Su ile birleştiğinde süt kıvamına dönüşerek ciltte asla yağlı bir his bırakmaz. Sadece güneş kremini değil, suya dayanıklı makyajı bile ciltten olağanüstü bir şekilde temizler. 2.Adımda ise cildimizde ki su bazlı kirleri arındırmak için bir temizleme köpüğü seçmeliyiz.
Gece cildin havasız kalır, temizlemek için iki aşama kullanmalısın, yağ bazlı temizleme kremi, sonrasında su bazlı sülfatsız temizleyici kullanmaya özen gösterin.
Eğer makyaj yapan biriyseniz ve güneş kremi kullanıyorsanız çift aşamalı temizlik en etkili yöntemdir. Yağ yağı çözer mantığı ile aktifleşen çift aşamalı temizliğin ilk adımı yağ bazlı bir temizleyici ve sonrasında su bazlı bir temizleyici olan yüz yıkama jeli ile cildi yıkamaktır.
Güneş kremi nasıl temizlenir sorusu ise gün sonunda yapılan rutin bir cilt temizliği şeklinde yanıtlanabilir. Cilt yapısına uygun temizleme jelleri, tonik ve nemlendiricilerin kullanımı ile cilt etkili bir şekilde temizlenebilir.
Tabii sabah rutininde güneş kremini sürüp, makyajımızı yapıp evden çıksak da o gün evden hiç çıkmasak da hava kirliliği, tozlar, cilt yağları, parmaklarımızdan cildimize geçen kirler derken, cildimiz gün içinde birçok dış etkene maruz kalıyor. Bu nedenle de cildimizi temizlememiz, arındırmamız gerekiyor.
İlgili 27 soru bulundu
Güneş koruyucu kremler, en son dışarı çıkmadan 15 dakika önce, diğer kremlerle arasında en az 5 dakika beklenerek sürülmelidir.
UVB ışınlarından korunmadığın sürece cildinde yanıklar oluşabilir, cildin soyulabilir. Bu ışınlar en yoğun 10:00-15:00 arasında belirgin olurlar, bu saatler arasında güneş kremi sürmeden dışarı çıktığında cildinde leke oluşumu veya var olan lekelerin koyulaştığını gözlemleyebilirsin.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Güneş pencere camları filtre görevi görmez ve güneş ışınlarını rahatlıkla geçirir. Camlardan oluşacak ışın yansımaları sonucunda cilt güneş ışınlarına ve ışığa maruz kalacaktır. Bundan dolayı da evde, işte kısacası kapalı ortamlarda da güneş koruyucu ürünler mutlaka kullanılmalıdır.
Güneş Kremini Evdeyken Sür: Yapılan en büyük yanlışlardan biri kremleri, güneşe çıktıktan sonra sürmek. Oysaki uzmanlar, güneş koruyucu kremlerin güneşe çıkmadan 30 dakika önce sürülmesi gerektiğini söylüyor. Bu sayede cilt, güneş kremini çok daha iyi emerek maksimum oranda koruma sağlıyor.
Dışarı çıkmadan 30 dakika önce güneş koruyucuyu kuru cilde sürün.
Son kullanma tarihi veya önerilen kullanma süresi geçen güneş kremleri bozulmaya başlar. Önerilen saklama koşullarında tutulmamış güneş kremlerinde de bu durum görülür. Güneş kremi bozulduğunda, kokusunda değişiklikler olur. Ayrıca rengi ve kıvamı da bozulma belirtileri göstermeye başlar.
Su bazlı güneş kremleri, genellikle yağlı cilt veya karma (yüzün orta bölgesi yağlı, diğer bölgeleri kuru) cilt tiplerine sahip olan insanlara önerilir. Çünkü su bazlı yapısı, cildin daha fazla yağlanmasını önler; akne ve lekelenme oluşumlarına karşı koruyucu görevi görür.
Uzmanlar, güneşlenirken güneş koruyucu kullanmanın ve denize ya da havuza girerken önlem almanın yaz mevsimini sağlıklı ve güzel bir ciltle geçirebilmenin mümkün olduğunu söylüyor. Güneş kremi alırken koyu tenlilerin 15, açık tenlilerin de 30 faktör ve üzerinde krem tercih etmeleri gerektiği hatırlatıldı.
Güneş kreminizin yüksek korumalı olması, sizi uzun süre koruyacağı anlamına gelmeyeceğinden 1,5 - 2 saatte bir tazelemeniz gerekmektedir. ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne göre güneş kremleri tere ve suya dayanıklı olmadığından, gün içinde sık sık tazelemek gerekir.
15 koruma faktörlü bir güneş kreminin UVB ışınlarının %93'ünü, 30 koruma faktörlünün %97'sini, 50 koruma faktörlünün ise %98'ini önlediğini görürüz. Bu da aslında başka bir ifadeyle 15 koruma faktörlü bir ürünün 100 fotondan 7'sinin, 30 koruma faktörlü bir ürünün ise 3'ünün geçmesine izin verdiği anlamına gelir.
Güneş koruyucu yüz kremi içinde, 50 faktörlü güneş kremi ne kadar koruma sağlar derseniz, yapılan hesaplamalara göre 500 dakika, yani neredeyse 8 saate kadar koruma söz konusudur.
Güneş kremlerinin özellikleri hem UVA hem de UVB filtreleri içermeli, deriden iyi emilmeli, deriyi nemlendirmeli, suya, terlemeye ve sürtünmeye karşı dayanıklı olmalı, etki süresi uzun olmalı, kolay sürülebilmeli, zararlı maddeler içermemeli, tahriş etmemeli, alerjen olmamalıdır.
Güneş kremi güneş gören her yere sürülebilir. Ama çoğu güneş kremi bazı insanlarda göz içinde yanma gibi hassasiyetlere neden olabilir. Böyle bir hassasiyet varsa göz çevresinden uzak tutulmalıdır.
UVA ışınları hava bulutlu dahi olsa cildin alt tabakasına ulaşabilir. UVB ise cildin üst tabakasına etki edip cilt yanıklarına neden olabilir. Bu sebeple güneş kremi sadece güneş açtığında değil her zaman günlük olarak kullanılması gereken bir koruma aracıdır.
Öncelikle, yukarıda da bahsedildiği gibi güneş kreminin ciltten çıkarılması gerekir. Şayet cilt temizlenmez ise, örneğin, ciltte bekleyen güneş koruyucu yüz kremleri cildin daha fazla kir toplamasına, gözeneklerin dolmasına ve cilt sağlığının bozulmasına yol açabilir.
En çok merak edilen konuların başında gelen, Tüy dökücü krem kılları çoğaltır mı sorusunun cevabı ise, kesinlikle hayırdır.
Bu nedenle güneş kremi cildi güzelleştirir mi sorusuna net bir yanıt verilemez. Ancak güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyor olması, foto yaşlanma olarak tabir edilen yaşlanmanın önüne geçmesini sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri