Yüz ve vücut için farklı güneş kremleri önerilir. Bu durum, yüz bölgesinin vücudun diğer kısımlardan farklı bir yapıya sahip olmasından kaynaklanır. Bu nedenle yüz bölgesine vücut için güneş kremi tavsiye edilmez.
Vücut kremleri yüze sürülür mü? Güneş kremleri tüm cildi korumak için üretilirler ama yüz için ayrı bir güneş koruyucu krem kullanmakta yarar vardır. Hem vücut için güneş kremleri daha yoğun yapılı olabilir, hem de yüzdeki cilt problemlerinin tetiklenmesine neden olabilir.
Güneş kremi güneş gören her yere sürülebilir. Ama çoğu güneş kremi bazı insanlarda göz içinde yanma gibi hassasiyetlere neden olabilir. Böyle bir hassasiyet varsa göz çevresinden uzak tutulmalıdır.
Kuru ciltlilerin en sık sorduğu soruların başında ise “Güneş kremi cildi nemlendirir mi?” geliyor. Güneş kremini cilt bakım rutininin son adımında uygulamak gerektiği için kuru ciltlerin nemlendirme ihtiyacını gidermek zaman zaman zor olabiliyor. Bu yüzden de nemlendirme özelliği olan güneş kremleri kurtarıcı oluyor.
Cildin alt katmanına geçmeden UVA/UVB ışınlarını cildin üzerinden yansıtarak korur. Sürüldüğü bölgede terleme ve diğer sıvı ile müdahale edildiğinde akma gözlemlenebilir. Bu nedenle, tam koruma için kısa süreli olarak yenilenmesi önerilir. Cildin altına nüfus etmediği için gözeneklerde tıkanma oluşturmaz.
İlgili 34 soru bulundu
AHA, BHA, C vitamini serumu gibi kullanan kişilerin cildi güneş ışınlarına hassastır. Bu sebeple her gün düzenli olarak güneş kremi sürülmeli ve cildi hassasiyetten korumalıdır.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Cildinizi temizledikten sonra önce güneş kreminizi uygulamalı, ardından ise makyaj rutininize devam etmelisiniz. Güneş kremi fondotenden önce mi sürülür sorusunun cevabı da kesinlikle evet.
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
Güneşten koruyucuların UV'ye maruz kalan tüm alanlara yeterli kalınlıkta, katman oluşturacak şekilde ovalamadan uygulanması gerekir. İdeal olarak kremler 2 mg/cm2 sürülmelidir. Bu miktar sadece yüz dikkate alındığında kabaca 1/3 çay kaşığı veya elinizin işaret ve orta parmağı boyunca miktar kadardır.
Uzmanlar, vücut için kullanılan güneş kremlerinin yüze sürülmemesi gerektiğini söylüyor.
UVA ışınları, dünyaya ulaşırken herhangi bir filtrelemeden geçmeden direkt yeryüzüne ve dolayısıyla cildimize nüfuz edebildiği için, tehlikeli bazı cilt rahatsızlıklarına davetiye çıkarabiliyor. Bu nedenle uzmanlar, bulutlu havalarda ve hatta evdeyken bile güneş kremi kullanmanın öneminden bahsediyor.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Güneş kremi, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce uygulanmalıdır. Güneş kremi, yüz ve boyun bölgesine 1 çay kaşığı olacak şekilde sürülmeli, cildin kremi emmesi beklenmelidir. Göğüs, sırt, kollar ve bacaklara ise ayrı ayrı bir tatlı kaşığı olacak şekilde güneş kremi sürülmelidir.
Güneş kremini, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamalısınız. Güneş kremi sürerken doğru miktarda uygulamak da çok önemli. Güneş kremini, yüz ve boyun bölgenize 1 çay kaşığı miktarında sürmelisiniz. Göğüs bölgesi, sırt, kollar ve bacaklara ise ayrı ayrı bir tatlı kaşığı miktarında uygulamalısınız.
Eğer kreminizin kimyasal güneş koruyucu içeriği bulunuyorsa, önce güneş kreminizi, arkasından nemlendiriciyi veya makyajı uyguluyoruz. Unutmayın, kimyasal güneş koruma ürünlerinin güneşe karşı tam koruma sağlaması, cilde uygulanıp emilmesinden 15 ile 30 dakika sonra başlıyor.
Ancak güneş kremi tek başına sizi tam olarak koruyamaz. Kullandığınız güneş kremi türü kişisel bir tercih meselesidir ve korunacak vücut bölgesine göre değişiklik gösterebilir. Mevcut güneş koruyucu seçenekleri arasında losyonlar, kremler, jeller, merhemler, ağda çubukları ve spreyler bulunur.
Güneş kremi dokusu sebebiyle size nemlendirici gibi gelebilir ve üstüne makyaj yapmadığınız günlerde cildinizi temizleme ihtiyacı hissetmeyebilirsiniz. Ancak ister mineral ister kimyasal olsun, güneş koruyucular cilt üzerinde kalıntılar bırakır ve gün sonunda mutlaka cildin temizlenmesi gerekir.
Cildinizin emmesini bekleyin
Güneş koruyucunuzun üzerine herhangi bir makyaj uygulamadan önce, cilde nüfuz etmesi için en az iki dakika verin.
Makyaj üzerine güneş kremi sürerken kullandığın güneş kreminin beyaz iz bırakmamasına ve cildi yağlandırmamasına dikkat etmelisin. Yoksa tüm makyajın bozulabilir. Güneş kremi sürdükten sonra dilersen allık ve aydınlatıcını yenileyebilirsin.
Sağlıklı İçeriklerle Pharmaceris Güneş Kremi
Pharmaceris fondötenli güneş kremi zararlı radyasyonlara karşı ekstra koruma sağlar. Pharmaceris güneş kremi kullananlar ürünlerin koruma özelliğinden oldukça memnundur.
Nemlendiricilerin amacı cilde nüfus ederek nem dengesi oluşturmak, güneş kremlerinin amacı ise cildin üstünde bir bariyer oluşturarak zararlı ışınlardan korumaktır. Bu yüzden öncelikli nemlendirici ürünler cilde sürülmeli 10-20 dakikalık bekleme süresinin ardındansa güneş kremi cilde yayılmalıdır.
Şahin, "Güneş koruyucu kremleri dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce sürmelisiniz. Plaja gittikten sonra sürülmesi etkinliğini çok azaltıyor. Miktar olarak da açıkta kalan bölgeye yeterince yayılmalı, yani yeteri miktarda kullanılmalı. Krem kullanıldıktan sonra iki veya üç saatte bir yinelenmeli." uyarısında bulundu.
Güneş kremi, sadece cildimizin bronzlaşmasını önler. Önleyici görevini yaptığının yanı sıra, ekstradan bir beyazlatma işlevselliği bulunmamaktadır.
Güneş kremi kullanmak güneş lekelerinin oluşmasını engeller ve oluşacak lekelerin gecikmesine de yardımcı olur fakat daha önceden çıkmış güneş lekesi için bir çözüm oluşturmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri