Birkaç zeytin, tereyağ-bal, pekmez, salatalık, 1-2 adet ceviz, badem veya fındık kahvaltıda tüketilmelidir. Ceviz, fındık ve badem: Bu üç besin kaliteli yağ içerir ve Omega 3 bakımından zengindir. Omega 3, bağışıklığı korur, enfeksiyonun çok fazla ilerlemesini engeller ve gerilemesini sağlar.
Kahvaltıda çiğ yumurta yemeyi bırakın. İyi pişen yumurtada avidin adlı proteinden de biotin adlı vitaminden de yararlanma imkanınız vardır. Kahvaltıda iyi pişmiş 1-2 adet yumurta içinde az yağlı çökelek, zencefilli birkaç fincan çok sıcak olmayan bitki çayı ve 1 dilim esmer ekmek yenebilir.
Gün içinde domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Çinko ve selenyum: Bağışıklık sistemi için önemli minerallerdir. Selenyum; deniz ürünleri, et, soğan ve sarımsakta bulunur.
Yumurta: Yutulması son derece rahat olan yumurta, aynı zamanda D vitamini ve çinko içeriği sayesinde bağışıklık sisteminin virüs ve bakterilerle savaşmasında yardımcı olur. Yumurtanın içindeki proteinler de hastalıkla savaşta yardım sağlayan antikorlara dönüştürülebilir.
Soğuk algınlığında eski peynirlerden uzak durun
Histaminden zengin olan besinlerde ilk sırada mayalı besinler bulunmaktadır. En çok mayalı alkollü içkiler uzak durulması gereken içeceklerdir. Mayalı gıdalardan turşu, sirke, yoğurt, ayran histamini ve histaminin vücutta salgılanmasını artırmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Yoğurt yemenin soğuk algınlığını %25 oranında azalttığı bazı çalışmalarda gösterilmiştir. Sigara ve alkol kullanıyorsanız bırakın. Bilimsel araştırmalar sigara kullananların daha sık soğuk algınlığına ve gribe yakalandıklarını göstermektedir. Stres ve aşırı yorgunluk bağışıklık sistemini zayıflatan faktörlerdir.
Gripte terlemek ateş düşmesine yardımcı olur. Ancak terledikten sonra ılık duş almakta ve pamuklu ince kıyafetler tercih etmekte fayda var.
Ayrıca potasyum bakımından da zengin olan bu meyve, en değerli gıdalardan biridir. Enfeksiyon: Grip, nezle gibi enfeksiyonlara karşı vücudu korur.
Öncelikle Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
*✔GRİP Bir Hastalık Değil, şifadır. ◇ 👉Grip, Metabolizmanın ana organları yani kalp ve beyni tehdit edecek kadar dolması sonucu kendini temizlemek için tüm vücudu kontrollü çalıştırmasıdır. beden temizliği yapmasıdır. ~ 💎Halsizlik yaparak; vücudun harekete ayırdığı enerjiyi toksin yakımına yönlendirir.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Gaziantepliler'in grip savar olarak, kış aylarında kahvaltıda bile içtiği bir çorba var: beyran çorbası! Uzun saatler boyu, kısık ateşte ağır ağır pişen kemikli etin şifasından faydalanmamak olmaz. Arzuya göre içerisine limon, sirke ve dövülmüş sarımsak ekleyerek şifasını katlayabilirsiniz.
Kesinlikle uzak durulmalı: Kafeinli içecekler
Kahve, çay, kola gibi kafeinli içecekler vücudunuzda su kaybına neden olur. Hasta olduğunuzda vücudunuza bol bol su almak çok önemlidir çünkü burun deliklerinizdeki mukus zarları kuruduğunda virüsler buralarda daha kolay tutunur.
Soğuk algınlığında özellikle akşam saatlerinde kas ağrılarında artış gözlenir. Bununla birlikte kişi kendisini yorgun hisseder. Kas ağrılarını hafifletmek ve uykuya geçişi kolaylaştırmak için, yatmadan 1-2 saat önce sıcak duş alabilirsiniz. Sıcak duştaki buhar aynı zamanda burun tıkanıklığının yok olmasını sağlar.
Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde uzmanların önerdiği başlıca şifalı meyveler; Elma, mandalina, greyfurt, kivi, portakal, taze zencefil, havuçtur.
Özellikle mide mikrobunuz varsa kahveden kaçının. Kahve, güçlü bir idrar söktürücüdür ve sık sık tuvalete çıkmanıza neden olabilir. Bu da size sıvı kaybı olarak geri dönebilir. Bu nedenle hastayken kahve tüketmemeniz daha iyi olabilir.
Nezle(soğuk algınlığı) belirtilerinin COVID-19'dan farkları nelerdir? Nezlede burun akıntısı ve hapşırma ön plandadır. COVID-19 hastalığında ise burun akıntısı ve hapşırma sık gördüğümüz semptomlar değildir. Nezlede ateş çok yükselmez, hafif seyreder veya yoktur.
Sarımsağın bağışıklık sisteminin soğuk algınlığı virüsüne karşı korunmasına yardımcı olan antiseptik özellikleri vardır. Sarımsak soğuk algınlığına neden olan virüsleri öldüren güçlü bir antibakteriyel anti-oksidan içerir. Sarımsak yağı mukus tıkanıklığını çözer, sağlam ve doğal bir balgam söktürücüdür.
Sık görülen belirtiler; ateş (38 - 41°C), baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve kas ağrıları gibi yakınmalardır. Ateş, genellikle 3-5 gün sürer. Yorgunluk ve halsizlik daha uzun sürebilmesine rağmen sağlıklı kimselerde grip semptomları yaklaşık bir hafta sürer.
Elma suyu: Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahip olan, B3 ile E vitaminleri ve potasyumdan zengin olan elma, grip - soğuk algınlığını tetikleyen bedensel ve zihinsel yorgunlukların giderilmesinde etkin rol oynuyor.
Soğuk algınlığı sırasında serbest radikallerin artığından yeterince C vitamini alınmalıdır. Sadece soğuk algınlığı dönemlerinde değil, normal zamanlarda da C vitamini almamız gerekir. C vitamini kuşburnu, turunçgiller, çilek, kivi, biber, maydanoz, dereotu ve brokoli gibi besinlerde bol miktarda bulunur.
İngiltere'de yapılan bir araştırma sonuçları sağlıklı beslenmenin yanında D vitamini kullanmanın grip ve nezleyi önleyebileceğini ortaya koydu. Bağışıklık sistemi, D vitaminini mikroplara karşı hücreler yaratmak için kullanarak bakteri ve virüslerle savaşıyor.
Solunum yolu hastalıkları, göz iltihapları veya soğuk algınlığına neden olan çeşitli virüsler kilo alma ihtimalini arttırıyor.
En iyi, en az zararlı ateş düşürücü parasetamol grubu ilaçlardır. Günde 3-4 kez düzenli aralıklarla kullanılması önerilir. Bu ilaçlar 72-96 saat kullanılabilir.
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Çağrı Büke, grip tedavisinde serum ve antibiyotiğin etkili olmayacağını belirterek uyardı. Büke, “Selenyum, demir ve çinko gibi vitaminler vücudun direncini ayakta tutar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri