Pepino, şekli ile şaşırtan tadıyla da şımartan bir meyve türüdür. Pepinonun tadı, kavunu andıran bir aromaya sahiptir. İlk defa yiyen kişilerden kavuna çok benzer bir tat verdiği yorumu alınmıştır. Pepino, patlıcangillerden bir meyvedir ve çok yıllıktır.
Pepino meyvesi, Güney Amerika And Dağları'nın eteklerinde yetişen sulu, lezzetli, hoş kokulu bir meyvedir. Domates , patlıcan ve kırmızı biber ile aynı aile olan itüzümü veya Solanaceae'ye aittir. Bu az bilinen meyve, doğal olarak Peru, Kolombiya ve Bolivya'nın And dağlarının alçak ormanlarına uyarlanmıştır.
İçinde tohum bulunmayan pepino meyvesi, kabukları soyulduktan sonra bütün bir halde tüketilebilir. Pepinonun kabukları salata soyar gibi ince bir şekilde soyulur. Ardından küçük küçük dilimlenerek sade bir şekilde tüketilir.
Pepino meyvesinin dünya genelinde üretilen başlıca çeşitleri; Schmidt, Kawi, Suma, Asca, Lincoln Gold, Miski ve Comeraya olarak bilinmektedir. Ülkemizde üretimi yapılan türü ise Miski'dir. Pepino'nun en fazla üretildiği ülkeler ise Yeni Zelanda, Şili ve Kolombiya'dır.
Pepinonun tadı, kavunu andıran bir aromaya sahiptir.
Pepino, patlıcangillerden bir meyvedir ve çok yıllıktır. Fakat en iyi verimi almak için tek yıllık olarak yetiştirilmektedir. Birçok çeşidi olan bu tropik ve leziz meyvenin ülkemizde Miski türü üretilmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
44,90 TL Pepino (1 kg) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler.
Pepino, böbrek kumunda etkili olduğu kadar anemi hastalarına fayda sağlıyor. Afrodizyak (Cinsel duyguları veya isteği uyaran veya artıran) etkisi yaratıyor.
Pepino meyvesi tadı, tatlı bir aramaya sahiptir. Bundan dolayı hem şekil hem de tat olarak kavunu andırıyor. Pepino meyvesi, solanum muricatum familyasına ait bir meyve karşımıza çıkıyor.
Pepinonun Zararları
Sağlığa birçok faydası olan pepinonun tüketicileri bu meyvenin herhangi bir zararı ya da yan etkisi var mı diye tereddüt edebilirler. Ancak tam bir şifa deposu olan pepinonun hiç kimseye karşı bir zararı yoktur.
Pepino meyvesi, Güney Amerika And Dağları'nın eteklerinde yetişen sulu, lezzetli, hoş kokulu bir meyvedir. Domates , patlıcan ve kırmızı biber ile aynı aile olan itüzümü veya Solanaceae'ye aittir. Bu az bilinen meyve, doğal olarak Peru, Kolombiya ve Bolivya'nın And dağlarının alçak ormanlarına uyarlanmıştır.
Pepino ağacı çiçek dökmesine sebep olarak mantarı hastalık, iklim ve toprak yapısından kaynaklıdır. Eğer toprak durumu kötü ise gübre ile toprağı verimli hale getirmediğimiz takdirde çiçeklenme döneminde çiçekler meyve tutmadan dökülür.
Ejder meyvesi adıyla popülerleşen pitaya, bilimsel adı Hylocereus cinsi çeşitli kaktüs türlerinin meyvesidir. Ejder meyvesi aynı zamanda bazı çeşitli toplumlarca çilek armudu gibi adlarla da anılmaktadır. Meksika ve Orta Amerika kökenli olan tropikal meyvenin tadı kivi ve armutun karışımına benzetiliyor.
Meyvesi etli ve sulu, tadı kavun aromalı, kabuğu ince kabuklu bir bitki türüdür. Meyvesinin içinde tohum olmadığı için bütünü ile yenilebilir. Tek yıllık üretimi vardır. Pepino Türkiye'de Akdeniz sahillerinde ve Erzincan'ın Üzümlü ve Malatya'nın Bayırköy'ünde yetiştirilmektedir.
Peki pepino nasıl bir meyvedir? Tadı kavun, ananas ve muzu andıran pepino meyvesi, etli ve sulu bir iç kısımdan ve ince kabuktan meydana geliyor. İçinde tohum bulunmayan meyvenin tüm kısımları yeniyor.
Aksine bebeğin ve annenin bağışıklık sistemini destekler. Ancak anne adayı pepino eşliğinde farklı meyveler de tüketmişse bir süre sonra şişkinlik ve gaz problemleri meydana gelebilir.
Ağustos ayında çiçek açmaya başlayan pepino bitkisinin meyveleri ekim ayından kasım ayına kadar hasat edilir.
Faydalarıyla şifa dağıtan aronya (aronia) meyvesi, Türkiye'de gittikçe popüler hale geldi. Ekşimsi bir tada sahip bu muazzam besin halk arasında 'süper meyve' olarak biliniyor. Karaciğeri koruyan, bağışıklığı güçlendiren, yüksek tansiyonu düşüren aronya son dönemlerin en gözde gıdası.
Dikildikten 1 yıl sonra meyve vermeye başlayacaktır.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Muz içerdiği yüksek minerallerden dolayı afrodizyak besinlerde üst sıralarda yer alır. Magnezyum, potasyum ve B vitamini libidoyu artırmak için önemlidir. Erkeklerde cinsel isteği artırmak için bilinen bromeliad enzimler içerir. İçerdiği yüksek potasyumdan dolayı orgazm için önemli besinlerdendir.
Düzenli seks yapmak antikorların daha fazla salgılanmasını sağlar, bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir ve bizi mikrop, virüs gibi bakterilerden korur. 2.Kalp krizi riskini azaltır. Biliyorsunuz ki orgazm esnasında östrojen ve testosteron hormonları salgılanır.
Oldukça yumuşak bir kabuk olduğundan dolayı rahatlıkla ve basitçe soyabilirsiniz. Pepino Meyvesi bu şekilde soyulduktan sonra çeşitli tarzlarda tüketilebilmektedir. Örneğin bu meyvesi soyup ham şekilde olduğu gibi tüketebilirsiniz.
İçeriğindeki bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu hastalıklardan koruyor. Yüksek kalsiyum miktarı ile kemik gelişimine destek oluyor. Kan basıncını düşürme özelliğine sahip olan ejder meyvesi, yüksek tansiyon riskini önlüyor.
Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen pepino; kavun aromalı,meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri