Halk arasında lazer göz ameliyatı ya da göz çizdirme ameliyatı olarak bilinen excimer lazer operasyonu olmak muvazzaf subay ve astsubay olmaya engel değildir.
Halk arasında 'Göz Çizdirme' ya da 'Lazer Göz Ameliyatı' olarak bilinen Excimer Lazer operasyonu TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde A6/F4 adı verilen maddeye denk gelmektedir. Bu da okula girmek için bir engel durum teşkil etmektedir.
Lazer Ameliyatı polisliğe engel midir ? Önceki yıllarda lazer ameliyatı polislik için engel teşkil etmekteydi fakat 2018 yılında yapılan sağlık yönetmeliği değişikliği ile lazer ameliyatı olan kişiler polis olabilmektedir. Göz dereceleri yüksek olduğu için elenen adaylar itarazda bulunabilir.
Lazer Göz Operasyonu Olmak Uzman Erbaş Olmaya Engel midir? TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin ilgili çizelgesine bakıldığında halk arasında göz çizdirme ya da lazer göz ameliyatı olarak bilinen excimer lazer operasyonunun uzman erbaş olmaya engel olmadığı anlaşılmaktadır.
Bu özelliklerden biri de göz sağlığı. Eğer sağlıklı bir görme duyusuna sahip değilseniz polis olmanız imkansız. Ancak hipermetrop, astigmat ya da miyop rahatsızlıklarınız olsa da polis olabilme ihtimaliniz var. Göz çizdirme ile göz derecelerini tamamen sıfırlayabilir ve polis olabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Göz dereceleri (miyopi, hipermetropi ya da astigmatın herhangi birisi) 1.25 ya da daha yukarı olan adaylar uzman erbaş ve söleşmeli er/erbaş olamaz. Pitozis adı verilen göz kapaklarında düşme olanlar uzman erbaş ve sözleşmeli er/erbaş olamaz. Göz kapaklarında şekil bozuklukları engeldir.
2-) Miyop kişilerde miyop ve astigmat değerlerinin toplamı her göz için ayrı ayrı en fazla -2.00 olabilir. Bundan daha yüksek ise başvuru kabul edilmez.
Hamilelere, emziren hanımlara, ileri derecede göz kuruluğu olanlara, kataraktı olanlara, doğuştan kornea sorunları olanlara, diyabetik retinopati hastası olanlara excimer lazer uygulanmaz.
Görme gücü 15 olan kişiler elenirler. Düzeltmeden sonra gözlerden birinin görme gücü en az 10'da 7 olabilir, ancak bu durumda diğer gözün görme gücü düzeltmeden sonra 10'da 10 (tam) olmak zorundadır. Göz dereceleri en fazla sağ 2 sol 2 olmak zorundadır.
kararname belli; iki göz bozuklukları artı astigmatların ortalaması toplamı 14'ü geçiyorsa muafsın.
Hastalar ameliyat olduğu hastaneden hangi ameliyatı olduklarına dair epikriz raporlarını alıp askerlik şubelerine ve oradan askeri hastanelere müracaat ederek askerlikten muafiyet raporu alabilirler.
a) Akciğer grafisi, direkt üriner sistem grafisi. b) HBsAg, Anti-HCV, Anti-HIV. c) Tam kan sayımı ve sedimantasyon. ç) Tam idrar muayenesi. d) Kanda üre ve kreatinin, AST, ALT, ALP, bilirubinler, TSH, LDH, total kolesterol, trigliserit.
POMEM'e girişte gözlük kullanımına sınırlı da olsa izin verilir. Yukarıda belirtilen -2.00 ila +1.00 dereceleri arasındaki gözlükler bir sorun teşkil etmez. Bununla birlikte Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne girişten sonra görme seviyesi bozulursa bu da bir sorun yaratmayacaktır.
2. Uzman Erbaşlık için Göz Şartları Nelerdir? Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin Madde 40'da Uzman Erbaş adaylarında renk körlüğünün (diskromatopsi) bulunmaması gerektiği ve her iki gözde görme seviyesinin düzeltme ile (gözlükle ya da kontakt lensle) tam olması gerektiği belirtilmiştir.
Gözünüzün bozuk olması SHT-MED sağlık yönetmeliğinde belirtilen kriterler dahilinde olduğu sürece pilot olmanıza engel değildir. Ancak göz bozukluğu bulunan pilot gözlük veya kontak lens kullanarak görüşünü düzeltmelidir.
Miyop tedavisi dereceye göre, çocuklarda ve yetişkinlerde gözlük veya kontakt lens kullanılarak tedavi edilebilir. Gözlük veya kontakt lens kullanmayı tercih etmeyenlere önerilen diğer yöntemler ise halk dilinde miyop göz çizdirme yani lazer tedavisi ve göz içi lens tedavisi uygulanabilir.
Gözlükle ya da kontakt lens kullanırken yapılacak bir muayenede her iki gözün görme seviyelerinin toplamı en az 16/20 olmalıdır. Yani bir gözün görme seviyesi 7/10, diğer gözün görme seviyesi 8/10 ise, toplamda 15/20 elde edilir ve bu kişinin okula girmeye polislik göz şartları açısından uygun olmadığı değerlendirilir.
b) Muhabere: İşitmeleri ve görmeleri tam sağlam olmalıdır. c) Tankçı: Boyları 160 ila 185 cm arasında olmalı, diskromatopsi bulunmamalıdır. Tashihli görmeleri her iki gözde ayrı ayrı tam olmak kaydıyla, 1,5 diyoptriyi aşmayan miyopi, hipermetropi ve astigmatizması bulunabilir.
Önce polis eğitim kurumundan atılmış olan kişiler ya da kamu hakkından yoksun bulunan kişiler başvuru yapamaz. Alkol ve diğer bağımlılıkları olan ve bunlar için tedavi gören şahısların da polis özel harekat başvurusu yapma hakkı bulunmaz.
Ameliyattan sonra gözler tekrar bozulur mu? Lazer olan bir kişinin gözünün tekrar bozulmasında yaşı, numarası, kornea kalınlığı ve şekli etkili olurken, bununla birlikte hangi göz bozukluğuna sahip olduğu (miyop, hipermetrop ya da astigmat) gibi faktörler etkili olur.
Aynı aileden ikinci ve daha fazla bireylerin muayenesinde 200 TL alınır. Aşağıdaki linke tıklayarak randevu alabilirsiniz. Excimer Lazer Ücretleri 5700 ile 10000 TRY arasındadır. Ancak muayene ile göz yapınıza en uygun yöntem belirlenebilecektir.
Doğru: Lazer ameliyatı 1 ile 10 derece arası miyop, 1 ile 5 derece arası hipermetrop ve astigmat rahatsızlığı olan ve lazere uygun bulunan gözlere başarı ile uygulanabilir. Yanlış: Lazer tedavisi sadece bir kere yapılabilir. Gelecekte göz numarası artarsa asla tedavi yapılamaz.
Şaşılık (göz kayması), göz kaslarında ve sinirlerinde fonksiyon kaybı polisliğe engeldir. Bir gözün görme derecesi en az 0.7 olmalıdır.
Ve yapılan birçok klinik çalışmalarda göz küresinin hem uzayabilecği hemde kısalabileceği kanıtlanmıştır. Eksenel uzunluk kısaldığında net görüş için ihtiyaç duyduğun gözlük numarası düşer. Her eksenel uzunluk kısalmasıyla bir önceki gözlük derecesinden daha küçük dereceli bir gözlükle net görürsün.
Amerikan Optometri Derneği (AOA) uzağı görememe durumu için aşağıdaki ciddiyet seviyelerini belirlemiştir: Rakam -0.25 ile -2.00 arasındaysa hafif uzağı görememe durumu söz konusudur. Rakam -2.25 ile -5.00 arasındaysa orta uzağı görememe durumu söz konusudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri