Green Card mülakatı İngilizce mi? Green Card mülakatı İngilizce olarak yapılabilir.
Green Card başvurusunda özel olarak İngilizce dil yeterliliği şartı bulunmamaktadır. Ancak yaptığınız başvurunun durumuna göre bu talep edilebilir. Örneğin işveren sponsorluğunda başvuran kişilerin başvurduğu iş için İngilizce bilmesi şartı aranıyorsa bunun kanıtlarıyla sunulması gerekmektedir.
İngilizce bilmeniz kesinlikle şart değildir. Çekilişe katılmak veya çekilişi kazanmak için mesleğinizin, yaşınızın, yüksek lisansın, üniversite mezunu olmanızın veya sertifikalarınızın hiç bir etkisi yoktur. Amerika Birleşik Devletleri her yıl dünya çapında yaklaşık 55,000 adet Yeşil Kart (Green Card) dağıtmaktadır.
Green Card Mülakatı sırasında, genellikle başvuru sahibinin kişisel bilgileri, aile durumu, eğitimi, iş deneyimi ve Amerika'ya olan niyetleri gibi konularda sorular sorulur. Ayrıca mülakatta, İngilizce dil bilgisi ve Amerikan kültürüne dair sorular da yönlendirilebilir.
İngilizce: Green Card başvurusunda bulunmak için yabancı dil bilgisi talep edilmemektedir. Pasaport : Basvuru asamasinda asil basvuran dahil hic kimseden pasaport istenmemektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Green Card başvurusu için İngilizce gerekli değildir ancak mülakat aşamasında İngilizce tercih edilebilir. Bu nedenle Green Card başvurusu ve mülakatı sürecinde İngilizce bilmek artı puan olarak kabul edilebilir.
Bu verilere göre 2007 yılında Green Card'a 68.763 kişi, 2020 yılında 221.000'den fazla kişi ve 2021'de 128.743 kişi Green Card başvurusu yapmıştır. Green Card toplamda kaç kişiye çıkıyor sorusu için ise yıllar bazında şu bilgiler verilebilir: 2021 yılında toplam 231,910 kişi başvurmuş ve 2,874 kişi kazanmıştır.
Mülakatınızın başka bir dilde yapılmasını istiyorsanız, mülakat gününüzde Türk Noterliğı tarafından onaylanmış yeminli bir çevirmen getirmeniz gerekmektedir. Çevirmen, İngilizce ve ana dilinizi konuşmalıdır. Lütfen 13 Mart 2023'ten itibaren sadece İngilizce konuşan tercümanlar/çevirmenlerin kabul edileceğini unutmayın.
Belirtilen bazı koşulları yerine getiren herkes Green Card için yapılan çekilişe katılabilir. Çekilişi kazandıktan sonra kartın veriliş tarihinden itibaren altı ay içinde Amerika'ya giriş yapma zorunluluğu vardır. Öncesinde ise mülakat yapılır.
Elçilik mülakatları dosya numarası sırasına göre verilmektedir. Dosya numaranız aktif olduktan sonra mülakat aşamasına geçilecektir. Bu yüzden, sizin dosya numaranız aktif olana kadar sabırla beklemelisiniz.
Olumsuz bir durumun gerçekleşmesi hâlinde yapılan başvuru görmezden gelinir ve kişi diskalifiye edilir. Edilmezse kazanma oranı %2 ila %5 arasındadır. Green Card çekilişini kazanma ihtimali o yıl katılan kişi sayısına göre de artar ya da düşer.
Amerika'ya gidecek olan kişinin orada hayatını devam ettirebilecek kadar parasının olduğunu kanıtlaması gerekir. Bu miktar da aşağı yukarı 15 bin dolar ile 40 bin dolar arasında seyreder. Bunun için banka hesabındaki parayı göstermelidir. Ayrıca bu paranın kendine ait olup olmadığı da sorulur.
Masraflar -uçak bileti hariç – kişi başı yaklaşık 1.000 dolar tutmaktadır. Evli olanlar eşi ve (başvuru tarihinde 21 yaşından küçük) tüm çocukları için ayrı ayrı bu masrafları ödemek zorundadır. ABD'de anlasmali evlilik yoluyla Green Card sahibi olmak icin 40-60 bin dolar arasinda rakamlar zikredilmektedir.
Green card sahibi olduktan sonra Amerika'da yaşamak zorunlu değildir. Ancak Green Card ile beraber hak kazanmış olan kişilere 5 yıl boyunca ülkede oturma ve çalışma hakkı verilir. Eğer kişiler, kazanmış oldukları bu oturma izni haklarını kullanmazlarsa vatandaş olma durumları da mevcut olmaz.
Green Card kazanıp gitmemek kişilerin bu hakkının ortadan kalkması anlamına gelir. Yani çekiliş ve mülakattan sonra Amerika'ya gitme gibi bir koşul bulunmaz.
Özellikle Amerika Birleşik Devletleri konsolosluğunda Amerikalıların çalıştığını bilmeniz gerekiyor. Kendileri iyi derecede Türkçe bilselerde kesinlikle İngilizce konuşmak için sizi zorluyorlar. Ama bu durum eğer İngilizce bilmiyorsanız vize alamıyorsunuz demek değil.
Green Card başvuruları bu yıl 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı. DV Lottery resmi internet sitesi üzerinden adayların erişimine açılan Green Card sonuçları, teyit numarası (Confirmation Number) ile görüntülenebiliyor.
Green Card için Konsolosluk Görüşmesi ve Vize Onayı
Bütün hazırlıklarınızı yaptıysanız konsolosluk görüşmesi için Ankara'ya gitmeniz gerekecek. Belirtilen gün ve saatte orada olmanızı, mümkünse daha erken saatte bulunmanızı öneririz. Sırada bekleyenleri öncelik çocuklu aileler olmak üzere içeriye alıyorlar.
GREEN CARD MÜLAKATLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Green Card çekiliş sonuçları kazananlarının mülakatları 1 Ekim 2023 - 30 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Green Card çekilişini kazanıp bu tarihler arasında vize almayanlar haklarını kaybedecek.
Mülakatınız İngilizce yapılacaktır ve beklenen mülakat süresi 1-5 dakika arasındadır. Size sorulacak sorular genel olarak öğrenciliğiniz ile alakalı olacaktır. Okulunuz, sınıfınız, bölümünüz ve ortalamanız gibi. Sorulan sorulara kısa cevaplar vermenizde fayda vardır.
Vize mülakatı İngilizce veya Türkçe ve dillerinden birinde yapılabilmektedir. Başvuru sahiplerinin başvuru yapılan ülkenin ana dilini bilmemesi halinde bu dilde yapılmalıdır. Örneğin Almanya aile birleşimi vize işlemleri için mülakat Almanca dilinde yapılmaktadır.
Amerika'ya vize başvurusu yapıyorsunuz diye mülakatta İngilizce konuşmak mecburiyetinde değilsiniz. Birçok elçilik çalışanı Türkçe bildiği gibi, tercüme edebilecek memurlar da mevcut. Burada önemli olan, kendinizi net bir şekilde ifade edebilmeniz.
Bu kişilerin çok büyük bir çoğunluğu Latin Amerika ülkelerinden göç eden kişilerdir. Ülke bazında bahsetmek gerekirse sırasıyla Meksika, Hindistan ve Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşları 2022 – 2023 yılında en çok Green Card alan kişiler olmuştur.
Ancak DV-2023 çekilişini Türkiye'den kazanan sayısı 3 bin 383 iken DV-2022 çekilişinde bu sayı 2 bin 526. Geçtiğimiz senelerden farklı olarak başvurmak için pasaport sahibi olma şartı da kaldırıldığı için bu sene başvuruların artması bekleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri