Ihlamur çayı demleyerek grip ve soğuk algınlığı enfeksiyonlarınızın daha çabuk geçmesine ve vücudun bağışıklık isteminin daha hızlı güçlenmesine yardımcı olabilirsiniz. - Ekinezya çayı bağışıklık sistemini güçlendiren çaylardan birisidir.
Cam veya porselen demliğe önce 2 bardak kaynar su, sonra 3-4 dilim taze zencefil ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika demledikten sonra 2 dilim limon ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip afiyetle için.
Öncelikle Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
İlgili 34 soru bulundu
Zencefil ve limon çayı gribe en iyi gelen bitkisel yöntemlerden biridir. Aynı zamanda tarçın, nane, limon, zencefil, kuşburnu çayları da evde kolaylıkla yapılan tedavi edici çaylar arasındadır. Kış aylarında düzenli olarak bu çayları tüketen kişilerin bağışıklık sistemi güçlenmektedir.
Akciğerleri ve boğazları yumuşatma etkisine sahip olan limon, öksürüğe de iyi gelir. Gribe karşı da oldukça etkili olan limonun, hem grip olmadan önce hem de grip olduktan sonra mutlaka tüketilmesi önerilir.
Nezle(soğuk algınlığı) belirtilerinin COVID-19'dan farkları nelerdir? Nezlede burun akıntısı ve hapşırma ön plandadır. COVID-19 hastalığında ise burun akıntısı ve hapşırma sık gördüğümüz semptomlar değildir. Nezlede ateş çok yükselmez, hafif seyreder veya yoktur.
Adaçayı, yeşil çay, nane limon çayı, ekinezya çayı, ıhlamur, zencefil-bal-limon çayı, kuşburnu çayı tercih edebileceğiniz çaylar arasında yer alır. Ayrıca hazırladığınız çayların içine, tarçın, karabiber, zerdeçal gibi faydalı baharatları da ekleyebilirsiniz.
Banyo yapın: Banyo yapmak ağrıları azaltmaya yardımcı olur, vücut sıcaklığının düşmesini sağlar. Banyo suyu ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır, eğer su çok sıcak olursa vücut sıcaklığınız yükselebilir. En ideali suyun ılık olmasıdır.
Bir fincanın içine yarım çay kaşığı kadar toz zencefili koyun. Üzerine sıktığınız limonun suyu ekleyin. Ardından 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Son olarak toz zencefilli karışımın üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp, güzelce karıştırın.
Gribe iyi gelen meyveler; portakal, kivi, greyfurt ve mandalina… C vitamini deposu olan bu meyveler ile daha sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olabilirsin.
Bağışıklık sistemini güçlendirici mucizevi bitkilerden olan zencefilin çayını sade ya da bal ve limon eşliğinde içebilirsiniz. Boğazları yumuşatan ıhlamur, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü olarak kullanılıyor. Terletici ve rahatlatıcı etkisi de grip ve soğuk algınlığının tedavisine yardımcı oluyor.
Ayrıca potasyum bakımından da zengin olan bu meyve, en değerli gıdalardan biridir. Enfeksiyon: Grip, nezle gibi enfeksiyonlara karşı vücudu korur.
Dr. Ferhat Öztürk, balın yüzyıllardır kullanılan bir şifa kaynağı olduğunu söyledi. Yrd.Doç.Dr. Öztürk, kış aylarında vücudun bağışıklık sistemini artırarak gripten ve soğuk algınlığından korunmak için bal tüketilmesini önerdi.
Günde en az üç litreye yakın miktarda sıvı tüketilmelidir. Öğle ve akşam yemeklerinde et suyu ve tavuk suyuna çorbaların yanında bol yeşillikli, bol limonlu salata ve sebze yemekleri tercih edilmelidir. C vitamininden zengin kivi-mandalina-portakal gibi meyvelerden günde iki porsiyon tüketmeye özen gösterilmelidir.
Sık görülen belirtiler; ateş (38 - 41°C), baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve kas ağrıları gibi yakınmalardır. Ateş, genellikle 3-5 gün sürer. Yorgunluk ve halsizlik daha uzun sürebilmesine rağmen sağlıklı kimselerde grip semptomları yaklaşık bir hafta sürer.
Kesinlikle uzak durulmalı: Kafeinli içecekler
Kahve, çay, kola gibi kafeinli içecekler vücudunuzda su kaybına neden olur. Hasta olduğunuzda vücudunuza bol bol su almak çok önemlidir çünkü burun deliklerinizdeki mukus zarları kuruduğunda virüsler buralarda daha kolay tutunur.
Yeni koronavirüs enfeksiyonu belirtileri arasında ateş, öksürük, nefes darlığı ve solunum güçlüğü bulunur. Daha ağır vakalarda enfeksiyon zatürreye, akut solunum yetmezliğine, böbrek yetmezliğine ve hatta ölüme neden olabilir.
Delta varyantı ile enfekte olan kişilerde ateş, öksürük, tat ve koku kaybı gibi belirtiler yaygın görülürken Omicron varyantının en yaygın belirtilerinin burun akıntısı, boğaz ağrısı, baş ağrısı ve hapşırma gibi nezle semptomlarına benzeyen semptomlar olduğu gözlendi.
Bunların yanında son zamanlarda dünyayı etkisi alan Delta ve Omicron gibi varyantlarda ise daha çok nezleye benzer boğaz ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı gibi belirtiler yaygın olarak görülür. Ayrıca en yaygın görülen bir diğer belirti de koku ve tat kaybıdır.
Sucuk, pastırma, sosis, salam gibi işlenmiş etler de histaminden zengin gıdalardır. Sadece soğuk algınlığı zamanlarında değil, sağlıklı beslenmek adına da zaten bu işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekir. Peynirler de dikkat edilmesi gereken besinler arasındadır.
Ağrı giderici özelliği ile vücuttaki ağrıları giderir. Ateş varsa düşürür, soğuk algınlığı ve gribe karşı iyi gelir. MADEN SUYU: Magnezyum, kalsiyum, sodyum ve potasyum kaynağıdır. Bedenimizin su kaynağını sağlar, kemikleri güçlendirir, günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar, kan basıncını dengeler.
Canan Karatay, yaz sebzelerinin kışın tüketilmemesi gerektiğini söyleyerek bağışıklık sistemini güçlendirmek için lahana, brokoli, karnabahar, kereviz, turp, ev turşusu, soğan ve karnabahar yenmesini önerdi. Kış sebze ve meyveleri havaların soğumasıyla pazar tezgahlarına indi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri