Cilt için kullanımı: Gül suyuna pamuğu batırın; yüz, boyun ve dekolte bölgesine gün boyu ara ara sürerek uygulayın. Cildin yumuşamasını, temizlenmesini, canlanmasını ve ferahlık kazanmasını sağlayacaktır. Tonik gibi kullanmak: Gül suyunu tonik yerine cildin yüz, boyun ve dekolte bölgesinde kullanımı sağlanabilir.
İçeriğindeki doğal minerallerden dolayı yiyeceklerde vitamin ve aroma vermek için kullanılır. Ülkemizde güllaç, lokum, muhallebi, dondurma, baklava gibi birçok tatlının içinde yerini alır. Hoş kokusuyla parfüm, krem ve kozmetik ürünlerin içerisinde bulunur.
Gül suyu cildinizin pH dengesini korumaya yardımcı olur. Aşırı yağ salgısının kontrolüne yardımcı olur. Tahrişi yatıştırıcı antienflamatuvar özelliklere sahiptir. Antienflamatuvar özellikleri aynı zamanda akne, dermatit ve egzamanın ataklarında asıl tedaviye yardımcı olur.
Sabahları uyandıktan sonra buzdolabından çıkardığınız gül suyunu yüzünüze püskürterek hem şişlikleri azaltıp hem kendinizi ferahlatabileceğiniz gibi, makyaj sonrası makyaj temizlemek, gözenekler için kullanmak hatta yaşlanma karşıtı bakım için bile kullanabilirsiniz.
Gül suyu yüze sürüldükten sonra yıkanır mı? Saf şekilde uygulanan gül suyunun yıkanmasına gerek yoktur. Maske olarak farklı malzemelerle uygulanan gül suyunu ise bir süre bekledikten sonra yıkamanız gerekecektir.
İlgili 15 soru bulundu
Gül suyu: İltihap önleyici özelliği olan gül suyu cildi ferahlatarak kızarıklıkları azaltır. Bu yüzden cilt beyazlatma yöntemleri arasında gösterilir.
Özellikle kuru bir cilde sahipseniz, bu karışımı günde 1 kez uygulayabilirsiniz. Temizleyici olarak; Saf gül suyunu bir sprey şişesine boşaltın. Gözlerinizi kapatın ve yüzünüze sıkın. 20 saniye boyunca bekleyin.
Sivilce ve koyu lekelerin giderilmesi için yanında limon suyu ile kullanıldığında büyük fayda sağlıyor. Hassas ciltlerde kullanım için uygun olan gül suyu, kızarıklığı ve tahrişi hafifletiyor.
Gözenek Sıkılaştırıcı ve Temizleyici
Gül suyu, tonik olarak kullanıldığında cildi temizleme ve arındırma konusunda başarılı bir üründür. Gül suyu, arındırıcı etkisi sayesinde gözenekleri derinlemesine temizlerken büyük gözenek görünümünü azaltmaya ve gözeneklerin sıkılaşmasına katkıda bulunur.
Gül suyu, sentetik kimyasallar içeren ürünlere alternatif olarak kullanabileceğiniz doğal bir çözümdür. Ayrıca, gül suyu, cildin pH dengesini koruyarak ve gözenekleri temizleyerek, sivilce ve siyah nokta oluşumunu önleyebilir.
Gül suyunun saymakla bitmeyen faydalarından biri, koltuk altlarınızdaki kokuyu nötralize etmek için kullanılabilecek antibakteriyel özelliklerdir. İhtiyaç duyduğunuzda koltuk altlarınıza uygulayabilirsiniz.
10. Güneş yanıklarını yatıştırır. Gül suyu, güneş yanıklarını yatıştırmaya ve iyileştirmeye yardımcı olur. Güneş koruyucunuzu unutursanız ve kötü bir yanma yaşarsanız, gül suyu iyileşme sürecini hızlandırabilir ve cildinizi yatıştırmaya yardımcı olabilir.
Gül suyu her cilt için uygundur. Yağlı cildin nem dengesini sağlar, kuru cildi nemlendirir, akne ve sivilcelerle savaşır. Gül suyunun cilde diğer bazı faydaları ise şunlardır; ciltteki kızarıklık ve şişkinliği alır, tıkanmış gözenekleri açar, cilde ışıltı-enerji verir, sivilceleri kurutur, cilt kuruluğunu önler.
Güzel kokusu ve hafif yapısıyla gül suyu son zamanlarda çok tercih edilen bir cilt ürünü haline geldi. Her cilt tipi için yararlı olan gül suyu hafif ve doğal içeriği sayesinde cildinizi yatıştırmaya, renk eşitsizliğini gidermeye ve cildinizi nemlendirmeye yardımcı olur. İşte gül suyunun cilde faydaları...
Yıllar önce keşfedilen gülsuyu ile cildinizi bahara hazırlayabilirsiniz. Öncelikle gülsuyunun mucizevi gücünden faydalanmak için, yüzde yüz doğal olması gerekiyor. Doğal gülsuyunu tonik, nemlendirici, cilt temizleyici, makyaj temizleyici olarak kullanabilirsiniz.
Gül suyu saçınızı yumuşatır, özellikle de bulunduğunuz şehrin suyu sert ise çok faydalıdır. Antibakteriyel ve Temizleyici: Saç derisi için temizleyici bir tonik arıyorsanız, gül suyunun antibakteriyel olduğunu, saç ve saç derisini çok fazla kurutmadan bakterileri öldürmek için ideal olduğunu bilmek isteyebilirsiniz.
Cildin PH seviyesini dengeleyen gül suyu daha aydınlık bir cilde sahip olmanızı sağlıyor, ciltteki renk eşitsizliklerinin giderilmesine yardımcı oluyor.
Cilt için kullanımı: Gül suyuna pamuğu batırın; yüz, boyun ve dekolte bölgesine gün boyu ara ara sürerek uygulayın. Cildin yumuşamasını, temizlenmesini, canlanmasını ve ferahlık kazanmasını sağlayacaktır. Tonik gibi kullanmak: Gül suyunu tonik yerine cildin yüz, boyun ve dekolte bölgesinde kullanımı sağlanabilir.
Gerçek gül suyunun rengi şeffaftır. Gerçek gül suyunun rengi pembe olmaz. Pembe gül sularına katkı maddesi katılmaktadır. Doğal gül suyu yapılırken kokulu ve doğal gül yaprakları kullanılır.
Ferahlatıcı etkisini fazlasıyla yaşamak isterseniz buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Ancak oda sıcaklığında muhafazaya da uygundur.
Gül suyunun cilde faydaları şu şekilde özetlenebilir:
Cildi rahatlatır. Kızarıklığı azaltır. Çizgi ve kırışıklıkları gidermeye yardım ederek yaşlanma karşıtı etki gösterir.
Eğer kişinin güle karşı bir alerjisi varsa alerjik reaksiyonlar gül suyu kullanımı sonrasında görülebilir. Ciltte kızarıklık ve kaşınma gibi gül suyunun neden olabileceği alerjik reaksiyonlara rastlanabilir. Gül suyu alkol içermemesine rağmen hassas ciltleri de tahriş edebilir.
O yüzden cilt güzelliği için distilasyonla elde edilmiş gerçek gül suyunu yani gül hidrosolünü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gül suyu, gül yağı çıkarılırken elde edilen bir üründür. Fakat defalarca distile edilmemiş ve tüm yağı alınmamış gül suyunu kullanmak çok daha faydalı olacaktır.
Otacı Natürel Gül Suyu, en iyi gül suyu markası yorumlarında öne çıkan ürünlerin başında yer alıyor. Pek çok kişi tarafından kullanılmış ve kullanıcılar oldukça memnun kalmış. Sadece Isparta'nın rosa damascena güllerinin suyundan oluşan içeriğiyle yüzü ve boynu yumuşatıyor, tazeliyor, sıkılaştırıyor.
Saf gül suyu ile göz damlası uygulaması yapmak gözlerin sağlığına olumlu katkı sağlar. Alerjik durumları bulunan kişilerin, göz kızarıklıkları ve göz hassasiyetini önlemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri