Dünyanin En Ucuz Ülkesi Gürcistan Dünya'nın geçim bakımından en ekonomik ülkelerinden bir tanesi Gürcistan'dır. Gürcistan yaşamış olduğu ekonomik krizin etkilerini uzun süre üzerinden atamamıştır ve bu durum kimi yerlerde kalıcı izler bırakmıştır.
Genel olarak, yerel restoranlarda sunulan yemekler uygun fiyatlı olup ortalama bir güzel bir yemeğin maliyeti 20-50 Gürcistan Larisi (GEL) arasında değişebilir. Uluslararası restoranlarda ve lüks otellerde fiyatlar biraz daha yüksek olabilir ve ortalama bir yemek 50-100 GEL arasında olabilir.
Gürcistan ekonomik serbestlik endeksine göre, dünyada 177 ülke arasında 26. sırada, küresel rekabetçilik endeksine göre 141 ülke arasında 74. sırada ve iş yapma kolaylığı açısından dünyada 190 ülke arasında 7. sırada bulunuyor. Gürcistan, 2022 yılı itibarı ile 196 ülke arasında dünyanın 112. büyük ekonomisi.
Gürcistan, birçok uluslararası öğrenci için son derece uygun bir yaşam maliyetine sahiptir. Avrupa'dan, ABD'den, Çin'den veya başka bir yerden olsun, çoğu öğrenci, cebinize gelince Gürcistan'ın harika bir ülke olduğu konusunda hemfikirdir.
Tiflis'te 1+1 odalı eşyalı bir daire 262 dolardan başlayıp 4270 dolara kadar çıkabilmektedir. Batum'da 1+1 odalı eşyalı bir daire 400 dolardan başlayıp 1590 dolara kadar çıkabilmektedir. Kutaisi'de 2+1 odalı eşyalı bir daire 150 dolardan başlayıp 2000 dolara kadar çıkabilmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
3- Avrupa'nın En Güvenli Ülkelerinden
Doğu Avrupa'da yer alan ülkeler arasında güvenlik konusunda en hassas ülkelerden birisi olan Gürcistan'da cezalar bir hayli yüksek olduğundan suç oranı da oldukça düşük seviyede.
Gürcistan'ın resmi dili Gürcüce'dir; Abhazya özerk cumhuriyetinde Abhazca da resmi dil kabul edilmiştir. Güney Kafkas dillerini konuşan nüfusun oranı % 83'8dir (Buna Gürcüce, Megrelce, Lazcave Svanca dahildir). Kalan nüfusun % 6,5'i Azerice, % 5,7'si Ermenice ve % 4,5'i başka dilleri konuşur.
Gürcistan'da din, günümüzde nüfusun %83.4'ünü oluşturan Gürcü Ortodoks Kilisesi'ne bağlı geniş kesim, Ortodoks Hristiyanlığı uygular. Yaklaşık %1'lik kesim Rus Ortodoks Kilisesi'ne bağlıyken, nüfusun yaklaşık %2.9'u Ermeni Apostolik Kilisesi'ni takip ediyor ve bunların neredeyse tamamı etnik Ermeniler'den oluşuyor.
1990'larda Gürcistan'ın bağımsızlığını ilan etmesiyle, Gürcistan, Türkiye ile yakın ilişki içerisine girmiştir. Çeyrek yüzyıldan az bir süre içinde iki ülke arasında sağlam dostluk sağlanmıştır. Türkiye'nin Azerbaycan ile birlikte en sorunsuz ilişkilerinin olduğu komşusudur.
Gürcistan'daki sigara fiyatlarının da ucuz olmasının bunda bir etkisi var tabi ki. Fiyatlara örnek vermek gerekiyorsa; Rothmans 2.2, Winston 2.8, Kent 3, Marlboro ise 4.5 Lari gibi uygun fiyattan satılıyor, 1 Lari'nin şuan 1.85 TL olduğunu belirtirsek oldukça ucuz fiyatlar.
Gürcistan Batum'da uygun fiyatlı hediyelik eşyaların en başında, Batum temalı magnet, kartpostal ve anahtarlıklar gelmektedir. Arkasından hemen yöreye ait kıyafetler, örtüler, bambu bardaklar ve termoslar gelir.
iPhone 14 Pro (256 GB) modelinin en ucuz olduğu ülke Amerika Birleşik Devletleri iken onu sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore, Tayland, Birleşik Krallık, Avustralya, Tayvan, Hong Kong, Singapur ve Avusturya takip etmektedir.
Taksici dostumuzun yönlendirmesiyle iPhone almak için Batum'daki Carrefour alışveriş merkezine gidiyoruz. AVM'de Apple resmi satıcısı olarak iPlus diye bir mağaza var. Soluğu hemen orada alıyoruz.
Gürcistan'ın en güzel şehirleri listesinin başında yer alan Tiflis, Kura Nehri'nin iki kıyısında konumlanmıştır. Aynı zamanda ülkenin turizm, kültür, sanat ve ticaret merkezi olan Tiflis her yıl çok sayıda turist ağırlamaktadır.
1.Türk vatandaşları Gürcistan'a, Gürcistan vatandaşları da Türkiye'ye kimlik kartlarıyla seyahat edebileceklerdir.
Asur kaynaklarında Diaohi ve Yunanca'da Taohi Anadolu'nun kuzeydoğu kesiminde yaşıyordu. Bu eski kabile, birçok bilim adamı tarafından Gürcülerin ataları olarak kabul edilir. Modern Gürcüler, günümüz Türkiye'sine ait olan bu bölgeyi hala eski bir Gürcü krallığı olan Tao-Klarceti ismiyle çağırıyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri