Vizesiz girişler: 6 aylık dilim içinde 90 günü geçmeyen ziyaretler için T.C. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri (yeşil, gri ve siyah pasaportlar), mesleki faaliyette bulunmama koşuluyla vizesiz seyahat edebilirler.
Bu ülkeler; Japanyo, Sri Lanka, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore, Endonezya, Singapur, Gürcistan, Azerbaycan, Filipinler, Brunei, Türkmenistan, Moğolistan, Tayland, Bangladeş, İsrail, Bahreyn, Yemen, Maldivler ülkelerine gri pasaportunuz ile vize almadan giriş yapabilirsiniz.
Koronavirüs Ülkeye Giriş Yönetmeliği'nin 7 Nisan 2023 tarihi itibariyle sona ermesiyle test, sertifika ve karantina zorunluluğu bulunmamaktadır. Umuma Mahsus Pasaport hamillerinin, Almanya'ya girebilmesi veya transit geçebilmesi için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize alınması gerekmektedir.
Standart evraklar: Davetiye, Pasaport, biyometrik fotoğraf, Almanya vize başvuru formu, banka dökümleri standart seyahat amacını destekleyici rezervasyonlar, seyahat sağlık sigortası standart evraklar arasında yer almaktadır. Mesleki evraklar: Mesleki evraklar kişisel durumunuza göre farklılık göstermektedir.
Eksik evrak yoksa İdata veznesine vize ücreti ödenmeli akabinde Almanya davetiye vizesi için parmak izi verilerek vize başvurusu tamamlanmalıdır. Vize başvurusunun tamamlanmasının ardından 3-6 hafta arasında işlemi tamamlanan davetiyeli Almanya vizesi başvuru yapılan İdata'dan teslim alınmalıdır.
İlgili 28 soru bulundu
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır.hesap sonunda en az 10-15 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Tapu,araç ruhsatı,kira kontratı (gelir amaçlı) ,fotokopileri.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Yani akrabalarınızı, tanıdıklarınızı veya iş yapacağınız kişileri davet etmek istiyorsanız, davetiyeyi yazıp davet edilen kişiye gönderirsiniz. Davet edilen kişi daha sonra vize başvurusunda bulunurken davet mektubunu Alman Büyükelçiliğine sunar.
AB ülkeleri ve Türkiye güzergahındaki ülkelerde 9.999 avro üzeri ya da buna eşdeğer dövizi beyan etmeden taşımak yasaktır. Çek ve senet gibi ödeme araçları da nakit para olarak sayılır. Birlikte Yolculuk Edenler: Birlikte seyahat edenlerden her bir kişi için 10.000 avroya kadar nakit para bulundurma hakkı vardır.
15 Haziran 2007 tarihinden itibaren geçerli olan Avrupa Tüzüğü (EC) No. 1889/2007'e göre yanında nakit olarak 10.000 € veya daha fazlasının taşıyan bütün yolcular AB giriş ve çıkışlarında bu meblağı beyan etmelidirler.
Almanya'ya davetiye ile gitmek için Almanya'daki yakınlarınızdan pasaport bilgilerinizi içeren ve seyahat tarihlerinizi kapsayan bir belediye onaylı davetiye almanız ve bu davetiyeyi müşteri temsilcinizin sizin için oluşturduğu vize randevu gününde hazır bulundurmanız gerekir.
Avrupa'ya seyahat etmek isteyen Yeşil ve Gri Pasaport Sahibi Türk Vatandaşları'na verilen giriş izni süresi yeni alınan karara bağlı olarak 3 yıl geçerliliğini koruyacaktır.
Hizmet pasaportu sadece görev sürelerini kapsayan bir pasaport türüdür. Bu tür pasaportlar ile turistik amaçla yurt dışına çıkamazsınız.
Dezavantajı: Avantajları yeşil pasaport ile aynı olmakla birlikte, gri pasaport sadece yurt dışında görev yaptığınız süre boyunca geçerliliği olduğu için, görev bitiminde Nüfus Müdürlüğü'ne iade edilir ve yeşil pasaport gibi sahibine kalmaz.
Almanya davetiye vizesi diye bir vize türü olmamakla birlikte Almanya'ya kısa süreli (C tipi) vize başvurusu yaparken Almanya'da yaşayan aile, arkadaş, akraba gibi kimseler tarafından yazılan davet mektubu ve bu mektubun vizeye başvuracak kişiye kargolanması ile vize başvurusu yapılmaktadır.
Davetiyesiz Almanya için vize başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşları vize başvurularını turistik olarak vize başvurusu yapabilirler. Almanya'ya aile ziyareti vizesi ile vize başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşları Bordo pasaport sahibi ise Almanya schengen vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.
Almanya'daki herhangi bir şirketten iş davetiyesi aldıysanız bundan sonraki süreç gerekli belgeleri toplayarak vize başvurusunda bulunmaktan ibarettir. Aksi bir durum çıkmadıkça çalışma izni vizenizin verilmesi beklenir.
Schengen vizeleri için en kolay yol olarak iDATA bürolarında başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru formları iDATA veya dış temsilcilikler tarafından ücretsiz olarak verilir veya internetten indirilebilir.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Davet eden kişinin illa o ülkenin vatandaşı olması gerekmez. İş, eğitim, araştırma, mültecilik gibi çeşitli sebeplerden o ülkede yasal oturuma izni bulunan herhangi bir kişi de sizi onu ziyaret etmeniz için yanına davet edebilir ve konsolosluğa hitap ederek sizin için vize davet mektubu gönderebilir.
Yurt dışından davetiye ile vize başvurusu, ilgili ülkenin vize başvuru formunun doldurulması ve gerekli evrakların hazırlanmasının ardından vize merkezleri, konsolosluklar veya büyükelçilikler üzerinden yapılmaktadır.
Almanya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Ücreti Ne Kadar? Almanya aile arkadaş ziyareti vizesi ücreti Konsolosluk ve Aracı firma bedeli dahil 180 Euro'dur. Başvuru esnasında eğer sigortanız ve başvuru formunuz yoksa ek ücrete tabidir ve fiyatlandırması anlık olarak değişen kur bazında olduğu için pahalı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri