Gri saç rengi, siyah kadar keskin, sarı kadar göz alıcı bir renk değil, daha nötr bir renk olduğundan dolayı, cilt renginiz eğer açık buğday veya beyaz ise tercih etmeniz gereken bir renktir.
Buğday ten bakır saç kahve alt tonlu ise oldukça şık ve dikkat çekici bir görünüm oluşturur. Buğday ten saç rengi ne olmalı denildiğinde ilk akla gelen sarı saç rengidir. Ama kızıl, bakır, küllü kumral, kahverengi ve hatta mavi siyah saç renk tonları da buğday tenli kişiler tarafından tercih edilebilir.
Tonlarına göre değişmekle beraber, küllü gri saç rengi her ten rengine yakışıyor. Eğer açık tenliysen metalik küllü gri, gümüş tonlarındaki gri saç rengini denemeni öneriyoruz. Ten rengin esmerse veya buğdaysa koyu gri, küllü gri ombre ve küllü gri balyaj modellerine göz atmanı öneriyoruz.
Kumrallar için saç renkleri arasında mor, gri, pembe, mavi ve yeşil gibi daha soğuk olarak düşünülen seçenekler de değerlendirilebilir. Renklerin kullanım yoğunluğuna ve ten rengine göre sıcak veya keskin bir görünüm elde edilebilir.
2-Bunun yanı sıra bir de renk akma durumu var. Kendi saçlarınızı gri yaparken kullanılan boyalar, normal saç boyalarıdır. Bu sebeple ay sonuna doğru renkler bozulur. Hatta ay sonuna kadar kalmaz.
İlgili 42 soru bulundu
1. Gri saç boyası ne kadar süre dayanır? Gri saç boyasının dayanma süresi kişiden kişiye değişebilir. Genellikle 4-6 hafta arasında kalıcılık gösterir.
Saçlarda yapılan boya işlemleri hangi renk olursa olsun saçlarda her yıkama işleminde boya saçlardan akar. Fakat koyu kumral saç rengi gibi koyu renklerin saçlardan akması daha uzun zaman alır. Daha açık saç renkleri saçlardan çok daha kolay bir şekilde akar.
Buğday ten rengi, açık ten ile esmer arasındaki ten rengine verilen isimdir. Buğday tenliler için orta ten rengi denilebilir. Buğday tenliler genellikle sarı alt tona sahip olurlar. Hafif sarımsı olan buğday ten rengi ülkemizdeki en yaygın ten rengidir.
Buğday ile kumral ten birbirine çok yakın olan iki ten rengidir. Kumral ten rengi daha beyaza yakınken buğday ten rengi daha sarı tonlu bir renktir. Kumrallar biraz daha beyaz alt tonlu bir tene sahipken buğdaylar daha sarı tonludur fakat tonları birbirlerine oldukça yakındır.
Bu ten rengine sahip olanların saç renginde açık renklerden ziyade koyu tonlara yöneliyor. Kahve tonları, siyah, gri, küllü sarı esmerlere en yakışan saç renkleri arasında bulunuyor.
Beyaz veya açık tenli kişilerin daha canlı ve kontrast oluşturabilecek renklere yönelmeleri gerekir. Mavinin tonları, bordo, gri, lacivert, kahverengi ve yeşil gibi koyu renkler ile açık tenliler kontrast oluşturabilirler.
Küllü gri ombre ile ilgili en merak edilen sorulardan biri bu. Bu uygulama yukarıda da belirttiğimiz gibi hemen her cilt tonuna yakışıyor. Eğer açık bir tene sahipseniz metalik küllü gri, gümüş gri ombreyi deneyebilirsiniz. Daha koyu bir ten renginiz varsa da küllü gri ombre size çok yakışacak.
Aslında, gri saçlarını sergileyenlere ve doğal renkleriyle kendini iyi hissedenlere gerçekten hayranlık duyuyoruz. Bununla birlikte, bazı kadınlar bir geçiş döneminden geçerler ve saçlarının geri kalanı boyalıyken beyaz veya gri köklere sahip olmaktan nefret ederler. Gerçekte, bu sizi daha yaşlı gösterebilir.
Buğday tenlilere en çok yakışan renkler arasında sarı renk gelmektedir. Bebek sarısı ve kirli sarılar buğday tenli bayanlara çok yakışmaktadır. Ayrıca bal, küllü sarı, kum, platin sarıları renkleri de buğday tenli bayanların rahatlıkla kullanabileceği renkler arasında yer almaktadır.
Öncelikle bilinmesi gereken buğday ten renginin beyaza yakın olmasıyla beraber hafif kavruk görünmesidir. Yani buğday renk aslında beyaz ve esmer ten rengi arasında kalmaktadır. Bu sebepten dolayı da buğday ten renginde sarı renk pigmentleri daha etkindir. Hafif kavrukluğu veren bu sarı renk tonlarıdır.
Esmer ve buğday tenliler için karamel röfle tonları en ideal renkler arasında yer alır. Sarı saçı daha yoğun kullanmak isteyen esmerler için koyu sarı röfle tonları ve ombre stili oldukça yumuşak geçiş sağlayarak hem doğal hem de modern bir hava yaratmanıza yardımcı olur.
Cilt alt tonu nedir? Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
İnsanlar sarıdan kızıla, beyazdan siyaha farklı ten renklerine sahip olabiliyor. Ten rengini belirleyen ise deride bulunan melanin pigmentinin türü ve miktarı.
Kumral kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki anlamla karşılaşılmaktadır. Kumral kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk karşılığı koyu sarı veya açık kestane rengi olarak verilmiştir. Kumral kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci karşılığı teni ve saçları sarıya çalan açık buğday rengi olan kimse olarak verilmiştir.
Buğday ten rengine ve kahverengi gözlere sahipseniz doğal tonlar olan bej ve kahverengi far rengi seçimine rahatlıkla yönelebilirsiniz. Yeşil, altın tonları, haki ve bakır da teninize yakışan diğer renklerden bazıları. Mavi alt tona sahip olan renklerden mavi, pembe ve leylak gibi renklerden ise uzak durmalısınız.
Buğday rengi, doğal olarak bronz, Akdenizli tipi ciltlere zengin ve sıcak saç renkleri çok yakışıyor. Bal, karamel, sütlü kahve, altın kahve gibi saç boyası renkleri, yüz hatlarını yumuşatacağı ve cildine ışıltı katacağı için çok doğru tercihler.
Buğday: Bu ten rengi genelde hem soğuk hem de sıcak tonlarla uyum sağlayabilir. Zeytin rengi: Tıpkı buğday rengi gibi zeytin rengi tenliler de hem soğuk hem de sıcak tonlarla uyum sağlarlar.
Hangi Saç Rengi Genç Gösterir? En genç gösteren saç renkleri arasında kumral tonlarının ayrı bir yeri olduğu söylenebilir. Kumral tonları farklı cilt alt tonları ve göz renkleriyle uyum sağladığı için uygun kumral tonu seçildiği takdirde daha genç görünmeniz mümkündür.
Saçlarını sarı, kumral tonlarına boyatarak daha hacimli görünmesini sağlayabilirsin. Çünkü açık renk saçların göze daha kalın ve dolgun gelecektir. Koyu renkli saçlara sahipsen de balyaj veya ombre yaptırabilirsin.
Beyaz tenli, buğday tenli ya da esmer tenliysen, küllü kumral rengini rahatlıkla kullanabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri