Güneş Koruyucu Krem Göz Altına Sürülür mü? Seçtiğiniz güneş kreminin hangisi olduğuna bağlı olarak güneş koruyucu krem göz altına sürülür mü sorusunun yanıtı değişir. Çok sayıda marka tarafından formüle edilen güneş kremleri göz çevresine, göz kapaklarına ve kaz ayaklarının oluştuğu bölgeye sürülebiliyor.
Çok basit ama en önemli yaşlanma karşıtı kremlerden biri olan güneş koruyucular yine burada da devreye girer. Güneş koruyucu kullanımı, göz çevresi kırışıklığını engellemede en önemli yöntem. Güneş koruyucuları bu yüzden mutlaka göz çevresi dahil tüm göz etrafına uygulamalıyız.
La Roche Posay Anthelios Ultra Cream SPF 50+
Bu güneş kreminin özelliği, UVA, UVB ve hava kirliliği zararlarına karşı cildi çok iyi bir şekilde korurken, en hassas göz çevresinde bile rahatlıkla kullanılabiliyor olması. Suya, tere ve kuma karşı çok dayanıklı olan bu güneş kremi beyaz iz ve yağlı his bırakmıyor.
Editörün önerisi: Cilt bakımı kremlerini sürerken yüz kremlerini göz çevresine dokundurmamalısın. Göz kremi adımına geçmeden önce sürdüğün nemlendirici ve serumlar her daim göz çevresinin dışında kalmalı.
Güneş kremi süreceğiniz zaman (ki kullanmanızı öneririz) göz kreminden sonra güneş koruyucuyu kullanabilirsiniz. Bu istisna dışında göz kreminin cilt bakımının en son adımında uygulandığını unutmamalısın.
İlgili 29 soru bulundu
Sanılanın aksine vücudumuzdaki diğer bölgeler gibi dudak ve göz çevresi de ultraviyole ışınlardan etkileniyor. Dudak bölgesi daha korunmasız olduğu için ürünlerin deriye göre daha sık tekrarlanması gerekiyor. Göz çevresi ise oldukça hassas bir doku olduğu için bu alan özel stick tarzı ürünlerle korunmayı gerektiriyor.
Güneş kremini, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamalısınız. Güneş kremi sürerken doğru miktarda uygulamak da çok önemli. Güneş kremini, yüz ve boyun bölgenize 1 çay kaşığı miktarında sürmelisiniz. Göğüs bölgesi, sırt, kollar ve bacaklara ise ayrı ayrı bir tatlı kaşığı miktarında uygulamalısınız.
Temelde nemlendirme ve bakım yapma odaklı göz çevresi kremlerini tüm göz çevrenize uygulayabilirsiniz. Göz kapağı, kaz ayakları ve gözaltları için genel bir uygulama yapabilirsiniz. Nuxe Nuxellence Göz Bölgesi Bakım Kremi bu tip genel ve kapsamlı uygulamalar için uygun seçeneklerden bir tanesi olarak öne çıkmaktadır.
Kokusu ve ciltteki etkileriyle oldukça popüler olan Hindistan cevizi yağı hem göz çevresini nemlendirme hem de göz kapağı düşüklüğünün azalmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir. Düzenli olarak kullandığınızda etkilerini daha hızlı göreceğiniz bu doğal mucizeyi bakımınızdan eksik etmeyin.
Göz çevresine C vitamini içeren ürünleri kullanırken, özellikle serum formda ürünler kullanarak daha etkili sonuçlar elde edebiliriz. Göz çevresi serumları, losyon ve kremlere göre daha yoğun bakım sağlamaları ile biliniyor. Sadece birkaç damla serumla bile hayalimizdeki cilt görünümüne kavuşabiliriz.
Göz çevresi bakımı evde yapılırken salatalık, bir süre buzdolabında bekletildikten ve soğuk suyla yıkandıktan sonra uygulanmalıdır. Tatlı badem yağı ve bal karışımı, çay poşeti maskesi gibi yöntemler de göz çevresi doğal bakım yöntemi olarak tercih edilebilir.
Çoğu güneş kremi, aksi belirtilmedikçe göz kapağı bölgesinde ve göz çevresinde güvenle kullanıma uygundur.
Solante Pigmenta güneş kremleri, hassas ciltler dahil olmak üzere tüm cilt tiplerinde güvenle kullanılabiliyor.
Güneş gözlüğü kullanımı şart
Güneşin göz çevresini ve gözleri yaşlandırıcı etkilerinden korunmak için güneş gözlüğü kullanımının şart olduğunu belirten Prof. Dr. Banu Coşar, güneş gözlüğü camlarının güneşin ultraviyole ışınlarını süzen özellikte olması gerektiğini vurguladı.
Gözlerde batma hissi oluşturmaz. Parfüm içermez. Anthelios ürünleri içerisinde en yüksek UVA korumasına sahiptir. Yüksek spektrumlu koruması ciltte UVA ve UVB ışınlarına karşı kalkan görevi görür.
En uzun UVA ışınlarına karşı bile en etkili UV Filtresi! SPF 50+ içeren formülü ile göz çevresinde kullanılabilir. Tüm cilt tipleri için uygundur.
Gözyaşı üretiminin yetersiz olmasından kaynaklanan göz kuruluğunun tedavisi için evde uygulanacak doğal ve pratik yöntemler mevcuttur. Sıcak kompres, gözyaşı damlası kullanmak, gözlerin dinlendirilmesi ve temiz tutulması gibi uygulamalar göz kuruluğuna iyi gelen yöntemler arasında kabul edilir.
Alt ve üst göz kapağında deformasyona bağlı oluşan deri fazlalığında, hasarlı ciltte ve ince çizgilerde Plexr uygulaması sıklıkla tercih edilir. Tüm cilt tipleri için uygun bir yöntem olması ve iyileşme sürecinin hızlı gerçekleşmesi ile güvenilir bir uygulamadır.
Göz kapakları nasıl nemlendirilir diye soracak olursanız, göz kremi nasıl sürülür kısmında bahsettiğimiz gibi yüzük parmağınızla aldığınız ürünü göz altına çevresine ve göz kapağına hafif masaj yaparak uygulayabilir, böylece göz kapaklarınızı da nemlendirebilirsiniz.
"Çok iyi bildiğimiz markalarda bile insan sağlığına zararlı maddeler var. Göz çevresinde kullandığımız kremlerde bu etkilenmenin yanında göze yakın olmaları nedeniyle kapakların iç kısmında biriken rimelleri görüyoruz. Bir de makyaj malzemesini sürdükten sonra gözü kırparken bunlar buharlaşıp göz yüzeyinde etkili olur.
Bepantol krem göz çevresi için ideal kremlerdendir.
-Bronz görünmek için ten rengine uymayan bir fondöten kullanmak. Dekolteyle aradaki renk farkı belli oluyor ve maske görüntüsü oluşuyor. -Göz kapağına fondöten veya kapatıcı uygulamak.
AHA, BHA, C vitamini serumu gibi kullanan kişilerin cildi güneş ışınlarına hassastır. Bu sebeple her gün düzenli olarak güneş kremi sürülmeli ve cildi hassasiyetten korumalıdır.
Cildi nemlendirirken UVA, UVB ışınlarına ve kirliliğe karşı cildi koruyor. Bu sayede çevresel faktörlerin cilde verdiği zararın önüne geçerek, erken yaşlanma belirtilerine engel oluyor. Yapısı çok hafif olduğu ve parlama yapmadığı için de her gün rahatlıkla kullanılabiliyor.
Güneş kremi, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce uygulanmalıdır. Güneş kremi, yüz ve boyun bölgesine 1 çay kaşığı olacak şekilde sürülmeli, cildin kremi emmesi beklenmelidir. Göğüs, sırt, kollar ve bacaklara ise ayrı ayrı bir tatlı kaşığı olacak şekilde güneş kremi sürülmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri