Öte yandan temizlik esnasında kolonya kullanmak da gözlüklere zarar verebilir. Gözlük çerçevelerinin kimyasal yapısını bozup renk değişikliğine neden olabileceği gibi camları daha da bulanıklaştırır. Özellikle değişik kaplamaların kullanıldığı metal numaralı gözlük çerçevesi modelleri kolonyadan ciddi zarar görebilir.
Gözlük camlarının temizlenmesi için aseton ve kolonya gibi ürünlerin kullanılması oldukça yaygındır. Fakat bu sıvılar, kimyasal yapıları nedeniyle gözlük camlarına zarar verir. Güneş gözlüğünü kolonya ile silmeniz, zamanla camların aşınması ya da çizilmesi gibi çeşitli sorunlara yol açabilir.
Güneş gözlüklerini su altında yıkamak herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Akan su altında nazik hareketler ile gözlüğü yıkamak camlarında bulunan toz ve kirleri temizlemenize yardımcı olur. Cam üzerinde fazla sayıda toz ve kir varsa bez ile silmek camlara zarar verebilir.
Gözlüğün camı ve çerçevesinin her noktasına sabun ile temas edin. Daha sonra su ile iyice durulayıp kâğıt havlu ile kurulayın. Gözlük camlarınızın pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz. Gözlük camı temizliğinin en bilinen yöntemlerinden biri mikrofiber bez kullanmaktır.
Örneğin gözlük camınızı silmek için kağıt peçete, ıslak mendil, hırka, kazak,tshirt, ya da havlu kullanmak gözlük camının çizilmesine, görüş kalitenizin düşmesine sebep olacaktır.
İlgili 26 soru bulundu
Kaliteli bir mikrofiber bezi ıslatıp, sabun ve karbonat karışımına sürerek, gözlük camını silebilirsiniz.
Gözlüğün camlarına diş macunu sürüldükten sonra ılık suda beş dakika kadar bekletilmesi gerekmektedir. Bütün adımlar tamamlandıktan sonra gözlüğü temizlemek adına camlar yeniden mikrofiber bez ile silinmelidir. Bu yöntem çoğu zaman sonuç vermekte ve gözlük camlarındaki çizikler giderilmektedir.
Herhangi bir kimyasal bir ürün kullanmadan sadece saf su ile yıkayıp daha sonra mikro fiber gözlük bezi ile kurulayıp silmemiz gerekir ve daha sonra gözlüğümüzü kullanabiliriz.(Eğer su kireçli ise içme suyu kullanılabilir çünkü kireç su damlası izi bırakabilir.)
Ekrandaki tozu silmek için temiz bir mikrofiber bez veya bir gözlük temizleme mendili kullanın. Bezi dörde katlayın, monitörün üstünden başlayın ve yan doğru silin.
Soğuk ve yağışlı havalarda camların ıslanması, yaz aylarında ise sıcak havadan dolayı nemlenmesi yüzünden gözlük camları iki günde bir temizlenmelidir.
Sabun ile Yıkayın
Birkaç damla bulaşık deterjanını sıcak suyla karıştırmalısınız. Daha sonra bir bez ya da sünger yardımıyla gözlük camlarınızı temizlemelisiniz. Ardından, camları temiz suyla durulayarak temiz bir bezle kurulamalısınız Sabunlu su, gözlük camlarının kirden ve yağdan arınmasına yardımcı olacaktır.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
1- Lens temizliği: Polarize camlar hassastır ve çizilmeye karşı daha duyarlıdır. Bu nedenle, camları silerken mikrofiber bez ve özel güneş gözlüğü temizleme spreyi tercih etmelisin. Sert malzemeler ve camlara zarar verecek kimyasal içerikli temizleyiciler kullanmaktan kaçınmalısın.
Öte yandan temizlik esnasında kolonya kullanmak da gözlüklere zarar verebilir. Gözlük çerçevelerinin kimyasal yapısını bozup renk değişikliğine neden olabileceği gibi camları daha da bulanıklaştırır. Özellikle değişik kaplamaların kullanıldığı metal numaralı gözlük çerçevesi modelleri kolonyadan ciddi zarar görebilir.
Kolanya küçük miktarlarda göz yüzeyindeki epitelde geçici bir zedelenme oluşturabilir.
Tansu Kalafatoğlu. kolonya ve sirke karışımı ile temizlenir. sonra VİM'in silikonlu camsil suyu harika. çok tavsiye ederim. cam silme bezleri varya, ona 2 fıs yapıp tüm camı silersin.
1) Her Zaman Mikrofiber Bez Kullanın
Mikrofiber bezler, cam ve led ekranların çizilmesini önleyen yapıya sahiptir. Tozları anında alır ve kullanılan sıvı malzemelerin ekrandan kolayca temizlenmesine yardım eder. Eski kıyafet ya da mutfak bezlerini bu aşamada kullanmanız önerilmez.
Hassas yüzeylerde çiziklere neden olmadan ve iz bırakmadan silme işlemini gerçekleştirmenize imkân tanıyacak mikrofiber bezi, kullanım öncesinde hafifçe ıslatabilirsiniz. Standart bir bez kullanarak da laptop ekranı temizleme işlemini gerçekleştirmek mümkündür.
Temizlik için mutlaka mikrofiber bez tercih etmelisiniz. Mikrofiber bez yerine yumuşak ve ekranı çizmeyecek temizlik bezleri de kullanabilirsiniz. Kesinlikle kağıt veya gazete gibi sert ürünler kullanmamalısınız. Silme işleminden sonra kurularken de aynı şekilde yumuşak bir bez tercih etmelisiniz.
Losyon içermeyen bulaşık sabunu gibi yumuşak bir sabun kullanın ve parmak uçlarınızı kullanarak çerçevelerinize uygulayın. 2. Çerçeveleri ılık su altında iyice durulayın. 3. Çerçevelerinizin burun pedlerini ve kulaklıklarını temizlemek için sprey ile ıslatılmış kulak temizleme çöpü veya bez ile temizleyin.
Her kullanımdan sonra mikrofiber bir bezle nazikçe silmek lekeleri ve tozu temizlemek için etkili bir yöntemdir. Temizlik sıvısı olarak alkolsüz bir formül tercih edilmeli ve gözlük camlarına uygulandıktan sonra mikrofiber bezle silinmelidir. Gözlük çerçeveleri ve kulak kısımları da temizlenmelidir.
Gözlük camında biriken toz, kir ve nem gibi detaylar düzenli temizlenmediğinde camların çizilmesine veya renginin değişmesine neden olur. Bu durumun önüne geçmek için öncelikle gözlük camlarını peçete, ıslak mendil, kazak, tişört veya havlu ile silmemelisiniz.
Sirke birebir ve dakikalar boyunca göze temas etmediği takdirde zarar vermez ve çizik giderici özelliği vardır.
1 yemek kaşığı karbonata 1 çay kaşığı su ekleyip macun haline getirin. Elde ettiğiniz macun ile gözlük camlarını ovalayın ve ılık su ile durulayın. Gözlük camınızı mikrofiber bez ile sildikten sonra bebek şampuanı ile yıkayabilirsiniz.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri