Ancak Gürcistan'a vizesiz turistik seyahat mümkün olmasına rağmen, çalışmak veya oturmak için özel izin almak gerekmektedir. Eğer sadece oturmak değilde aynı zamanda çalışmak yada iş kurmakda istiyorsanız o zaman oturum izni ve çalışma izni almak zorundasınız.
Gürcistan vatandaşlarının Türkiye'de ikamet izni alması hem çok kolay hem de sanıldığının aksine pahalı değildir. Türkiye'de oturma izni almak için pasaportunuz yeterli. Sizin adınıza bütün işlemleri uzman ekibimiz yapıyor ve ilk başvuruda dilerseniz 2 yıllık ikamet izni almanıza olanak sağlıyoruz.
Gürcistan'a yatırım yapmak isteyen yabancılar, Gürcistan vatandaşları ile aynı haklara sahiptirler. ⁵ Yani eğer bir Türkiye vatandaşı, Gürcistan'da ev satın almak isterse, ilgili makamlara başvurarak bunu gerçekleştirebilir.
Gürcistan Çalışma Vizesi: Anılan ülkede çalışma iznine sahip olmak için, Gürcistan Çalışma Bakanlığı birimine başvuru yapılması zorunludur. İzni alabilmek için çeşitli belgeler istenmektedir. Onaylanan izinler, 6 ay ya da 1 yıl süre için verilmektedir.
Avrupa Birliği'nin Gürcistan vatandaşlarına uyguladığı vize 2016 yılından itibaren kaldırılacağı açıklanmıştır. Gürcistan vatandaşları 28 Mart 2017 tarihinden itibaren Avrupa Birliği'nin Schengen Bölgesi'ne girişte vize muafiyetinden yararlanabilmektedirler.
İlgili 21 soru bulundu
2.Türkiye ile Gürcistan arasında mevcut vize rejimine göre, iki ülke vatandaşları her girişte 90 günü aşmayan turistik amaçlı seyahatleri için Gürcistan'a vizesiz olarak girecek ve bu süre bitmesinden önce çıkış yapacaktır.
Gürcistan'a girdikten sonra, izin belgenizi düzenlemek için kırk beş gününüz var. Bunu yapmak için, Tiflis'teki Kamu Hizmeti Salonunu ziyaret etmeniz ve kayıt onayınız, ödenmiş öğrenim ücretleri makbuzu ve pasaportunuz gibi belgeleri teslim etmeniz gerekir. Bundan birkaç gün sonra size Öğrenci İkamet İzni verilecektir.
Batum'da 1+1 odalı eşyalı bir daire 400 dolardan başlayıp 1590 dolara kadar çıkabilmektedir. Kutaisi'de 2+1 odalı eşyalı bir daire 150 dolardan başlayıp 2000 dolara kadar çıkabilmektedir.
Gürcistan vatandaşlığı başvurunuzu türkiyeden yapabilme şansınız yoktur. Başvurunuzu yapabilmek için gürcistana girmeniz gerekmektedir. Gürcistanda başvuru yapacağınız kurum ise Gürcistan Adalet Sarayıdır. Buraya sadece bireysel olarak başvuru yapabilmektesiniz.
İkamet izni Türkiye'de kalmak isteyen yabancılara verilen izin belgesidir. Ülkemizde vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak yabancıların, e-ikamet sistemi üzerinden, şartlarını taşıdığını düşündüğü ikamet izni türüne müracaatta bulunmaları zorunludur.
Gürcistan'ın resmi dili Gürcüce'dir; Abhazya özerk cumhuriyetinde Abhazca da resmi dil kabul edilmiştir. Güney Kafkas dillerini konuşan nüfusun oranı % 83'8dir (Buna Gürcüce, Megrelce, Lazcave Svanca dahildir). Kalan nüfusun % 6,5'i Azerice, % 5,7'si Ermenice ve % 4,5'i başka dilleri konuşur.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
Yapı kullanma belgesi ve iskan izni olarak da isimlendirilen oturma ruhsatı, bağlı olunan belediyeden alınabilir. Belediyelerde bulunan "İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni" birimleri tarafından yapılan incelemeler sonrasında söz konusu yapı için bu belge verilebilir.
Ülke yurt dışında seyahat edilebilecek uygun fiyatlı ülkelerden biri. Görüldüğü gibi Batum'da fiyatlar yurt dışındaki diğer çoğu rotaya göre daha uygun fiyatlı.
Batum'da Fiyatlar
Alkol ve sigara: Türkiye'ye kıyasla bayağı daha ucuz. Konaklama: Buna karşılık konaklama, yeme-içme fiyatlarına göre nispeten daha pahalı kalıyor. Yine de 150 -200 liraya kalacak orta karar yerler var. Hosteller 50 – 60 TL civarında.
Dünyanin En Ucuz Ülkesi Gürcistan
Dünya'nın geçim bakımından en ekonomik ülkelerinden bir tanesi Gürcistan'dır. Gürcistan yaşamış olduğu ekonomik krizin etkilerini uzun süre üzerinden atamamıştır ve bu durum kimi yerlerde kalıcı izler bırakmıştır.
Oturma izni harç ücreti: 1040 TL. Oturma izni kart ücreti: 160 TL. Oturma iznini almak için başvuruda bulunan yabancı kişinin yaşına göre farklılık gösterebilmekle birlikte sağlık sigortası ücreti 500 -1750 TL arasındadır. 65 yaş altı kişiler için sağlık sigortası ücreti ödenmesi zorunludur.
Ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Sarp Sınır Kapısı'nda geçtiğimiz aylarda incelemelerde bulunarak Gürcistan'a kimlikle geçiş harcının 1 liradan 15 liraya çıkarılacağını açıklamıştı.
Gürcistan'a pasaportsuz ve vizesiz gidebilirsiniz. 1 yıla kadar pasaport ve vize almanıza gerek olmayan Gürcistan'ın en önemli şartı ise yeni tip kimlik kartınızın olmasıdır. Ülkede daha fazla konaklama yapacaksanız mutlaka Gürcistan oturum izni almanız gerekmektedir.
Yeni ehliyetler 84 ülkede geçerli. Geçerlilik bakımından her iki ehliyet türü arasında fark yok. 6 aydan fazla kalmanız durumunda o ülkede tekrar sınava girmek zorundasınız. Ancak çoğu kişide eski ehliyetlerin yurt dışında geçerli olmadığı yanılgısı mevcut ama tabi ki böyle bir şey doğru değil.
türkiye'deki ve hatta gürcistan'da rastladığımız türklerin "türk lirasını gürcistan'da change officelerde * lariye çeviremeyeceğimizi" söylemelerine rağmen, tüm dövizcilerde tl to gel * çevrimi yapılmaktadır. an itibariyle 1 lari 0.8 tl ediyor. yani türk parası karşısında daha değersizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri