Gül yağı, alerjik ve hassas ciltlere zarar verebilir. Aynı zamanda birçok esansiyel yağ gibi tek başına kullanıldığında ciltte tahrişe, kızarıklığa sebep olur. Bu nedenle badem yağı gibi diğer yağlar ile karıştırılarak kullanılmalıdır.
Gül yağının direkt olarak cilde uygulanması önerilmez. Eğer makyaj temizleme ürünü olarak kullanacaksanız su ile gül yağını incelttikten sonra bir pamuk yardımıyla makyajınızı silebilirsiniz. Bunun yanı sıra vazelin içerisine de 1 çay kaşığı gül yağını dökerek el kremi olarak kullanabilirsiniz.
Elde edilen kremi cildinize uygulayın ve 20 dakika kadar beklemeye başlayın. Gül yağının etkisi ile sivilceleri cildinizden arındırabilirsiniz.
Gül yağını cildinize uygulamak istiyorsanız mutlaka su ile karıştırmalısınız. Vazelinin içerisine 7-8 damla gül yağı ekleyerek ellerinize ve yüzünüze uyguladığınızda nemlendirici olarak kullanabilirsiniz. Aynı şekilde makyaj temizleyici olarak da kullanmak istiyorsanız, mutlaka su ile karıştırıp inceltmelisiniz.
Yatmadan önce cilde gül yağı sürmek sabaha; cildin canlı olarak hazırlanmasını sağlar. Gül yağı cildin elastikiyetini sağlar ve esneklik kazandırır. Yüzdeki yorgunluk izlerini siler ve gerginliğinizi alır. Makyaj temizlemek için de gül yağından faydalanabilmeniz mümkündür.
İlgili 38 soru bulundu
Temizleyici etkisi ile cildi yağ, toz ve kirlerden arındırır. Bu faydalarından yararlanabilmek için gül yağı içerikli doğal bir tonik kullanmanızı öneririm. Gül yağını doğal makyaj temizleyicinize katarak da kullanabilirsiniz. Cilde gerginlik ve canlılık verir.
İzleri ve lekeleri geçirerek cildin çok daha aydınlık ve parlak olmasını sağlıyor. Gül yağının cilde etkileri üzerinde yapılan araştırmalar da bunu doğruluyor. Gül yağı cildinizi çok kısa zamanda güçlendirip gençleştirebilir ancak bunun için saf gül yağı bulabilmeniz gerekiyor.
Farklı renkleri bulunan ve kokusuyla uzun yıllardan beri güzelliğin simgesi haline gelmiş olan gül, yağıyla da kokusuyla olduğu kadar güzelliğinize katkıda bulunuyor. Evde yüz beyazlatmanın en etkili yolu gül yağıdır. Gülden elde edilen gül yağı ve gül suyu, cilt bakımı için etkin olarak kullanılıyor.
Yanık, kesik ve yaraların iyileşme sürecini hızlandırır
Hem antibakteriyel hem de antienflamatuvar özellikleri sayesinde gül yağı, düzenli kullanıldığında ciltte oluşan yaraların, kesiklerin, yanıkların daha hızlı iyileşmesini sağlar.
Kurumayı azaltmaya yardımcı olur ve cildi iyi nemlendirir. Ayrıca, genç ve taze görünmesini sağlamak için cildin pH dengesini geri kazandırmaya yardımcı olur. Nemlendirici uygulamadan önce yüzünüze hafifçe gül suyu püskürtün.
Gül yağını cilt bakım ürünlerinin içine ekleyebilir veya seyreltilmiş hâliyle cilde uygulayabilirsiniz. Gül yağını doğal parfüm olarak kullanabilirsiniz. Bunun için bir iki damla yağı bileklerinizin iç kısmına ve boynunuza sürebilirsiniz.
Göbek deliğine gül yağı kullanmak için parmak ucunuza küçük bir miktar alın ve göbek bölgesine nazikçe masaj yapın. Göbek deliğini gül yağı ile temizlediğinizde mikroplardan kurtulursunuz. Göbek deliğinizi yağlamanız kanınızı arındırmaya ve cildinizi beslemeye yardımcı olur.
Afrodizyak esansı olan yağlar, lavanta, ylang-ylang, gül yağları, kadınların enerjisini artırması açısından en çok tercih edilen aromaterapi yağlarından biridir.
Gül yağı banyoda da kullanılabilir. Dolu bir küvete 10-15 damla kadar gül yağı ekleyip seyreltilerek banyo suyu olarak kullanılabilir. Ayak banyosu için gül yağı kullanmak istiyorsanız dolu bir kovanın içerisinde birkaç damla gül yağı ve badem yağı ekleyerek kullanabilirsiniz.
Gül yağı: Mis gibi kokusuyla baş döndüren gül yağı antiseptik olduğu için dudaklarda iyileştirici bir etki yaratır. Aynı zamanda yoğun bir nemlendirici etkisi vardır. Üzüm çekirdeği yağı: Bu yağ cilt lekelerini azaltan ve yaraları tedavi eden etkisiyle bilinir.
Göz çevresindeki kırışıklıklar için ve dudaklardaki çatlamalara karşı kullanılabilir. Ceviz yağı yüksek miktarda linoleik asit ve doymamış yağ asitleri içermektedir. 7. Çörekotu yağı: Cildi besleyici, kuru ciltleri dengeleyici özelliğe sahiptir. 8. Gül yağı: Tüm cilt tipleri için uygundur.
1. güllerin damıtılmasından sonra elde edilen gül suyunun üstündeki yağ tabakasından elde edilir. 1 lt gül yağı çıkarabilmek için 4 ton gül yaprağı gerektiğinden diğer yağlara oranla daha pahalıdır. yoğun bir kokusu vardır.
Gül Uçucu Yağı, aromaterapide yaygın olarak kullanılan; yaklaşık 4 ton gülden yalnızca 1 kg Gül Uçucu Yağı elde edilmesi sebebiyle en pahalı uçucu yağlardan biridir.
Çay ağacı yağı renk açıcı özelliği sayesinde eşit bir cilt tonuna sahip olmanıza destek olur.
Gül Yağının Saça Faydaları: Gül yağı, dokuların güçlendirilmesine yardımcı olur ve kasların esnekliğini korur. Daha genç bir görünüm elde etmeniz için derideki dokuları güçlendirir. Bu özellik gül yağının saça faydalarını da beraberinde getirir. Saç köklerini ve foliküllerini güçlendirdiği ek bir fayda sağlar.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Gül yağı, ağız, bağırsak ce vajinada mantar enfeksiyonlarına neden olabilen Candida albicans'a karşı etkili olduğunu bulmuştur.
Ağız bakımında; 1 çay bardağı su içine 2 damla ekleyerek kullanılır. İnhalasyon; 1 litre sıcak su içerisine 3-4 damla damlatıp kullanabilirsiniz.
Gül suyu: İltihap önleyici özelliği olan gül suyu cildi ferahlatarak kızarıklıkları azaltır. Bu yüzden cilt beyazlatma yöntemleri arasında gösterilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri