Günlük çözeceğimiz 20-30 arasındaki paragraf sorusu; okuduğunu anlama, yorumlama, çıkarımda bulunma gibi becerilerimizin gelişmesine oldukça yarar sağlayacaktır. Ayrıca paragraf sorusu çözerek ve kitap okuyarak okuma hızımızı artırabiliriz ki bu da sınavda oldukça işimize yarayacaktır.
Bu yüzden pratik kazanıp hızlıca çözmek çok önemlidir. Pratik kazanmak için ise düzen bir şekilde soru çözmeniz gerekir. “Her gün en az 20-30 paragraf sorusu!” çözmek sizi hiç hata yapmadan ve çok hızlı okuyup anlayarak çözmenizi sağlayacaktır.
Düzenli olarak günde yaklaşık 20 paragraf çözmek sizin sınav anındaki pratiğinizi öyle arttıracak ki kaygı ve endişeniz neredeyse kalmayacak.
50 paragraf sorusu için 1 saat iyi bence. Sınavdaki 40 Türkçe sorusu için 40-45 dakika süre verilmesi idealdir, sınavda dil bilgisi soruları da var ve onlar daha kısa sürüyor.
Zaten paragraf sorusu çözerken zorlanmanın başlıca nedenlerinden biri dikkat eksikliğidir. Bu nedenle sürekli paragraf sorusu çözdüğünde paragrafta anlatılanları unutma, önemli noktaları fark edememe gibi sorunların önüne geçebilirsin. Soruları okuyup anlamaya çalışırken çok fazla vakit kaybettiğin olabilir.
İlgili 45 soru bulundu
→ 40 tane paragraf sorusu aslında 40 dakikanın altında çözülmeli çünkü TYT'de süre sıkıntısı çok yaşanıyor ve toplamda soru sayısı 120 bu 120 sorunun 40'ı da Türkçe ne kadar az sürede paragrafı bittirirsek bizim için o kadar iyidir paragraf çözerken mutlaka sayaç tutun sayaca göre kendi hızımızı geliştiririz o yüzden ...
Paragraf sorularını hızlı çözmek ve daha iyi anlamak için mutlaka okuma alışkanlığını kazanmak gerekir. Okuma alışkanlığı paragraf sorularını daha hızlı çözmeye yardımcı olurken, paragrafın sonuna gelindiğinde başını unutma olasılığını da ortadan kaldırır.
Açıklama: Sözel bölümde 50 soru 75 dakikaya denk geldiği için, Türkçe soruları yaklaşık 1.5 dakikada çözülmelidir.
Paragraf soruları önce motivasyon gerektiriyor
Bu yüzden paragraf çalışmalarını zihninin daha dinlenmiş olduğu saatlere koyabilirsin. Paragraf ne zaman çözülmeli sorusunun doğrudan bir cevabı olmasa da sabahları zihnin daha dinlenmiş olacağından sabah paragraf çözmek verimli olabilir.
Günlük çözeceğimiz 20-30 arasındaki paragraf sorusu; okuduğunu anlama, yorumlama, çıkarımda bulunma gibi becerilerimizin gelişmesine oldukça yarar sağlayacaktır. Ayrıca paragraf sorusu çözerek ve kitap okuyarak okuma hızımızı artırabiliriz ki bu da sınavda oldukça işimize yarayacaktır.
Bunun dışında önce soruyu okuyup şıklara hızlıca göz atın.Özellikle tırnak içine alınmış cümlelere ve yüklemlere dikkat edin(şıklarda).Bundan sonra soruyu okuyun, şıklar hakkında ön bilginiz olduğu için soruda sizden istenileni bulmanız kolaylaşır. KİTAP OKUYUN!!! Çok fazla soru çözün.
Anne ve babaların en çok merak ettiği noktalardan biri de çocukların günde kaç soru çözmesi gerektiğidir. Günlük çözülmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye ve sınava kalan süreye göre değişse de bu sayı en az 50-60 civarında olmalıdır.
Ana düşünceyi belirlemede yanılgıya düşmemek için parçayı bütünüyle kavramayı amaçlayarak okumak gerekir. Parça okunduktan sonra, “Bu parçada yazarın asıl anlatılmak istediği nedir?” sorusuna doğru bir cevap alınırsa, ana düşünce belirlenmiş olur. Ana düşünce cümlesi, yazarın amacını belirleyen cümledir.
Paragraf sorusu çözmeliyiz.
LGS' de sayısal bölümde de uzun metin halinde soru sorulduğunu görebiliriz. Bu nedenle sadece Türkçe dersi için değil Fen, İnkılap, Matematik, Din gibi dersler için de mutlaka paragraf sorusu çözmeliyiz.
Bu sınavların ilk sıralarında liseye ve üniversiteye giriş sınavları yer alır. Diyelim ki önünde LGS veya YKS gibi önemli bir sınav var ve sen bu sınavda başarılı olmak için var gücünle çalışmak istiyorsun. Her gün 500 ya da 1000 soru çözmeni söyleyen sıkı bir program dahilinde çalışman gerektiğini düşünebilirsin.
Bu durumdaki öğrenciler, günde en fazla 60 – 100 arasında soru çözmeli, geriye kalan zamanlarını da konu anlatımına ayırmalıdır.
Paragraf soruları çözerken müzik dinlemek eğer konsantrasyonunuzu yukarıda belirttiğim gibi dağıtmıyorsa, sarkının sözlerine ya da ezgisine dalıp okuduğunuzu kaçırmıyorsanız sakıncası yoktur.
Örneğin sınavın hemen başında odaklanan biriysen önce paragraf soruları ile sınava başlayabilirsin. Fakat ilk aşamada paragraf soruları okumak bazı kişileri yorabilir. Hatta uykusunu getirebilir. Sınavın geri kalanını riske atmamak için son aşamalarda paragraf sorularını çözebilirsin.
cevabımız A şıkkı 80 dir.
Soruları cevaplamak için ise 80 dakika süre verilmektedir. Soru başına düşen dakika 2 dakikadır.
Sonuç olarak, çok kitap okumak zekayı geliştirir ve bu süreçte anlamaya, anlatmaya, analiz etmeye, nöron bağlantılarını arttırmaya, hafıza güçlendirmeye, hayal gücü ve yaratıcılığı geliştirmeye yardımcı olacak bilişsel yetenekler üzerinde olumlu etkiler yaratır.
Kitap okumak kelime dağarcığımızı geliştirir ve sınavda bilmediğimiz kelime ile karşılaşma riskimiz azalır. Kitaplar da sınav kitapçıkları gibi sade, görsel olmayan düzendedir. Dolayısıyla kitap okurken aynı zamanda sınav kitapçığındaki düzene de alışmış oluruz. Sınavda zamanı yetirebilmek son derece önemlidir.
Düzenli bir şekilde kitap okumak kişinin empati yeteneğinin artmasını sağlamaktadır. Düzenli kitap okuyan kişiler daha fazla kelime kullanırlar çünkü kelime dağarcıkları gelişir. Düzenli kitap okuyan kişilerin stresleri azalır ve rahatlarlar. Düzenli kitap okuyan kişiler geceleri daha rahat ve dingin uyurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri