Granit tavaların ilk kullanım öncesinde sıvı deterjan ve ılık su ile yıkanması gerekmektedir. Yıkama sırasında yumuşak bir bulaşık süngeri kullanılması gerekmektedir. “Granit tava kullanmadan önce ne yapmalı?” sorusunun yanıtı ise pişirme öncesinde bir miktar sıvı veya katı yağ ile yüzey kısmının yağlanmasıdır.
İlk kullanacağınız zaman tencerenin dibine 2 yemek kaşığı kadar yağ ekleyin, elinize bir miktar pamuk alarak iyice yer yerine yedirin hafif bastırarak. Ve tencereniz hazır ! Artık lezzetli yemekler pişirebilir, maharetlerinizi sergileyebilirsiniz.
Satın aldığınız teflon ürünleri ilk kullanımdan önce sıcak su ile yıkayıp kurutmalı daha sonrasında bir miktar sıvı yağ dökerek kağıt havlu ile silmelisiniz. Böylece teflon tencere ya da tavanızın ömrünü uzatabilirsiniz.
İlk Kullanım: Tencere ilk kullanıma hazırlanırken, sıcak su ve hafif bir deterjan ile iyice yıkanmalı ve ardından temiz bir bezle kurulanmalıdır. Tencerenin iç yüzeyine ince bir tabaka sıvı yağ sürülmeli ve 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat kadar ısıtılmalıdır.
Granit tava çizilirse zararlı mı diyenler için bir bilgi verelim. Uzun süredir kullanılan ve bolca çizik olan tavaların ömrü tükenmiştir denilebilir. Bu tür tavaların değişmesi gerekir.
İlgili 28 soru bulundu
Kullanıcıların yanıt aradıkları sorulardan biri de “Granit tava ilk kullanımda ne yapmalı?” olmaktadır. Granit tavaların ilk kullanım öncesinde sıvı deterjan ve ılık su ile yıkanması gerekmektedir. Yıkama sırasında yumuşak bir bulaşık süngeri kullanılması gerekmektedir.
Yaklaşık üç yıldır tava olarak sadece cam. kullanıyoruz. Karatay diyeti kitabında "Yemekleri pisirirken cam, celik. veya emaye tencere, tepsi kullanılacak.
Granit, yanma ve yapışmaya karşı dayanıklı olduğu için tüm kızartma yemekleri için kullanılabilir.
Dayanıklı bir yapıya sahip döküm granit mutfak gereçleri, çizilmeye karşı dirençlidir. Aldığı ısıyı eşit şekilde dağıtabilen bu ürünler, ağırlıklarıyla da ayırt edilebilir. Sebze ve etleri kolayca pişirebileceğiniz granit tava ve tencereler yapışmaz özelliktedir.
Bu pişirme grubu ürünleri, genellikle yapışmaz yüzeylere ve ahşap ya da plastik sap ve tutacaklara sahip ürünlerdir. Bu sebeple demir döküm, granit, teflon ya da çelik tencere ve tavaların bulaşık makinesinde yıkanması önerilmez.
Doğal bir taş türünden üretilen granit tavalar kanserojen madde içermemekte ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir durum oluşturmamaktadır. Sağlığa zararlı herhangi bir madde içermemesi, içerisinde pişirilen ürünün tavaya yapışmaması granit tavaların sıklıkla tercih edilmesini sağlamaktadır.
Granit tencereler, yanmaz ve yapışmaz özellikleri sayesinde en sık tercih edilen tencere çeşididir. Kolay bir şekilde hızlıca yemek pişirebilmesini sağlar. Pişen yemeklerin saklanmasına da olanak tanır.
Paslanmaz çelik, dökme demir veya seramikten yapılmış tencere ve tavaları tercih edin. Bu malzemeler çok daha güvenlidir ve gıdalarınıza kimyasal madde bulaştırmaz. 3. Alüminyum tencere kullanmaktan kaçının. Alüminyum, Alzheimer hastalığı gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilen bir malzemedir.
Granit Tencere Sağlıklı mı? Granit tavalar gibi tencere çeşitleri de oldukça dayanıklı ve kullanışlıdır. Granit tencere sağlıklı mı diye endişe duymadan keyifle kullanabilirsiniz. Gerçek granitten yapılan tencereler herhangi bir kimyasal madde barındırmadığı için sağlıklı yemekler pişirmenize olanak tanır.
Granit tava
Yüzeyi yapışmaz olduğu için krep, omlet gibi tariflerde kullanılan bu tavalar, yalnızca kavurma yemeklerinde değil, kavrularak yapılan tatlılarda da kullanılır. Ayrıca yapışmaz yüzeyi sayesinde, pişirme esnasında fazla yağ kullanmanıza gerek yoktur.
Granit rengi ve cinsi, yüzeyde oluşan bir çatlak derinliği ve boyutuna göre; tamir ve onarım için granit yapıştırıcıları (akemi) kullanılabilir. Çatlak derin değilse (çiziğin bir tık üstü), granit yapıştırıcısı veya epoksi tek başına rahatlıkla kullanılabilir.
Elbette granit tencerelerin ömrü, her ne kadar çelik tencerelere göre daha kısa olsa da size uzun yıllar hizmet edecek kadar yeterli düzeydedir. Bir çelik tencere en az 30 yıl kullanılabilirken granit tencerelerde bu ömür yaklaşık 10 ile 15 yıl arasındadır.
Doğru kullanım yöntemi ile uzun süre kullanabileceğiniz granit tavanın içerisine bir miktar yağ koyun. Bir pamuk ya da fırça yardımı ile her yerini güzelce yağlayın. Bu işlemi kullanmadan önce bir defa tekrarlamanız hem lezzetli yiyecekler hazırlamanız hem de uzun süre kullanabilmeniz için önemli bir püf noktasıdır.
Granit yumurta tavaları yanmaz yapışmaz özellikleri ile mutfaklarda tercih edilen tavalar arasındadır. İsteğe göre renk ve boyutları bulunur. Granit 22 cm yumurta tavası kalabalık kahvaltılarda kullanılacak tava çeşididir. Kullanımı kolay pişirme kalitesini yüksektir.
Ayrıca granit kaplama sayesinde pilavın lezzeti daha iyi korunur. Bundan dolayı pilav daha sağlıklı hale gelir. Granit pilav tencereleri, pilavın yanı sıra çeşitli yemeklerin pişirilmesinde de kullanılır. Ayrıca bazı modelleri ocakta veya fırında kullanılabilir.
Granit. Çabuk temizlenme ve çizilmeme artılarına sahip popüler tencere grubu olan granit tencereler, kavurma işlemleri için iyi bir tercihtir. Çok fazla yağ kullanımına gerek duymadan yapışmadan tarifler denenebilmektedir.
Hem titanyum tava hem de granit tava, yapışmazlık özellikleriyle bilinir. Ancak, titanyum daha hafif bir materyaldir ve ısı iletimi konusunda üstündür. Granit ise estetik açıdan daha hoş bir görünüme sahip olabilir. İki tava arasında seçim yaparken, ihtiyaçlara ve tercihlere bağlı olarak karar verilmelidir.
Çelik tencereler, pilav yapmak için en iyi seçeneklerden biri. Mutfaklarda en yaygın kullanılan malzemelerden olan paslanmaz çelikten imal edilen bu tencereler, pilavın yanmadan ve yapışmadan pişmesine yardımcı olur. Ancak ısıyı hapsetme düzeyleri düşüktür.
Porselen emaye ile kaplanır. Granit veya alüminyum tencere zararlı mı sorusu göz önünde bulundurulduğunda bu tencerenin sağlıklı olduğu yanıtı ortaya çıkmaktadır. Paslanmaz çelik, dökme demir ve seramik malzemeden yapılmış olan tencereler sağlıklı tencere çeşitleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri