Güllaç yufkaları, mısır nişastasının su ile karıştırılmasıyla elde edilen hamurdan yapılır. Mısır nişastası glisemik indeksinin düşük olması sebebiyle kan şekerini daha yavaş yükseltir.
02072014_sekersiz_gullac_kj. Şeker yerine stevia bitki özü, kiraz yerine vişne kullanılarak yapılan ramazanın vazgeçilmez tatlısı güllacı şeker hastaları gönül rahatlığıyla tüketebilecek.
Normal güllaçta böyle bir şey yok. Şeker hastaları için yaptığımız güllaçta yağı alınmış süt olması gerekir. Şeker yerine doğal tatlandırıcı stevia, üstünü süslemek için de kiraz yerine vişne kullanıyoruz. Hindistan cevizi, file fındık, Antep fıstığı gibi malzemeleri de arasına ve süslemek için kullanıyoruz.
Her ne kadar doğal olsa da bal, reçel, pekmez gibi tatlı gıdalardan da uzak durulması gerekmektedir. Margarin ve tereyağı da diyabet hastaları tarafından tüketilmemelidir.
Güllacın bir porsiyonu yani yaklaşık 200 gramı 235 kalori. Baklava veya şekerpareye göre yarı yarıya daha az kaloriye sahip. Ancak diyabet hastalarının tüketmemesi gerekir. Neticede bir tatlı olarak şeker ve beyaz un barındırması nedeniyle de porsiyon kontrolüne ve tüketim sıklığına dikkat edilmeli.
İlgili 32 soru bulundu
Güllaç için gerekli malzeme: – Yarım kutu güllaç yaprağı (20o gram) – 1.5 litre süt – 1.5 su bardağı toz şeker – 150 gram ceviz İsteğe bağlı: Gül suyu HAZIRLANIŞI Sütün içine şekeri ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. ...
Güllaç kaç günde tüketilmelidir? Güllaç yapraklarının tavsiye edilen raf ömrü iki yıl. Fakat süt, şeker ve gülsuyu ilave edilip servise hazır hale getirildiğinde güllacın bir gün içinde tüketilmesi öneriliyor.
Dut pekmezi faydaları ve kullanımı Geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülürken, doğal yollarla elde edilen karadut pekmezi ise özellikle şeker hastaları tarafından tercih ediliyor. Dut ağacında yetişen karadut antioksidan açısından oldukça yüksektir.
Düşük bir glisemik indekse sahip olduğundan diyabet hastaları için oldukça şifalı olan pekmez, kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine ve dengelenmesinde etkili olarak ani bir şekilde artan şeker seviyelerine karşı koruyarak, insülin direncini dengede tutar.
İşte bu şeker tüketimi bir de aşırıya kaçtığında, dehidrasyondan kaçınmak için sık sık su içme isteğiyle doluyor, sürekli ağız kuruluğu çekiyorsunuz. Bu sorunla baş etmek için her susadığınızda çay-kahve ya da asitli içeceklerden uzak durmalı ve doğrudan su içmelisiniz.
Tatlı tariflerinizde ve ara öğünlerinizde kullanabileceğiniz, şeker yerine geçen alternatif bir çok farklı gıda türü var. Mutfağımızda en çok yer alan; bal, stevia, agave şurubu, hurma, akçaağaç şurubunu sıralayabiliriz.
Şeker hastaları kendilerine tatlı yaparken özellikle şeker oranı yüksek meyveleri sütle kombinleyebilirler. Bu şekilde yapılan tarifler şeker ilaveli veya tatlandırıcı ilaveli tatlıya göre daha sağlıklıdır. Kuru kayısı, kuru incir, kuru hurma ve muz, sütlü tatlılarda şeker ve tatlandırıcı yerine kullanabilir.
İçine fındık, fıstık, ceviz ve badem koyulabilir. Ancak fındık ve fıstık güllacın rengini değiştirdiği için, badem de güllaca acılık verdiği için biz cevizle yapılmasını tavsiye ediyoruz.
Uzak durulması gerekenler listesinin başında ise elbette sofra şekeri, reçel, bal, marmelat, pekmez, hazır meyve suları, pasta, kek, tatlı, şekerli bisküvi, helva gibi basit karbonhidrat içeren yiyecekler yer almaktadır. Bunların yanında cips, beyaz ekmek, şekerli içecekler ve alkolden kaçınmak da oldukça önemlidir.
Sofra şekeri, reçel, bal, marmelat,pekmez, hazır meyve suları, pasta, kek, tatlı, şekerli bisküvit, çikolata, helva gibi yiyeceklerin içindeki karbonhidrat basit karbonhidratdır yani kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltirler.
KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR
Turşu yüksek miktarda lif içerdiğinden özellikle yemekle beraber yenildiğinde öğünün mideyi terk etme süresi yavaşlıyor, insülin salınımı dengeleniyor ve daha kontrollü bir kan şekeri elde ediliyor.
Tahin her ne kadar çok faydalı olsa şeker hastaları için tehlikelidir. İçerisinde birçok vitamin, mineral, şeker ve yağ bulundurur. Bu da diyabeti olan kişiler için risklidir. Tahin şekeri yükseltir mi gibi soruların cevabı maalesef olumludur.
Uzun süre aç kalmak kan şekerini yükseltir mi? 12 saatten daha uzun süren açlıklarda stres hormonları da artacağı için açlık durumu kan şekerinde yanlış yüksek sonuçlara neden olabilir. Bunun yanı sıra çok uzun süreli açlık durumlarında hipoglisemi denilen kan şekeri düşmeleri de olabilir.
Buna karşın protein içeriğinin yüksek olması nedeniyle kan şekerini düşüren besinler arasında üst sıralarda yer alan yoğurt, diyabet hastaları tarafından düzenli olarak tüketilmelidir.
Güllaç Kilo Yapar Mı, Diyette Yenir Mi? Şerbetli ve unlu tatlılara nazaran daha hafif tadı olan güllaç, diyette yaparken de tüketilebilen bir tatlı türü olarak dikkat çeker.
Ekleyebilirsiniz hocam. Şeker oranını keyfinize göre ayarlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri