Herhangi bir gözlüğü aldığınızda, aynen yukarıdaki gibi yanyana numaraları gözlük sapında bulabilirsiniz.
Gerek sapı gerekse sapının iç kısmında mutlaka yer almaktadır. Seri numarasıyla birlikte logo ve isim de yer alıyorsa gözlüğün orijinal olduğunu buradan anlayabilmeniz mümkün olmaktadır.
Bütün orjinal güneş gözlüklerinin camlarının içerisinde markanın logosu yer alır. Kaliteli güneş gözlüğü saplarının içlerinde, burun aralığı üzerinde ya da altında da marka logosu bulunabilir.
Orijinal bir güneş gözlüğünün mutlaka bir marka simgesi bulunmalıdır. Merdiven altı üretimlerde güneş gözlüklerine marka etiketi konulmamaktadır. Bir diğer unsur ise CE işaretidir. Sahte güneş gözlüklerinde bu ifadeyi hiçbir şekilde göremeyeceğiniz gibi orijinal güneş gözlüklerinde bu işaret mutlaka bulunur.
Güneş gözlüğünü elinize alın ve buruna yerleştirilen aparatların altına bakın. Ray-Ban güneş gözlüklerinde gözlüğün bu bölgesinde RB şeklinde oyulmuş bir Ray-Ban logosu vardır. Bu logo baktığınız gözlükte yoksa o gözlük sahtedir. Ray-Ban gözlük camının üst tarafında da lazerle işlenmiş “Ray Ban” yazısı bulunur.
İlgili 27 soru bulundu
Birçok güneş gözlüğünün üzerinde UV400 şeklinde bir ibare içeren etiket görürsünüz. Hem UVA hem de UVB ışınlarını engelleyen 'UV 400' etiketine sahip bir güneş gözlüğü, gözlerinizin ve göz kenarlarındaki hassas derinin sağlıklı kalmasına yardımcı olur ve buna ek olarak size rahat bir görüş sunar.
Kaliteli güneş gözlüklerinde güvenilir tescil belgesi olmalıdır. 1995'ten bu yana Avrupa Birliği standartlarına göre kaliteli güneş gözlüklerinin üzerinde CE (Conformité Européene) ibaresi bulunmaktadır. CE belgesi, ürünün minimum güvenlik koşullarına uygun olduğunu ifade etmektedir.
Atasun Optik'ten satın aldığınız tüm güneş gözlükleri orijinal olup 2 yıl ürün garantisi ve orijinal kutu ve aksesuarları ile tarafınıza gönderilmektedir.
Tek Gözlük Yöntemi
Gözlüklerinizle parlak, yansıtıcı bir ışık kaynağına (örneğin cam, su veya cilalı metal) bakın. Başınızı yaklaşık 60 derece yana eğdiğinizde ışığın yoğunluğu artıyorsa, yani hafif bir kararma oluyorsa polarize güneş gözlüğü takıyorsunuz demektir.
Uzun süre sahte gözlük kullanan kişiler UV ışınlarına maruz kaldığından; sarı nokta ve katarakt gibi körlüğe neden olan hastalıklar ortaya çıkartabilir. Bu durumların kalıcı hasara neden olmaması için göz muayenesi yapılarak uzman tavsiyesinde güneş gözlüğü kullanılmalıdır.
Güneş gözlüklerinde de Numaralı camlar kullanılabilir, ancak bunun bazı şartları vardır. Her güneş gözlüğü numaralandırılamaz.
Gözlük çerçevesi ekartmanları genellikle gözlük camını sağdan sola ölçerek bulunur. Gözlük ölçülerinde ilk değer olarak 50-20-150 şeklinde yer alır. Bu değerler 50 ekartman gözlük ölçüsünü belirtir ve 20 mm olan değer de iki cam arasındaki köprü ölçüsünü tanımlar.
Gözlük dikkatli bir şekilde incelendiğinde, gözlüğün iç kısmında yazılı olan 3 sayı gözlemlenir. Bu sayılardan ilki, gözlüğün enini ifade eder. İkinci sayı ise gözlüğün köprü boyutu yani ekartmanı belirtmektedir. En son yazan sayı ise, gözlüğün sap uzunluğunu ifade etmektedir.
Lazerle küçük bir şekilde gözlüğün camına kazınmış olması gerekir. Üzerine yazılmış, boyanmış, solmuş, silinmiş yazılar varsa ürün sahtedir. 2. Sağ camda yazılı olan Ray Ban yazısı logoyla birebir aynı olmalıdır, silinmemeli tırnakla kazındığında kalkmamalıdır.
Güneş gözlüğünün camları UV ışınlarına karşı koruma işlevini zamanla kaybetmektedir. Bu nedenle güneş gözlüklerinizin camlarını 2-3 yılda bir değiştirmeniz önerilmektedir.
Etiketin üzerinde UV400 yazmıyorsa, bu gözlük güneşin zararlı ışınlarına karşı herhangi bir koruma sağlamıyor demektir. Çerçevenin CE işaretine sahip olup olmadığını kontrol ederek güneş gözlüklerinin UV koruması sağlayıp sağlamadığını anlayabilirsiniz.
Gözlük takınca kaşlar görünmeli mi sorusunun cevabını ise moda ve optik uzmanları şu şekilde veriyor: Hayır! Güneş gözlüğünden numaralı gözlüğe kadar hangi gözlüğü takarsanız takın, kaşlarınız gözlük üzerinden çıkmalıdır.
Güneş gözlüğünün polarize olup olmadığını anlamak için cep telefon ekranınızdan destek alabilirsiniz. Telefonun ekranı açıkken gözlüğü yataydan dikey konuma getirdiğinizde ekranda kararma ve renk değiştirme varsa gözlük polarize demektir. Polarize gözlük görüşünüzün net olmasını sağlar.
Polarize cam nasıl anlaşılır? Polarize camı anlamanın en kolay yolu, cep telefonunuzun ekranı açıkken güneş gözlüğünüzü yatay konumdan dikey konuma getirin, ekranı kararıyor ya da renk değiştiriyorsa camlarında polarize filtre var demektir. Bu işlemi yansıması olan bir yüzeyde de yapabilirsiniz.
Güneşin ultraviyole (UV) ışınlarından korunmak için kullanılan güneş gözlüğü camlarının hepsi farklı derecelerde etkilidir. Ultraviyole ışınları bloke edebilmesi için bir gözlükten beklenen minimum değer UV400 korumalıdır. Güneşin zararlı ışınlarından olan UVB ve UVA gözlük camı tarafından bloke edilebilmelidir.
Orijinal bir gözlükte Ulusal bir uygunluk simgesi olan CE ibaresi mutlaka bulunmaktadır Gözlük markasına ait logonun gözlüğe ait kutuda ve gözlüğün üstünde mutlaka bulunması gerekmektedir Satın aldığımız gözlük ile birlikte markaya ait bir kullanım kitapçığı ve garanti belgesi size teslim edilmelidir.
About us. Dünyada 44'ten fazla ülkede, 6.100'den fazla mağazası ve 31.000'den fazla çalışanıyla faaliyet gösteren, bulunduğu pazarların optik perakendesinde lideri konumunda olan Hollandalı GrandVision şirketinin %100 iştiraki Atasun Optik olarak 2007 yılından beri Türkiye'de faaliyet göstermekteyiz.
Gözlüklerin saplarında bulunan ölçülere baktığımızda 3 farklı rakam görüyoruz. Bunların ilki cam boyutu (ekartman), ikincisi burun aralığı ölçüsü ve üçüncüsü sap uzunluğudur.
Göz sağlığı açısından UV400 camlar polarize camlardan daha önemlidir. Her ikisi de faydalı olsa da, UV radyasyonu gözler için daha zararlıdır ve zamanla daha ciddi hasara neden olabilir.
Temelde bu ikisine dikkat ettiğimiz zaman aldığımız güneş gözlüğünün markası, rengi herhangi bir önem arz etmiyor. UV 400 koruma ile sertifika olacak ve mutlaka bir optikçiden satın alınmalı. Kesinlikle, dışarıda satılan veya işportadan satın alınmamalı” şeklinde konuştu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri