Gribe çözüm olarak gece uyumadan bu şifalı çaylardan içerseniz daha rahat bir uyku çekebilirsiniz. Adaçayı, yeşil çay, nane limon çayı, ekinezya çayı, ıhlamur, zencefil-bal-limon çayı, kuşburnu çayı tercih edebileceğiniz çaylar arasında yer alır.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Zencefil, ıhlamur, ekinezya ve yeşil çay, soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları arasında yer almaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bir yapıya sahip olan kuşburnu çayı, adeta C vitamini deposu olarak bilinmektedir. Günde 2-3 bardak kuşburnu çayı tüketimi önerilmektedir.
Nane-Ihlamur Çayı
Terletici ve rahatlatıcı etkisi de grip ve soğuk algınlığının tedavisine yardımcı oluyor. Nane ise etkin maddesi mentol sayesinde nefes açıcı ve iyi bir balgam söktürücüdür. Boğaz ağrısını yatıştırarak kuru öksürüklerin de geçmesine yardımcı olur.
4 şahane bitki, gribi hayatınızdan kovmaya geldi; Ihlamur, karanfil, zencefil ve tarçın. Tüm malzemeleri demliğe koyun ve üzerinde sıcak su ilave edin. 5-6 dakika bekletin, sıcakken tüketin.
İlgili 44 soru bulundu
Özellikle karışık bitki çayları da (ıhlamur, kuşburnu, ahududu, yasemin, papatya, böğürtlen...) tüketebilirsiniz. Elbette her fazla şeyin zararı olduğundan, aşırı sıvı tüketiminden de kaçınmalısınız. İyi beslenin: C vitamini vücudun savunma sistemini güçlendirdiğinden özellikle turunçgiller olmak üzere meyve tüketin.
Gribe çözüm olarak gece uyumadan bu şifalı çaylardan içerseniz daha rahat bir uyku çekebilirsiniz. Adaçayı, yeşil çay, nane limon çayı, ekinezya çayı, ıhlamur, zencefil-bal-limon çayı, kuşburnu çayı tercih edebileceğiniz çaylar arasında yer alır.
Limon, bağışıklık sistemini güçlendiren antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip doğal bir antioksidandır. Soğuk algınlığı veya gripten korunmak için doğal tedavi yöntemidir. Boğaz ağrısı ve öksürüğe karşı etkilidir.
Gribe iyi gelen meyveler; portakal, kivi, greyfurt ve mandalina… C vitamini deposu olan bu meyveler ile daha sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olabilirsin.
Ayrıca kelle paça ve işkembe çorbaları da grip ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanma riskini azaltır” ifadelerini kullandı. Tavuk suyu çorbası, soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmeye yarıyor.
Çay iyi gelmiyor Soğuk algınlığı durumlarında yeşil çay, siyah çay ve mate çayı da soğuk algınlığı dikkat edilmesi gereken içecekler arasındadır. Bu çaylar vücutta soğuk algınlığı komplikasyonlarının daha çok yaşanmasına sebep olmaktadır.
Gribe iyi gelen elma çayı hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; bir avuç kadar ıhlamur, yarım limon, yarım elma, bir tatlı kaşığı kuru nane, bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ve bal. Elma çayı içerisinde yer alan ıhlamur başlı başına öksürük ve grip ile savaşan bitkilerden bir tanesidir.
Bir bardak suya elma sirkesi damlası ekleyin veya bitki çayları için. Bitki çayları, virüslerden, bakterilerden ve hatta mantardan kaynaklanan enfeksiyona karşı mücadeleye yardımcı olan antioksidan destek sağlar.
Gripte terlemek ateş düşmesine yardımcı olur. Ancak terledikten sonra ılık duş almakta ve pamuklu ince kıyafetler tercih etmekte fayda var. Terli terli oturmak ya da terin üzerinizde kuruması vücut ısımızı negatif etkiliyor, hastalığın şiddetlenmesine neden oluyor.
Zencefil ve limon çayı gribe en iyi gelen bitkisel yöntemlerden biridir. Aynı zamanda tarçın, nane, limon, zencefil, kuşburnu çayları da evde kolaylıkla yapılan tedavi edici çaylar arasındadır. Kış aylarında düzenli olarak bu çayları tüketen kişilerin bağışıklık sistemi güçlenmektedir.
Tedavi süreci hastanın sağlık geçmişine bağlı olarak değişiklik gösterse de çoğu yaz gribi vakası herhangi bir tedavi gerektirmeden geçer. Yeterli beslenme ve dinlenme ile bir hafta içerisinde kişi yaz gribinin tüm semptomlarından kurtulabilir.
Soğuk algınlığında eski peynirlerden uzak durun
Mayalı gıdalardan turşu, sirke, yoğurt, ayran histamini ve histaminin vücutta salgılanmasını artırmaktadır.
Gripken ne yememeli
Bu nedenle grip olduğunuzda bunlarda uzak durmanızda fayda vardır. Uzak durulması gereken yiyecek ve içecekler şunlardır: Alkol, tuz ve şeker yoğun işlenmiş gıdalar, yağlı besinler, süt ve yemesi zor olan sert gıdalar.
Özellikle hastalandığınızda ılık su, zencefil, bal, limon, tarçın, adaçayı, ıhlamur, ekinezya çayı gibi içecekleri tercih edin. Süt ve sütlü içecekler vücut salgılarında koyulaşmaya neden olacağı için soğuk algınlığı veya grip durumunda içmeyin.
İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Ağrı giderici özelliği ile vücuttaki ağrıları giderir. Ateş varsa düşürür, soğuk algınlığı ve gribe karşı iyi gelir. MADEN SUYU: Magnezyum, kalsiyum, sodyum ve potasyum kaynağıdır. Bedenimizin su kaynağını sağlar, kemikleri güçlendirir, günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar, kan basıncını dengeler.
GRİP HASTALIĞININ BELİRTİ VE BULGULARI
Ateş, genellikle 3-5 gün sürer. Yorgunluk ve halsizlik daha uzun sürebilmesine rağmen sağlıklı kimselerde grip semptomları yaklaşık bir hafta sürer.
Griple savaşmada bol bol su tüketmek de şarttır. Grip hastalığı oluşum açısından incelendiğinde, mikropların vücuttan atılması ve vücutta çoğalmaması için en doğal ve en pratik çözümün su içmek olduğu görülür. Bitkisel çaylar, zencefil, ada çayı ve yeşilbiber de tüketilebilir.
Yapılan bilimsel çalışmalara göre kolonyanın antibakteriyel özellik taşıdığı kanıtlamıştır. Kolonya, mikrop öldürücü özelliğe sahip olmasının yanı sıra, grip bakterisinin yayılmasının da önüne geçer. Uzmanlar grip gibi mikropların yayılmaması için günde birkaç defa kolonya kullanılmasını tavsiye ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri