Gümkart hesabınız ile İnternet Bankacılığı'ndan ve SMS yoluyla gümrük vergisi ödemenizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Yurt dışından gelen Kargo gümrük vergisi nasıl ödenir? Gümrük vergisi ödemeleri aynı zamanda gümrük saymanlık veznelerindeki ortak POS uygulamasında bulunan kamu bankalarının DEBIT kartları ile de yapılabilir. Hali hazırda Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk bank DEBIT kartları bu uygulamada kullanılabilir.
Gümrük beyannamesine bağlı vergiler beyanname numarası ilgi tutularak beyannamenin ait olduğu Gümrük Saymanlık Müdürlüğüne, Yetki verilmiş olan kamu bankalarına (Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Halkbank ve Emlak Katılım Bankası) ödenir.
Cevap: Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye'deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır.
İlgili 35 soru bulundu
Artık, Türkiye'ye posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, bedeli ne olursa olsun yüzde 18 veya yüzde 20 oranında gümrük vergisi uygulanacak. Gümrük vergisi oranı, Avrupa Birliği ülkelerinden sipariş edilen ürünlere yüzde 18, Çin başta olmak üzere diğer ülkelerden sipariş edilen ürünlerde ise yüzde 20 olacak.
Vergilerin kredi kartı ile ödenmesi, online olarak verilen bir hizmettir. Vergiler internet üzerinden, vergi dairesine gitmeden rahatlıkla ödenebilir. Yani vergi dairesi vezneleri kredi kartı kabul etmez. Kredi kartı ile ödeme yapmak için İnteraktif Vergi Dairesi'ne girmek gerekmektedir.
Gümrük vergilerini ödemek yasal bir zorunluluktur. Zamanında ödenmeyen vergiler için ekstra ceza bedelleri ortaya çıkar. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un hükümleri gereğince vergilerin ödenmemesi durumunda, gecikme zammı da uygulanır. Gümrük vergisi ödenmezse zamlı olarak ödenmesi gerekir.
Yapılan kontrol ve denetlemeler sonucunda hiç alınmadığı veya noksan alındığı belirlenen gümrük vergileri ile işlemleri daha sonra yapılmak üzere teslim edilen eşyaya ilişkin gümrük vergilerinin yükümlüye tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içerisinde ödenmesi zorunludur.
Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur.
Gümrük Ödemelerinizi Tüm Kanallardan Masraf Ödemeden Gerçekleştirebilirsiniz! 26.03.2020 tarihli kararname sonrası sadece Kamu Bankalarından ödeme yapılabilecektir.
Artık 150 Euro'ya kadar yapılan alışverişlerde Avrupa Birliği dışından satın aldıysanız yüzde 30 oranında bir vergi uygulanacak. Avrupa Birliği içerisinden verilen siparişlerde ise yüzde 18 anlaşması devam ediyor.
Bakanlığımız web sayfasında yer alan “https://www.ticaret.gov.tr/uygulamalar” adresi üzerindeki “Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama Sistemi” bağlantısı yardımıyla BİLGE sistemi kullanıcı adı ve şifresi kullanılarak ya da “e-devlet şifresi” ile Sisteme erişim mümkün bulunmaktadır.
Gümrük Kanunu değişti: 150 euro altı alışveriş AB'den geliyorsa yüzde 18.3, diğer ülkelerden geliyorsa yüzde 30 vergi ödenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun bazı maddelerinde değişiklikler yapıldı ve bu değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.
10.000 avro ve üzeri nakit parayı yanında taşıyan kişilerin, sınırından geçtikleri ülkenin gümrük kapılarında yazılı olarak beyanda bulunmak için gümrük memurlarından 'nakit para beyan formu' talep ederek bu formu doğru şekilde doldurmaları gerekmektedir.
Ürün AB ülkelerinden geliyorsa %18, Diğer ülkelerden geliyorsa %20 gümrük vergisi ödemek zorunda kalmaktaydınız. 15 Mart 2022 tarih ve 5303 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile AB ülkeleri dışından yapılan alışverişte bu oran %30 olarak yeniden belirlenmiştir. Artık yüzde 30 gümrük vergisi ödemek durumundasınız.
Gümrük vergileri alacağına bağlı olmayan maktu veya nispi para cezalarının 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında Kanun'un 37. Maddesi gereği yükümlüsüne tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içerisinde ödenmesi gerekir.
AB ülkelerinden direkt olarak Türkiye'ye gelen ürünlere gümrüklerde %18, diğer ülkelerden gelen ürünler için ise %20 gümrük vergisi uygulanmaktadır. Kitap ya da diğer basılı yayın eşyaları için ise vergi uygulaması bulunmamaktadır.
AB Ülkelerinden gelen ürünlerde %18, ABD ve Çin dahil diğer ülkelerden gelen ürünlerde ise %30 vergi uygulanır. Eşya 4760 sayılı ÖTV Kanunu içerisinde belirtiliyorsa ek olarak %20 ÖTV alınır.
Yurtdışından gelen her gönderinin gümrüğe takılması gayet doğaldır. 75 eurodan ucuz olan gönderiler düşük ihtimalli de olsa gümrüğe takılabilir. Örneğin çok büyük bir koli geldiyse ve üzerinde fiyat olarak 20 dolar yazılmışsa gümrük memuru buna inanmayabilir ve paket içerisindeki ürünü görmek isteyebilir.
Tabii, iş ürünün Türkiye'ye ulaşmasıyla bitmez. Gümrüğe veya incelemeye takılırsa, 5 günde Türkiye'ye ulaşan bir ürünün Türkiye içinde size teslim edilmesi 15-20 günü bulabilir.
Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden değeri 150 Euro altındaki ürünlere yüzde 20 oranında uygulanan gümrük vergisi, artık yüzde 30 oranında uygulanacak. Bu değişiklik 1 Mayıs 2022 itibarıyla yürürlüğe girecek.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
İnteraktif Vergi Dairesinin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ayrıca Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ait banka kartlarıyla, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezası vb. ödemelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilmesi mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri