12. Kapalı devre Güneş Enerjisi sistemine antifiriz nasıl konulur nelere dikkat edilmelidir? Bölgeniz kış şartlarına göre 1 litre suya 1 litre antifiriz veya 3 litre antifirize 1 litre su kapalı bir kapta çalkalanıp karıştırılmalıdır. Kapalı devre gün ısılarda antifiriz deposu bulunmaktadır.
Güneş Enerjisi ve Isıtma sistemleri için dona karşı koruyucu antifriz'dir. Ham halde olduğundan yoğundur. İnceltilerek kullanılması gerekir. Sirkülasyon kolaylığı sağlaması için yağ oranı azaltıldığından yalnızca ısı sistemlerine özgüdür, otomobil, araç, makine vb. sistemlerde kullanılması tavsiye edilmez.
Özet Güneşli sıcak su ısıtma sistemlerinde, kış aylarında suyun donmasını önlemek için, tesisatlarda antifiriz kullanılmaktadır. Türkiye'de, alternatifi olmadığı için antifiriz olarak etilen glikol kullanılmaktadır.
Antifriz ekleme nasıl yapılır ? Güneş enerjisi alt deposu (sıcak su deposu,kazanı)üzerinde bulunan antifriz kabının kapağını yavaşça açalım.elimizde bulunan antifriz sıvısını kaba dökelim.tamamen döktükten sonra eksik varsa su ilave etmek kaydı ile kabı ağzına kadar dolduralım.
İlgili 26 soru bulundu
Güneş enerjisinde antifiriz sıvısı eksilmesi durumun da gün ısı ısıtmaz.Nedeni ise sıcak suyun dış kısmını tamamen muhafaza edememektir.
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
Yanmadan açığa çıkan ısı sonunda kaynamaya neden olur. Yaz aylarında, su tek başına buharlaşabilir ve kışın ise donarak işe yaramaz hale gelebilir. Çoğu otomobil üreticisi, radyatörünüzde bir 50/50 oranında su ve antifriz karışımı kullanılmasını önermektedir.
Antifrizin görevini etkili bir şekilde gerçekleştirmesi ve motora zarar vermemesi için belli bir miktar su ile karıştırılarak kullanılması gerekiyor. Su ile buluştuğunda antifriz kaynama noktası yükseliyor, donma noktası ise düşüyor. Böylece antifriz daha etkili bir hale geliyor.
Öncelikle antifiriz kutusu ne işe yarar : antifiriz kutusu güneş enerjisi sisteminin önemli bir parçası olup suyun ısınmasını saglayan esas bir parçadır. Antifiriz kutusunun içerisindeki suyun olmamasından dolayı su ısınmaz.
Genellikle etanol, etilen ve metanol kullanılmaktadır. Birçok sürücü motor suyunu boşaltıp yerine tamamen antifriz koymaktadır. Bu durum donma noktasını aşırı bir şekilde aşağı noktalara çekse de antifriz ambalajlarında su ile karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmektedir.
Antifriz Nasıl Kullanılır? Konsantre Antifriz yaklaşık -18 ⁰C'de donar, ancak suyla karıştırıldığında karışım daha düşük sıcaklıklarda donmaya başlar. Antifriz kullanımı sadece sulu karışımların donma noktasını düşürmekle kalmaz, aynı zamanda kaynama noktasınıda yükseltir.
Araç radyatörüne eklenen antifriz, haznenin yarısını doldurmalıdır. Haznenin kalan yarısına ise saf su eklenmesi tavsiye edilir. Antifriz sıvısına saf su haricinde herhangi bir sıvı eklenmesi önerilmez. Farklı sıvılar, kimyasalın yapısını bozarak büyük hasarlar meydana getirebilir.
Antifrizin değiştirilme sıklığı, aracın kullanım sıklığına bağlıdır. Buna göre her yıl ya da iki yılda bir antifriz değişimi gerekebilir. Süreyi belirlemek için 50.000 km sınırı referans alınabilir. Her 50.000 kilometrede bir antifriz değişimi ideal olarak kabul edilir.
Süper Antifriz -74 Derece Mavi 1 lt.
24 Lü enerjilerin soğuk su deposu tam boy olanları 180 litre,sıcak su depoları ise 160 litre su almaktadır.
Konsantre bir üründür. 3 Litre su ilave ederek 6 Litrelik -40C antifriz elde edersiniz. Diğer karışım oranları için ürünün arkasındaki tablodan yararlanabilirsiniz. Motorların radyatörlerinde kullanılmak üzere, pas, korozyon, aşınma ve köpük önleyici katıklar içeren etilen glikol esaslı üründür.
Donmayı önlemek daha doğrusu geciktirmek iki taraflı çalışır, su da antifirizin donma derecesini düşürür. Sonuç olarak arabanın soğutma suyuna önerilenden fazla antifiriz konmasının hiçbir faydası yoktur aksine zararı vardır.
Klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretilmiştir. Diğer yaygın tür olan kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretildiğinden maviye göre üç kat daha uzun ömürlüdür. Ancak bu kırmızı kesinlikle maviden daha iyidir anlamına gelmez.
Kırmızılar organik, daha yeni teknoloji ve daha geç ısınma daha geç donma özelliğine sahiptir... Mavi-yeşiller eski teknoloji inorganik antifrizlerdir... karıştırmamanızı tavsiye ederim.
Petrol Ofisi Süper 16 kg / 18 lt Antifriz.
Saf antifiriz zarar vermez motora ama daha önceden hiç antifiriz kullanılmadıysa pas ve korozyonu açıcağı için zararı olabilir.
Araçtaki diğer tüm sıvılar gibi, antifriz de zamanla işlevini yitirir. Sonunda daha asidik hale gelir. Bu da, radyatör, su pompası, hortumlar, termostat ve radyatör kapağı gibi diğer tüm önemli soğutma sistemi bileşenlerine zarar verebilecek şekilde korozyona neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri