Titreşimsiz bir monitör – sabit bir ışık akışı sağlayan bir ekran – seçmek, gözlerinizi korumak için yapabileceğiniz en sağlıklı seçimlerden biridir.
Gözlerimiz görme için yaratılmıştır, aslında çok kuvvetli ışıklar ve yoğun güneş ışığına maruz kalmak dışında hiçbir görsel uyarı erişkinlerde göze kalıcı zarar vermez. Bu sebeple günümüzde kullanılan LED ya da likit kristal ekranlı bilgisayarlar, cep telefonları ve tabletler gözümüze kesinlikle kalıcı zarar vermezler.
LCD ve OLED ekranlar titreme etkisine sahip
OLED ekranların frekans aralığı 50-500 Hz, LCD ekranlar için ise bu değer 1000 Hz'den fazla. Araştırmaya göre insan gözünün titreme hassasiyeti 250 Hz civarında devreye giriyor ve bu nedenle de OLED ekranlar sayesinde gözler daha çabuk yoruluyor.
Göz yormayan ekran olarak da bilinen e-kağıt ekranın kullanıldığı Kingrow K1 duyuruldu.
Gözler İçin En İyi Monitör Parlaklığı Seviyesi Nedir? Gözleriniz için en iyi monitör parlaklığı %40 ila %60 arasındadır. Ancak bu değer ortam ışık koşullarına bağlı olarak değişebilir. Parlak ışık koşulları daha yüksek parlaklık gerektirirken, loş ışık koşulları daha düşük parlaklık gerektirir.
İlgili 19 soru bulundu
Güneş ışığında iyi okunabilirlik açısından 1000 nit ve üzeri parlaklık teknik anlamda ideal olarak düşünülmüştür. Fakat telefonlarımızda genel olarak 400-500 nit değer aralığındaki parlaklık kullanım açısından daha uygundur.
Parlak ekranda fotoğraflarınıza bakarken çok daha sıcak, canlı tonlar görürken, mat ekran biraz daha soluk kalır. Özellikle fotoğraf işleme, film ve oyun için müsait, fazla ışık almayan bir yeriniz varsa parlak ekranı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Mat ekranlar da gelişmeye devam ediyor.
Hayalet ekran koruyucular cep telefonlarına herhangi bir zarar vermemekte aksine oldukça koruma sağlamaktadır. UV ekran koruyucu zararları minimuma indirmektedir. Bu nedenle gönül rahatlığı ile tercih edilebilmektedirler.
OLED, IPS LCD'den daha koyu siyahlar oluşturur ve daha iyi bir görüş açısına sahiptir. Ayrıca, OLED daha iyi bir kontrast oranına sahiptir. IPS LCD'ler grimsi resimleri veya siyah veya siyah renkli videoları görüntüler. Resimler veya videolar, LCD'de farklı bir açıdan bakıldığında daha az canlı görünür.
Dijital ekranlara çok yakından bakılmamalı, gözler ile ekran arasında yaklaşık 50-60 cm olmalıdır. Çok yakından bakılırsa, kişi göz kaslarını kasarak daha fazla çalıştırmakta, kısa dönemde baş ağrısı ve uzun dönemde ise miyopiye yatkınlık olmaktadır. Dijital ekran, göz hizasından bir miktar aşağıya yerleştirilmelidir.
LG Display Genel Müdür Yardımcısı ve TV İş Birimi Başkanı Dr. Chang-Ho Oh, "TÜV Rheinland tarafından belgelendirme, LG Display'in OLED TV panellerinin uluslararası alanda "göz dostu" olarak tanındığı anlamına geliyor.
Super Retina ve Super Retina XDR ekranlar, organik ışık yayan diyot (OLED) teknolojisini kullanır.
OLED' ler düşük pil tüketimleriyle telefonlarda LCD ye göre daha başarılıdırlar. Genelde cam olarak üretilseler de esnek malzemelerden de üretilebilmektedirler. OLED'lerin LED'lere göre daha düşük güç tüketimi, daha iyi görüntü kalitesi, daha yüksek dayanıklılık gibi avantajları vardır.
Büyük monitörler gözünüzü bozmaz ama oturma mesafeniz veya görüntü ölçeği ayarınız bozar. Eğer 18" monitörle aynı mesafeden 27" monitöre bakıyorsanız, tabii ki gözünüzün odak mesafesini bozar.
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, televizyon izlemenin göz sağlığını bozmadığını söyledi.
ayrıca amoled ekranlarda, beyaz ve açık renklerde gözleri inanılmaz yoran bir parlama var. ilk başta ekranın üzerindeki parmak izlerinden sandım ama silmeme rağmen gitmedi. amoledler gözleri çok fazla yoruyor.
Daha önce de belirtildiği gibi, IPS monitörler daha fazla güç tüketerek net görüntüler sunar. Bu ekstra güç tüketimi IPS monitörlerin, LED monitör muadillerine göre daha fazla ısı yaydığı anlamına geliyor. LED monitörler daha parlak olmalarına rağmen, düşük güç tüketimi sayesinde daha az ısınmakta.
Bu durumda canlı ve parlak renkler istiyorsanız OLED ekranlı bir cihaz almalısınız. Ancak renkler biraz sarıya kayacaktır (panel kalitesine bağlıdır). Ancak daha serin ve doğru renkler istiyorsanız, IPS ekranlı bir cihaz satın almanız gerekir. Bu ucuz maliyetin yanı sıra ekran parlaklığında da düşük sonuç verecektir.
Yani iPhone 11'de bu teknoloji bulunmuyor. Her ne kadar kılıf olarak Magsafe çözümleri olsa da standart olarak bu özelliğin bulunmadığını belirtmek isterim. Bu telefonun önemli bir farkı ise IPS LCD bir ekrana sahip olması. iPhone 12 ile beraber OLED teknolojisine geçildi.
Temperli cam, çarpma veya düşme durumunda kolay bir şekilde kırılma ihtimaline sahiptir. Temperli camın ömrü 6 ay gibi bir süreyle sınırlıyken, nano cam koruyucusunun ömrü 2 yıla kadar çıkmaktadır. Nano ekran koruyucusundaki yumuşak ve yüksek kalitedeki malzeme, ekran koruyucusunu daha dayanıklı yapmaktadır.
Hayalet ekran sorunu kullanıcı kaynaklı bir sorun olmadığı için cihaz ekranının değişimi yetkili servisler tarafından garanti süresi boyunca ücretsiz şekilde gerçekleştirilmektedir. Hayalet ekran sorunundan tamamen kurtulmak için cihazınızı yetkili servise göndererek ekran değişimi talebinde bulunabilirsiniz.
Bu ürün gizlilik sağlamasının yanı sıra son derece sağlamdır. Cihazın ekranını dış etkenlere karşı korur. Telefonu yere düşürdüğünüzde cihazın yüzeyi kırılmaz ya da çatlamaz. Hayalet cam özellikleri sayesinde telefonlar hemen hemen hiç hasar almaz.
Günümüzün popüler akıllı telefonları, tabletleri, televizyonları ve diğer birçok cihazı, yüksek kaliteli görüntüler sunmak için kullanılan AMOLED ekran teknolojisine sahiptir. Bu teknoloji, önceki LCD ekranlardan daha canlı, daha net ve daha enerji tasarruflu bir ekran deneyimi sunar.
Amoled ekranlar gerçek görüntüleri sunmadığı gibi LCD ekranlar gerçek hayata ve göz görünümüne daha yakın renkler ve görüntüler sunar. Kontrast amoled ekranlarda LCD ekranlara göre daha sönüktür. Görüntülerin daha gerçekçi bir şekilde görülmesi istendiği takdirde LCD kullanılabilir.
Bu kadar ;) Ekrandaki bütün kaliteyi sonuna kadar yaşamaya devam ediyorsunuz. şeffaf daha iyi mat görüntüyü bozuyor. şeffaf daha iyi mat görüntüyü bozuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri