Ekran kartı sorunları: Ekran kartında bir hata olduğunda, ekranın doğru şekilde çalışmaması ve siyah bir ekran görüntülenmesi gibi sorunlar meydana gelebilir. Güç kaynağı sorunları: Bilgisayar veya televizyonun güç kaynağı ile ilgili sorunlar da siyah ekran sorununa neden olabilir.
Siyah ekran hatasına neden olan problemler aşağıdaki gibi listelenebilir. Monitör ile ilgili oluşabilecek bağlantı problemleri veya hataları. Görüntü bağdaştırıcısı denilen Görüntü İşleme Aygıtları (Ekran Kartları) ile ilgili sürücü güncelleme sorunları ve hataları. Sistem güncellemesiyle ilgili sorunlar.
Ekranı uyandırmak için şu klavye kısayollarından birini kullanın: Windows tuşu + P veya Ctrl + Alt + Del tuşlarına basın. Siyah ekran için şu klavye kısayolunu kullanın: Windows tuşu + Ctrl + Shift + B tuşlarına basın.
PC siyah ekran sorunu veriyorsa, monitöre giden kabloların takılı olup olmadığını kontrol edin. Kablolar takılı gibi görünüyorsa el yordamıyla kabloları yuvalarına yerleştirmeye çalışın. Bazı kablolar temassızlıktan ötürü ekrana güç veremiyor olabilir. Özellikle güç kablosunu (siyah kablo) yuvasına oturtmaya çalışın.
TV'lerde Sıkça Karşılaşılan Sorunların Çözümleri Nelerdir? LCD TV ekran kararması nasıl düzelir sorusunun bir yanıtı olarak yüksek akım korumalı prizler kullanarak bu soruna önlem almanızı tavsiye ederiz. Televizyonunuzun kumandasının güç tuşuna 20-25 saniye kadar basmak bu tip sorunların bir çözüm yolu olabiliyor.
İlgili 40 soru bulundu
Bu noktada özellikle LCD ekranlı TV modellerinde garanti süresindeki bitişten dolayı ekran panelinde noktalar halinde sönme ve kararmalar meydana gelmektedir. Bu durum, televizyonunuzda LED patlamasının yaşandığı ve arka aydınlatmalarda sorun olduğunun en önemli göstergesidir.
Fiziksel hasar: TV'nizi düşürmek veya darbe almak, LED'lerin bozulmasına neden olabilir. Elektrik dalgalanmaları: Ani voltaj dalgalanmaları, TV'nizin LED'lerinin bozulmasına neden olabilir. Yaşlanma: LED'lerin ömrü sınırlıdır ve zamanla bozulabilirler.
Siyah ekran sorununun temel sebebi bozuk sistem dosyalarıdır. Diğer nedenleri ise Windows Gezgini ile ilgili sorunlar, sabit disk sürücüsü ile ilgili sorunlar veya katı hal sürücüsü ile ilgili sorunlar, kullanılan sürücülerdeki hatalar ve bozulmalardır.
Çok sık kullanımın yanı sıra çok sert düşüşlerde de laptop ekranlarınızda kararmalar görmek mümkündür. Bu gibi durumlarda çözüm için genelde ekran değişimi yapılır. Ekran kararmalarında ki en büyük sebeplerden biri ekranın dışında ki parça da olabilir.
Priz ile olan bağlantıları sağladığınıza emin olun. Kasa ile monitör arasındaki kablonun sağlamlığından ve bağlı olduğundan emin olun. Monitör çalışıyor ise 2. bir kablo ile deneyin. Bağlantı yuvasında problem olma ihtimaline karşı diğer portları ve HDMI ile Display Port gibi diğer kablo türlerini deneyin.
Telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın. Ekran'a dokunun. Koyu temayı etkinleştirin veya devre dışı bırakın.
Güç ve Ses düğmeleri yanlışlıkla basılı tutulmuş olabilir. Telefonunuzu zorla yeniden başlatarak onarmak için Güç düğmesini 15 saniyeden uzun bir süre boyunca basılı tutun.
Ses geldiği hâlde görüntünün olmaması veya izleme esnasında kararması, genellikle cihazınızla ya da görüntü kablosuyla ilgili bir sorunun, Netflix'in görüntüyü iletmesine engel olduğunu gösterir.
Bilgisayarı yeniden başlat.
Bazen, soğuk bir yeniden başlatma, siyah ekran durumuna yardımcı olabilir. Sistemin kapanmasını başlatmak için cihazınızın güç düğmesine 10 saniye basın, ardından düğmeye basarak tekrar açın.
İşlemci veya ekran kartı fazla sıcaklık olunca sistem kendisi kapatabilme gibi özelliklerini bulanabilir. Bu yüzden direkt sistem kapanabilir. Bu yüzden olma olasılığı var.
Windows 11 için:Win+I tuşlarına basarak Windows Ayarları ekranına girin ve Sistem > Güç ve pil bölümüne gidin. Ekranın kapanacağı zamanı ve bilgisayarın Uyku moduna girmesi için gereken zamanı manüel olarak ayarlayabilirsiniz. Geri bildiriminiz için teşekkürler.
Yüksek ısı, kablolara ve kablo ucunda yer alan soketlere zarar verebileceğinden dolayı ekranda açılmama veya titreme gibi sorunlara yer açabilir. Bu arıza durumunda ise kablonun ucunda ki soketi veya soket altında yer alan lehimleri yenilemek arızayı çözümlemek için yeterli olacaktır.
Bunu çözümleyebilmek için laptop ekranınızın bağlantı kablolarını kontrol etmeniz gerekiyor. Çok sert düşüşlerde bu kablolar anakartta zarar görebilir ve temassızlık işlemi yapabilir. Bu durumda ekran gidip gelecektir. Sorun bundan kaynaklı ise kabloyu kontrol edip yerine oturtmak yeterli olacaktır.
Ayarlar > Ekran > Parlaklık ve Otomatik Ayarlama seçeneğine gidin ve burada ayarları düzenleyebilirsiniz. Pil Tasarruf Modunu Kontrol Edin: Pil tasarruf modu, telefonunuzun pil ömrünü uzatmak için tasarlanmıştır. Ancak, bu modun açık olması, ekran kararması sorununa neden olabilir.
Öncelikle televizyonun nemli ve tozlu ortamlarda bulunmamasına dikkat edilmelidir. Cihazın içinde biriken toz, anakartın bozulmasına sebep olur. Televizyon zaman zaman küçük bir el süpürgesiyle temizlenerek bozulmalara karşı önlem alınabilir. Ancak anakart yanmasının en büyük sebebi voltaj dengesizliğidir.
TV donanım kısmına hava akışının doğru bir şekilde ayarlanmaması halinde, cihaz içindeki sıcaklık artar. Bu sıcaklık değerlerinin artması led ve bileşenlerinin zarar görmesine sebep oalcaktır. Ayrıca TV'nin hava akışı iyi olsa da TV'yi yerleştirdiğiniz ünitenin hava akışını kesmesi halinde yine aynı sorun yaşanabilir.
TV Ekranı kırıldığında ilk olarak küçük beyaz nokta halinde veya siyah mürekkep dağılması halinde olabilir, küçük çatlaklar halinde başlar ve zamanla bütün ekrana yayılır elinizi dokunduğunuzda siyahlık genişliyorsa veya ekranın bir kısmı aydınlık bir kısmı karanlık ise ekranın kırıldığı anlaşılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri