Güneş kremini denize girmeden 30 dakika önce sürdüğünüzden emin olmalısınız. Denizden sonra cildinizi durulayıp kurutarak kremi mutlaka yenilemelisiniz.
Cildin güneş kremini emebilmesi ve cilde etkisinin görülebilmesi için bu süreye ihtiyaç vardır. Öncellikle güneş kremi sprey formundaysa sıkmadan önce iyice çalkalanmalıdır. Böylece tüm bileşenleri karışır. Terledikten, denize girdikten ya da havlu kullandıktan sonra mutlaka güneş kremi tazelenmelidir.
Güneş kremini plajda sürmeyin
Çünkü kremin cilt tarafından emilip koruyucu özelliğinin başlamasına kadar ortalama 30 dakikaya ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle en ideali kremi dışarı çıkmadan 20-30 dakika önce, mümkünse ayna karşısında ve giyinmeden önce sürmeniz. Koruyucu kremi yeterli miktarda sürmeye de özen gösterin.
Oya Ermiş, bu ürünlerin yalnızca denize ya da havuza girilmeden kullanılmaması gerektiğini açık havada vakit geçirenlerinde kullanabileceğini açıkladı. Güneşle temasa geçmeden 30 dakika önce uygulanması gerektiğini de hatırlatan Ermiş, "Koruma kremlerinin hiçbiri suya tamamen dirençli değildir.
Denize ya da havuza girmeden önce ise güneş kremi, 2 saatte bir yenilenmelidir. Ayrıca mayo giyilmeden önce askıların altına ve dikişlerin çevresine kremin yedirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
İlgili 25 soru bulundu
Kutusunda UV-A+UV-B yazan kremler mümkün olduğunca tercih edilmelidir. Güneşten koruma faktörü değerleri 30'dan yüksek olan ürünler kullanılmalıdır.
Denizde güneş kremi nasıl kullanılır? Güneş kremini denize girmeden 30 dakika önce sürdüğünüzden emin olmalısınız. Denizden sonra cildinizi durulayıp kurutarak kremi mutlaka yenilemelisiniz.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Güneş kremi, yaklaşık 20 ile 25 dakika içerisinde etki etmeye başlar. Bu sebeple güneş ışınlarına maruz kalmadan önce uygulamalı, belirtilen süreden sonra dışarı çıkmalısınız. Hızlı etki gösteren ürünlerde bu süre daha kısa olabilir.
Güneş kremlerinin ciltte etkisinin görülebilmesi ve cildin kremi emebilmesi için 30 dakika gerekmektedir. Bu sebeple güneş koruyucuları dışarı çıkmadan 30 dakika önce sürülmeli ve etkisi 2-3 saatte kaybolduğu için 2-3 saatte bir yenilenmelidir.
Güneş kremini iki parmak kuralı ile işaret ve orta parmağınıza uzunlamasına iki şerit halinde uygulamanız gerekiyor. Bu miktar ile yüz ve boyun bölgeniz için tam koruma sağlayacaktır. Yazın giydikleriniz güneşten korunmak için alabileceğiniz en basit ve öncelikli önlemlerden birisidir.
Şayet cilt temizlenmez ise, örneğin, ciltte bekleyen güneş koruyucu yüz kremleri cildin daha fazla kir toplamasına, gözeneklerin dolmasına ve cilt sağlığının bozulmasına yol açabilir. Bu nedenle cildi temizlemek ve arındırmak önemlidir.
Sedef Şahin cevapladı. Uzmanlar güneş kremini plajda değil evden çıkmadan sürmelisiniz diyor. Plaja gittikten ya da dışarı çıktıktan sonra sürülmesinin korumayı azalttığını belirten Türk Dermatoloji Derneği üyesi Prof. Dr.
30 ve 50 faktör arasındaki temel fark koruma dereceleridir. 30 faktör cildi güneşin zararlı UVB ışınlarına karşı yaklaşık olarak %95 oranında korurken 50 faktör cildi yaklaşık %98 oranında korur. Yani iki faktör arasında çok az bir koruma oranı vardır.
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Sürdüğünüz güneş koruyucuları yüzerken zehre dönüşebilir. Kanser olmak istemiyorsanız, yüzmeye giderken güneş koruyucu sürmeyin. Avobenzon, dünyada yaygın olarak kullanılan çok popüler bir güneş koruyucudur. Bu bileşik UV ışınlarının cilde zarar vermesini engeller.
Sık sık duş alınarak havuza girilmeli. Güneş kremi sürdükten sonra havuza girilmemeli duş aldıktan sonra havuza girilmesi gerekiyor.
Güneş koruyucu seçerken hem UVB hem de UVA'ya karşı koruyucu olmasına dikkat etmelidir. Güneşten koruyucular, dışarı çıkmadan 30 dakika önce, tüm açıkta kalan alanlara sürülmeli ve 2-3 saatte bir tekrarlanmalıdır.
Bu nedenle cilde mineral içeriği yüksek tonikler ve arkasından yüksek hidrasyon içeriği olan nemlendiriciler kullanılmalıdır.Vücudumuza ise, hemen banyo sonrası cildin tuttuğu suyu sabitlemek için mutlaka cildin kuruluk derecesine göre su veya yağ bazlı nemlendiriciler kullanılmalıdır.
En az 15 koruma faktörü olan kremleri seçmelisiniz; çünkü 15 koruma faktörü güneş ışınlarının yüzde 93'ünü filtreliyor. 30 veya 50 koruma faktörlü kremler de beyaz tenliler için öneriliyor.
Denizden sonra bebeklerde cilt bakımı için şampuan ve losyon da doğru seçilmelidir. Paraben, silikon, SLS, SLES, sabun, boyar madde içermeyen Minidolin saç ve vücut şampuanı ile paraben, mineral yağ, boyar madde ve PEG içermeyen Minidolin nemlendirici vücut losyonu gibi ürünler kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri