Çekici olduğu ve hemen hemen her mutfak dekoruyla uyumlu olduğu için pek çok insan granit pişirme kaplarından hoşlanır. Yapışmaz ve temizliği kolaylaştıran kaygan bir yüzey sağlar.
Çok cilalanmış (parlak) granit fayanslar çocuklar için olduğu kadar çocuklar için de ıslak ve tehlikeli olduğunda kaygan olabilir.
Granitin Dayanıklılığı Ne Seviyededir? Granit, natürel yapı taşları içerisinde en sert ve dayanıklı olanıdır. Kendisinden daha sert bir nesne tarafından çok sert darbelere maruz kalmadığı sürece kırılması mevzubahisi değildir.
Dayanıklılık ve sertlik Seramik karolar yüksek bakım gerektirir, ancak granit en dayanıklı ve en sert gözenekli taştır, bu da onu lekelere karşı dirençli kılar; Az bakım gerektirdiği için darbeye ve basınca dayanıklıdır.
Granit yer döşemesi temizliği oldukça kolay bir zemindir. Zeminde girinti çıkıntı olmadığı için temizliği kolaydır. Sert ve dayanıklı bir zemin olduğu için de kullanım ömrü uzundur. Estetik ve şık tasarımı ile de evinizin değerini arttırır.
İlgili 28 soru bulundu
Mermer mi daha sağlam granit mi diye düşünenler için granit malzemenin çizilmez derece de sert bir malzeme olduğunu, magmatik yapıda biriken kristallerden meydana gelmesi ve yüksek ısıya dayanıklı olmasından dolayı granitin daha sağlam olduğunu söyleyebiliriz.
Bu nedenle mutfaklar için en iyi zemin, nemi iyi idare edebilen, lekeye ve çizilmeye karşı dayanıklı, temizliği ve bakımı kolay olan dayanıklı zemin kaplamalarıdır. Porselen veya seramik karo, vinil ve lamine parke, hepsi uygun zemin malzemeleridir.
Gerçek granit tencere öncelikle tencerenin ağırlığından anlaşılabilir. Çünkü gerçek granit tencereler oldukça ağır ürünlerdir. Granit görünümlü ama granit olmayan tencereler ise oldukça hafif bir ağırlığa sahiptirler. Gerçek granit yapısı itibarıyla tanecik görünümlü olmaktadır.
Sızdırmaz yüzeyi parlak yapısıyla birleşerek muhteşem görünmesini sağlar. Ayrıca üzerinde biriken evcil hayvan tüyleri ve diğer olası alerjen şeyler kolayca temizlenebileceği için bakımı kolaydır. Yaşam alanlarımız söz konusu olduğunda granit yer döşemesini hem iç hem dış mekanda kullanabiliriz.
Genel olarak; yüksek ısıya ve baskı direncine dayanıklı olan granit eşyalar ve malzemeler, üretime ya da kullanıma bağlı olarak zamanla çatlayıp kırılabilmektedir.
Ph-nötr olan bulaşık sabunu en iyi şekilde işe yarar. Sert kimyasallar belirgin çizgiler bırakabilir ve / veya granitin rengini değiştirebilir ve aynı zamanda grenli hissettirebilir.
Dayanıklı bir yapıya sahip döküm granit mutfak gereçleri, çizilmeye karşı dirençlidir. Aldığı ısıyı eşit şekilde dağıtabilen bu ürünler, ağırlıklarıyla da ayırt edilebilir. Sebze ve etleri kolayca pişirebileceğiniz granit tava ve tencereler yapışmaz özelliktedir.
Elbette granit tencerelerin ömrü, her ne kadar çelik tencerelere göre daha kısa olsa da size uzun yıllar hizmet edecek kadar yeterli düzeydedir. Bir çelik tencere en az 30 yıl kullanılabilirken granit tencerelerde bu ömür yaklaşık 10 ile 15 yıl arasındadır.
Kaymaz Solüsyon
Oteller, avmler gibi zemini fayans ve seramik kaplı parlak, Kaygan Zeminler suya, temizlik ürünlerine, yağa vb. sıvılara maruz kalıyor. Bu tür zeminlerde kayma ve kaza riski oldukça yüksek. Bu gibi kazaları önlemek için zeminlere Kayganlık Önleyici, Kaymaz Solüsyonu kullanılmaktadır.
Doğal taş olma özelliğine sahip olan granit taşı mutfak tezgahlarında daha çok tercih edilmektedir. Bakteri barındırmama özelliğine sahiptir ve bu sayede son derece hijyeniktir. Ankara granit mermer tercihinde bulunanlar için geniş çeşitlilik ve model sunmaktadır.
Granitin ekstrüzyonlu magmatik kaya eşdeğeri riyolittir. Granit neredeyse her zaman masif (yani, herhangi bir iç yapıdan yoksun), sert ve serttir.
Granit taşlar ile kaplanan bir zeminde ise estetik ve dayanıklı bir görüntü elde edilirken, laminat parkeye göre yalıtım özelliği düşük olan bu malzeme daha fazla dekoratif amaçlıdır.
Granit, mermer, traverten ve kireçtaşı gibi birçok doğal taş seçeneği vardır. Bu malzemeler dayanıklı, estetik ve yüksek kaliteli zeminler sunarlar. Vinil Döşeme: Vinil döşeme, mutfak zemini için ekonomik bir seçenektir. Su ve neme dayanıklıdır, ayrıca kolay temizlenirler.
Bu yüzden tavaların kullanılmadan önce mutlaka ön temizliği yapılması gerekir. Bir kaç içerisine ılık su ve bir miktar bulaşık deterjanı koyarak iyice karıştırın. Yumuşak bir sünger yardımı ile bu karışımı tavanın her yerine uygulayın. Bol su ile duruladıktan sonra kurulayarak kaldırın.
Şayet kısa süre içinde bozulma ya da çizilme meydana gelen bir granit tavanız olduysa, o tavanın granit kaplamalı bir teflon tava olduğunu bilmenizde fayda var. Granit tava çizilirse zararlı mı diyenler için bir bilgi verelim. Uzun süredir kullanılan ve bolca çizik olan tavaların ömrü tükenmiştir denilebilir.
Granit tencerelerin malzemesine dikkat etmeniz gerekir. Granit tencereler granit görünümlü bir yüzey kaplaması ile kaplanmış alüminyum ya da paslanmaz çelikten yapılır. Alüminyum granit tencereler daha hafif ve daha uygun fiyatlı olurken çelik granit tencereler daha dayanıklı ve uzun ömürlü olur.
Dayanıklılık yönünden de fayans ve parke iyi seviyededir. Fakat fayans yapısı gereği üzerine sert bir cisim düştüğünde çatlama ya da kırılma riskli taşır. Parke, ahşap bir levha olduğu için böyle bir risk bulunmaz. Uzmanlara göre koridorda fayans yerine parke kullanmanız öneriliyor.
Doğal taş kaplamalar, tıpkı fayans çeşitleri gibi dayanıklı, kolay temizlenebilen ve mekanın havasını dikkat çekici kılan banyo zemin kaplamalarıdır. Tercih haklarını bu tür zemin kaplamalarından yana kullananlar; granit, mermer ya da kireçtaşından üretilen modellere yönelebilir.
Fayanslar parlak yüzeyleri ile ferah bir iç mekan yaratılmasına yardımcı olan kaplama malzemeleridir. Bu nedenle kolayca temizlenebilir ve maliyet açısından da parke zemin fiyatlarına göre daha uygun fiyatlara satılması size ekonomik olarak da avantaj sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri