yıl, eğer ambalajı açılmışsa 5-6 aydır. Pudra şeklindeki fondötenler, sıvı olanlara göre daha dayanıklıdırlar. Açıldıktan sonra bir yıl süreyle kullanılabilirler.
Likit fondötenlerin ömrü genelde 18 aya kadar olabilir. Ancak bu süre elbette fondötenin içeriğine göre değişiklik gösterir. Su bazlı fondöten 1 yıla kadar dayanırken yağ bazlı likit fondötenlerin ömrü 18 ay olabilir. Likit fondöteni alırken de rengine dikkat etmelisiniz.
Kremlerin kullanım ömrünün bittiğini renklerindeki ve kıvamlarındaki değişimden anlamanız mümkündür. Bir süredir kullanmadığınız bir kremin kapağını açtığınızda üzerinde bir yağ tabakası görüyorsanız, bu durum da artık o ürünün bozulduğu anlamına gelmektedir.
Bir ürünün SKT'sini nerede bulabilirim? Son kullanım tarihi, ambalajın üzerinde ve ürünün teknik veri sayfasında açıkça görünmelidir, üretim tarihine göre aylar veya yıllar cinsinden ifade edilir.
GÖZ KALEMİ
Ancak göz kalemleri de diğer tüm makyaj ürünleri gibi zaman içerisinde bozulabilir. Bozulan göz kaleminin ucu kurur ve sürmekte zorluk yaşarsınız. Hatta bazı durumlarda ne kadar uğraşsanız da artık rengini vermediğine şahit olabilirsiniz. Bu noktada yapılması gereken ise o ürünü kullanmayı bırakmaktır.
Fondöten, allık, pudra, far gibi malzemeler ise doğrudan güneş almayan kuru ve serin ortamlarda saklanmalıdır. Ojelerinizi direkt olarak buzdolabında saklayın. Rimel ve göz kalemleri için ideal saklama koşulları, oda sıcaklığında ve kuru bir ortamdır.
Göz kalemlerinden en popüler olanlardan Maybelline Tattoo Liner Gel Göz Kalemi oldukça revaçta. Özellikle 36 saate kadar kalıcılığı, akmayan yapısı ve renk seçenekleriyle bu popülerliğin hakkını veriyor.
Hepsini sizler için yanıtladık! Göz kalemi nasıl sürülür? Göz kalemi, genellikle siyah ve kahve renklerin tercih edildiği ve göz içi ile birlikte dışına da uygulama yapılabilen bir kozmetik üründür. Pratik olması ve gözlere derinlik kazandırması, göz kalemlerini makyajda cazip kılar.
Hemen her evde bulunan vazelin çok iyi bir kurtarıcıdır. Göz makyajınızı çıkarmak için parça vazelini parmak uçlarınızla göz çevresine sürün ılık suya batırdığınız pamukla makyajınızı silin. Birçok toniğin bile çıkaramadığı rimelinizden eser kalmayacaktır.
Göz kaleminin akmaması için ne yapmalı? ·Göz kalemini farla birlikte kullanın. Göz kaleminizle uyumlu renkte bir far, üzerine kalem, en üste yine far. Böylece makyajınız daha kalıcı olur.
Cildiniz kuru ve kullandığınız ürün yağsız ciltler içinse fondöten sürünce yüzde pul pul dökülmeler olur. Cilt yanlış kullanılan ürünü kabul etmez ve tepkisini gösterir. Kuru bir cildiniz varsa; pudra, yoğun kapatıcı ve mat fondötenleri kullanmamalısınız. Bunlar yağlı ciltler için üretilen ürünlerdir.
Fondöten, kapatıcı, krem allık, krem highlighter gibi ürünleri uygulamanıza yardımcı olur. Bu tarz ürünleri eliniz ya da makyaj fırçaları ile uyguladığınızda bazı durumlarda iz kalabilmektedir. Yüzde herhangi bir fırça izi kalmadan fondöten tarzı ürünleri güzelce uygulamak için makyaj süngeri kullanmanız gerekir.
Son kullanma tarihleri ürün kutuları üzerinde veya ürün ambalajının üzerinde yer almaktadır.
Tırnaklarınıza renk veren ojeleri ise 2 yıl süreyle kullanabiliyorsunuz. Hepimizin vazgeçilmezi olan rujlar ise 12-18 ay aralığında dayanabiliyor.
Oysa uzmanlar, tarihi geçen kozmetik malzemelerin ürettiği toksinlerin çok ciddi hastalıklara yol açabileceğini söylüyor. Tarihi geçmiş bir göz kalemi ya da fondötenin ciddi enfeksiyonlara sebep olduğu da bir gerçek.
Ruj bozulduğunda hem kötü kokuyor hem de rengi değişiyor. Kuruyan rujun da bozulma ihtimali yüksek. Eğer kokusu değişmiş veya dokusu bozulmuş bir rujunuz varsa ona çöp yolu gözüküyor.
Açılmadığı sürece yaklaşık üç yıl dayanır. Açılan ve uzun zaman kullanılmayan malzemelerin üst yüzeyinde yağ tabakası oluşabilir ve kötü kokmaya başlar. Tüp içinde bulunan nemlendirici kremler, havayla temas etmediği için daha uzun ömürlüdür. Asla bir önceki yazdan kalan güneş kreminizi kullanmayın.
Maskaranın Ömrü Nedir? Maskaraların ömrü genellikle 6 aydır. Yani maskaranın kutusunu açtığınız andan itibaren 6 ay içinde kullanmanız gerekir. Uzmanlar bu 6 ayı geçirmemeniz gerektiğini söylüyor.
Kozmetik Ürünlerde son kullanma tarihi:
Kozmetik ve dermokozmetik ürünlerde, ilgili yönetmelikler gereği raf ömrü 36 aydan daha uzun olduğu durumlarda ürün ambalajı üzerinde son kullanma tarihi belirtilmemiş olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri