Gravyer peyniri açıkta saklanmaz. Buzluk ve derin dondurucularda saklanmaz. Genel özelliklerini kaybedebilir. Mümkün olduğunca rutubetli ortamlarda saklayınız.
Beyaz peynir, iki hafta içerisinde tazeliğini ve lezzetini kaybeder. Kaşar peyniri veya tulum gibi sert peynirlerde birkaç hafta dayanıklıdır. Gravyer gibi oldukça sert peynirler ise bir aya kadar dayanıklılık göstermektedir.
Bir yıla kadar bekletilen peynirlerde çok güçlü aroma oluşur ve bir yıldan sonra Kars Gravyeri peynir tabağındaki yerini almaya hazır hale gelir. Tuzlu bir peynir türü olmasından dolayı uygun koşullar (0 ila 1 derece arasında %75 nem oranına sahip ortamda) sağlandığında kesilmeden 4 yıl saklanabilir.
Muratbey Peynirleri Gıda Uzmanlarına göre, peynirin, özellikle +2/4 C de, ışıksız ortamda yani buzdolabında saklanması gerekiyor. Peynir hemen tüketilmeyecek ise kendi ambalajında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra mutlaka saklama kabında veya ambalaj malzemelerine sarılarak korunmalıdır.
Yaklaşık 170,00 TL dir. Bir paket ağırlığı 400 ile 600 gr arasında değişebilir. Genellikle meze sofralarında tercih edilir. Tadı yoğun olduğundan kahvaltı sofralarında tercih edilmez.
İlgili 23 soru bulundu
Kars kaşarı olarak bilinen peynir aslında İsviçre Gravyer peyniridir.
Gravyer peyniri, İsviçre kökenli bir peynirdir. Adını İsviçre'nin bir kasabası olan Gruyères'den alır.
Özellikle beyaz peynir gibi yumuşak dokulu salamura içerikli ürünlerde çözdürme konusu daha riskli. Yüksek proteinli olan bu ürünlerde su oranı arttıkça, hızlı bozulma ihtimali daha da artıyor. “Bu nedenle süt ürünlerinin buzluk veya dondurucuda muhafaza edilmemesini tavsiye ediyoruz” diyor Orhan Kaplan.
🔅Buzdolabında kapalı bir kapta veya orijinal ambalajında muhafaza edilmelidir. 🔅Vakum ambalajındaki peynirlerimiz 6 ay süre içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir. Vakum ambalajı açılmış ürünlerin maksimum 1 ay içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Derin dondurucuda 1 seneye kadar saklanabilir.
En ideal peynir saklama koşulları
-Peyniri cam, metal veya seramik bir kap içerisinde saklamalısınız. - Derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir. - Peynir hemen tüketilmeyecek ise, kendi ambalajında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra ise mutlaka saklama kabında veya ambalaj malzemelerine sararak korunmalıdır.
1 kilo gravyer peyniri 25 kilo sütten elde edilir.
Gravyer peyniri, gözlü ve sert peynir çeşitlerinden yalnız birisidir. Göz ve delikler, belirli mikroorganizmaların çıkardığı gazların peynir kitlesinde toplanmasıyla meydana gelir.
aynı organizmayı ihtiva ettiklerindendir. rokfor peynirinin de ayak gibi kokmasıyla kombo yapar bu peynirgiller.
Porsiyonlama gerekmiyorsa ürünün derin dondurucuya orijinal paketinde konulması daha iyi olur. Çözdürülme, mutfak tezgahında ve oda sıcaklığında değil buzdolabında yapılmalı. Acil çözdürme ihtiyacı oluşursa, peynir kendi poşeti veya ambalajı içinde, akan soğuk suyun altına tutularak çözdürülmeli.
Yeterince gaz odacığı oluştuğuna karar verilirse gravyer kaşarı soğuk odaya alınır. Soğuk odada üç gün boyunca otuz defa temizlenerek, alt üst edilerek ve az miktarda tuzlanarak bekletilir. 90. Günden sonra soğuk hava depolarında olgunlaşması için bekletilir.
Buzluktan çıkan peynir yenir mi? Peyniri derin dondurucuda saklamak, tat keskinleşme sorununu ortadan kaldırır. Aslında peynir uzmanları, lezzet ve kalite üzerindeki olumsuz etkileri sebebiyle peynirlerin dondurulmasını önermezler. Ancak dondurulmuş peyniri tüketmek sağlıkla ilgili bir soruna neden olmaz.
Vakumlu ambalajdaki peynirin ambalajı açılmadıkça 1 sene ömrü vardır. Ambalajı açıldıktan sonra ise uygun bir saklama kabında, hava ile teması kesilerek korunmalıdır. Aksi takdirde peynir nemini kaybeder, kurumaya başlar ve lezzeti azalır.
Eski kaşar peyniri saklanırken asla ama asla buzluk ya da derin dondurucuya koymayın. Onun yerine eski kaşar peynirini saklamak için buzdolabının sebzelik veya daha az soğuk olan bir bölümünde saklamanız çok daha uygun olacaktır.
Hazırlanan paketlerin derin dondurucuya hava geçirmez bir kap ya da dayanıklı bir folyoya sarılı olarak konulması önemlidir. Bölmek gerekmiyorsa derin dondurucuya orijinal paketinde koymanız daha iyi olur. Derin dondurucudan buzdolabına aktarılan peynirin 2-3 gün içinde tüketilmesi önerilir.
Çeçil peyniri satın alındıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır. Peynir buzdolabının daha az soğuk olan sebzelik bölümüne konulmalı, asla buzluk ya da derin dondurucuya yerleştirilmemelidir. Çeçil peyniri tuzlu bir peynir olduğu için diğer az tuzlu peynirlere nazaran daha uzun süre dayanabilir.
Dokusu değişiyor: Yoğurt
Yoğurdu derin dondurucuya koymak onun dokusunu tamamen değiştirecektir. Zira buzluktan çıkarılan yoğurda baktığınızda parça parça olduğunu görürsünüz. Eğer yoğurdu yemek istiyorsanız derin dondurucuda değil buzdolabında saklamaya gayret edin.
Kars böreğinde, tostta, çeşitli diğer hamur işlerinde, leziz sıcacık çorbaların üzerinde, pizzada, tavuk yemeğinin üzerine eritme veya rendeleme şeklinde tercih edip kolaylıkla tüketebilirsiniz. Aynı zamanda ek olarak bu peyniri tavada kızartıp da denemenizi öneririz.
Eşsiz lezzete sahip peynir çeşiti olan Kars Gravyer peynirini Çemen's Gurme Mağazalarından ve cemens.com.tr'den temin edebilirsiniz. Güven ve afiyetle tüketebilirsiniz.
Kars gravyer peyniri eski kaşar olarak da nitelendirilebilir. Bunun nedeni ise taze kaşardan ayrılan özellikleridir. Bu peynir, birçok işlemden geçerek mayalandırılır ve dinlendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri