Zeytinyağı: Cilt bakımının en temel malzemelerinden biri olan zeytinyağı dudaklarda da mucizeler yaratır. Derin bir nem terapisi uygulayan bu yağ ile kuru dudaklarını hayata döndürebilirsin. Gül yağı: Mis gibi kokusuyla baş döndüren gül yağı antiseptik olduğu için dudaklarda iyileştirici bir etki yaratır.
Uçkunkaya, “Gül yağı ve vazelin ile dudaklarınızı nemlendirebilir ve çatlakların onarılması sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda şeker ve zeytinyağı ile yapacağınız dudak peelingi ile daha sağlıklı dudaklara sahip olabilirsiniz” diyor.
PORTAKAL SUYU VE YOĞURT: Portakal suyu ve yoğurt dudaklarınızda harikalar yaratabilir. Eşit miktarda yoğurt ve portakal suyunu karıştırın ve dudaklarınıza sürün. Portakaldaki sitrik asit eski pigmenti, tabakayı üstten kaldırır ve yeni kırmızı rengin ortaya çıkmasını sağlar.
Dudağındaki renksizliği gidermek için zerdeçal ve süt kullan. Dudaklarına parlak kırmızı bir renk vermek için kırmızı pancar suyu kullan. Ahududu ve bal ile bir dudak maskesi yaparak dudaklarına pembe renk ver. Biraz gül yaprağı ufala ve tozunu, dudaklarına doğal pembe bir ton vermek için kullan.
İlgili 31 soru bulundu
Soluk veya beyaz dudaklar anemik olmanın açık bir göstergesidir. Bu, vücudunuzun kırmızı kan hücreleri veya hemoglobin içermediği anlamına gelir. Bu nedenle, eğer vücudunuz buna sahip değilse dudaklarınız soluklaşmaya başlar.
Geceleri yatmadan önce, kaliteli bir dudak balsamı uygulayın. Uyandıktan sonra, ölü veya kuru deriyi nazikçe silmek için nemli bir bez veya yumuşak bir diş fırçası kullanın. Düzenli dudak peelingi dudaklarınızdaki kan dolaşımını artırıp dudaklarınızın daha dolgun, canlı ve renkli görünmesini de sağlar.
Limon dudaklarda ve dudak kenarında oluşan yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Limon sahip olduğu asitli yapı nedeniyle dudaklarda oluşan yaralara hızla etki eder ve düzenli kullanımda yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
Dudak çevresindeki kararmalar birçok hasta için ve özellikle bayanlar için can sıkıcı olabilir tüy olmasa bile tüy vamış gibi gözükebilir. Güneşe maruz kalma, gebelik lekesi ve deri iltihabı ağız çevresinde koyulaşma yapabilir. Gebelik lekesi ise hormonal değişikliklerden kaynaklanır.
Diş macunu da ekleyerek yapabileceğiniz bu uygulamada dudaklarınızdaki ölü deriyi pul pul dökecektir. Bu karışımı ufak daireler ile fırçalayıp cilt çevresindeki dudaklara da uygulamaya dikkat edin. Diş fırçasını dudaklarınızda gezdirmeniz kan akışını da hızlandırarak dolgun dudaklara sahip olabilirsiniz.
Zeytinyağı: Cilt bakımının en temel malzemelerinden biri olan zeytinyağı dudaklarda da mucizeler yaratır. Derin bir nem terapisi uygulayan bu yağ ile kuru dudaklarını hayata döndürebilirsin. Gül yağı: Mis gibi kokusuyla baş döndüren gül yağı antiseptik olduğu için dudaklarda iyileştirici bir etki yaratır.
Bu nedenle dışarıya çıkmadan önce dudaklarınıza dudak kremi veya vazelin sürebilirsiniz. Bu, dudaklarınızı nemli tutmak için koruyucu bir bariyer sağlar. Güneş yanıklarını önlemek için güneş koruyucu özellikte dudak balsamı kullanmak faydalı olacaktır.
Dudaklarda kişiyi çekici kılan üst dudağın 1-2 cm dışarıda olması yani biraz daha ön planda olmasıdır. Üst dudakta 'Eros Yayı' denilen kıvrım belirgin olduğunda daha çekici dudaklar ortaya çıkar. Filtrum yani burundan dudağa inen çizgiler, bunların bir parça kabarık oluşu kadını daha çekici kılan bir diğer unsurdur.
Gül yağının sakin kokusu ile nefes darlığı ve astım gibi solunum rahatsızlıkları tedavi edilebilir. Kalorifer üzerine dökerek yahut klima üzerine sürerek odanın daha güzel kokmasına yardımcı olur. Sağlıklı saçlara sahip olmak için gül yağı saç maskesinde kullanılabilir.
Dudaklarınızın nemli kalması için günde birkaç kez dudaklarınıza aktardan veya internetten alabileceğiniz ( organik ) hindistan cevizi yağını sürün. Tabi bu yağ yerine organik zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Salatalık, kuru ve çatlamış dudaklarınız için en kolay ulaşılabilen ve her mutfakta bulunan bir sebzedir.
Her gece yatmadan önce dudaklarına birkaç damla limon suyu sür. Sabah ılık suyla durula. Taze sıkılmış limon suyu kullan. Alternatif olarak limonla balı karıştırabilir, sonra da geceleri dudaklarına uygulayarak rengini hafifçe açabilirsin.
Cilt rengini açan ve siyahlaşmayı gideren limon suyunu kararan bölgeye uygulayın. 20-25 dakika bekletin. Beklettikten sonra ıslak bir pamuk yardımıyla bölgeyi temizleyin. Bu işlemi haftada bir kez olacak şekilde kararma geçene kadar tekrar edin.
Yeni sıkılmış limon suyuna katılan bal karışımının bir süre dolapta bekletildikten sonra günde 3-4 kez dudağa sürülmesi morarmalarda etkili olmaktadır. Benzer şekilde gliserinin de dudak morarmasında etkili olduğu bilinmektedir. Dudağın nemli tutulması morarma ihtimalini azaltacak bir etkendir.
“Cilt bakımının bir parçası olarak dudaklara nemlendirici katı vazelin, balmumu gibi kremler uygulanması koruyucu bir bariyer oluşturarak dudak çatlamasını engeller.
Doğal dudak dolgunlaştırma yöntemlerinde en sık kullanılan yağların başında yer alır. Cildin yenilenmesini ve kan dolaşımının artmasında etkilidir. Buzdolabında 15-20 dakika nane yağını bekletin. Dudaklarınızın fırça ile kan dolaşımını artırdıktan sonra nane yağını yoğun bir şekilde dudaklarınıza sürün.
Cildin daha parlak görünmesine yardımcı olan vazelin, dudaklar için de iyi gelmektedir. Dudakların hem parlak görünmesini sağlayan vazelin hem de dudaklardaki çatlakların giderilmesine yardımcı olur. Yaraların üzerine sürüldüğünde daha kısa sürede yaralarda iyileşme görülür.
İnce dudaklarınız varsa ruj yerine parlatıcı kullanın. Ya da ruj üzerine parlatıcı sürün. Dudak parlatıcıları yani gloss'lar ışığı yansıtır ve dudaklara dolgun bir efekt verirler. Bu dudakları büyük göstermenin en kolay yoludur.
Sağlıklı dudağın rengi açık kırmızı, dudağın şekli dolgun olur; Kuru olmaz, ülser, çatlaklık veya uçuk görülmez.
Dudak pembe ve canlı renkli olmalıdır, derisi pürüzsüz ve nemli görünmelidir. Alt dudak ve üst Dudağın köşe birleşim yerlerindeki çizgi yukarı doğru olmalıdır. Dudak çevresinde çizgilenme olmamalıdır. Bu çizgiler genetik tandanslı olmakla beraber, güneşten korunmama, sigara ve pipet kullanımı ile belirgin hale gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri