Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Gürültü yapan komşuya ne yapmalı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Gürültü yapan komşuya ne yapmalı?

Çevrenizde herhangi bir şekilde gürültüye maruz kaldığınızı düşünüyorsanız yapmanız gereken ilk şey polis merkezini aramak olmalıdır. Bu nedenle gürültü şikayetine maruz kalan şahısların doğrudan polis merkezini arayarak şikayetlerini bildirmeleri mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bugrayildiz.av.tr

Komşu saat kaça kadar gürültü yapabilir?

Bu kurallar arasında gürültü miktarı da yer alır. Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre; Apartman sakinlerinin her türlü gürültüden uzak durması gerekir. Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Üst komşum gürültü yapıyor ne yapmalıyım?

Polis yerine belediye zabıtasına da şikayette bulunabilirsiniz. Polisin verdiği idari para cezasına karşı da gürültü devam ediyorsa Türk Ceza Kanununda düzenlenen huzur ve sukunu bozma suçu gereğince savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: varsakhukuk.com

Çok gürültü yapan komşu nereye şikâyet edilir?

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gürültü cezası kesilme yetkisini ilgili belediyelere devretmiş durumdadır. Belediyeye şikâyetten sonuç alamazsanız Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın şikâyet hattını arayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imzabinayonetimi.com.tr

Gürültü için polis aranır mı?

başvurabilirsiniz. Polis ya da zabıta durum değerlendirmesi yaparak gürültü yapan komşunuza gerekli işlemleri yapacaktır. Sorun devam eder ise kat malikleri durumu sulh mahkemesine taşıma hakkına sahiptirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gmgenterprise.com

Gürültü, ses yapan komşumdan nasıl kurtuldum…. #Komşu #ses #gürültü #kiracı #ev

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Komşunun sürekli gürültü yapması suç mu?

Yapılan uyarılara rağmen halen gürültü yapan komşu hakkında Türk Ceza Kanunu 183. maddeye göre “Gürültüye Neden Olma Suçu” kapsamında işlem tesis edilebilecektir. Ayrıca Kabahatler Kanunu kapsamında da gürültü yapan kişilere idari para cezaları hükmedilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bugrayildiz.av.tr

Gürültü yapan üst komşu nasıl uyarılır?

Gürültü yapan komşunuzu önce polise ve zabıtaya şikâyet edip idari para cezası kestirebilirsiniz. Çözüm olmazsa, dava açma ve savcılığa şikâyet yolunuz var. Son çare olarak bütün komşular birleşerek, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre daireyi satın alıp gürültücü ve rahatsız eden o komşudan kurtulabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ses yapma cezası kaç TL?

Gürültü Yapmanın Cezası Nedir? 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca gürültü kirliliğine sebep olan kişilere 2023 yılında 4.836 TL idari para cezası uygulanır. Gürültü yapan işletmeler için bu ceza 48.828 TL'dir. Fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü için ceza tutarı 146.576 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Gürültü için nereyi aramalıyız?

Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181'e iletebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 181.csb.gov.tr

Gürültü konusuna kim bakar?

Alo 181, 153, 155 ve 156, polis, jandarma, belediye ve çevre müdürlüğü arayabilirler. Bu bir işletme ise 40 bin liranın üzerinde ceza ödemek durumunda.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Apartmanda komşularımızı rahatsız etmemek ne kuralıdır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlülükleri bulunuyor. Apartmanlarda, “çekilmez hal” alacak şekilde belirlenen sınırın üzerinde ve tatil günlerinde gürültü yasak. Aynı şekilde yüksek sesle müzik dinlemek, televizyon seyretmek, telefonla konuşmak da yasak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Çok gürültü yapan kiracı nasıl çıkarılır?

Gürültü yapan kiracı, kat maliklerinin oy birliğiyle karar almasından sonra dava açılarak çıkartılabilir. Ev sahibi kiracısına karşı dava açmak istemese bile bina sakinleri çoğunluk imzasıyla bu davayı açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Apartmanda gürültü yapan komşuya ne yapılır?

Apartman yöneticisi de gürültü yapan komşuyu sözlü olarak ikaz etmelidir. Bu durum da işe yaramazsa gürültü yapan komşuya noterden ihtarname gönderilmelidir. Zira Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca komşular birbirini rahatsız etmemek zorundadır. Ardından Sulh Hukuk Mahkemesinden tedbir talebinde bulunulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gizemuzun.av.tr

Hangi saatlerde gürültü yapılmaz?

Bunun için de apartman gürültü yönetmeliği kapsamında belirtilen saat aralıkları şu şekilde: Hafta içi 19.00-07.00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında yukarıda belirtildiği şekilde yüksek ses ve gürültü oluşturacak eylemlerde bulunmak yasaktır. Bu yasak hafta sonunun tamamını kapsar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: missafir.com

Gürültü yapan komşu nasıl ispatlanır?

SULH HUKUK DAVASI AÇIN

Bu maddeye dayanarak, şikâyetçilerin oturdukları yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurarak gürültü yapan komşuların rahatsızlık verdiğini kanıtlayıp tedbir kararı aldırması mümkündür. Şikâyetçi bireysel ya da avukat aracılığıyla mahkemeye başvurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Komşu komşuyu rahatsız etmenin cezası nedir?

Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçunun cezası, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıdır. Hükmedilen hapis cezası, adli para cezası seçenek yaptırımına çevrilebilir. Mahkûmiyet kararında belirlenen hapis cezasının ertelenmesi veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması da mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bghukukburosu.com.tr

Gürültü şikayeti nasıl yapılır?

Çevre Koruma Müdürlüğü - Gürültü Web Sayfası Gürültü Şikayeti Nerelere Bildirilir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi BEYAZ MASA ( ALO 153) birimine bildirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ibb.gov.tr

Hakaret eden komşu nereye şikayet edilir?

Bu suç kamu görevlisine hakaret suçu hariç şikayete bağlı bir suç olup, fiilin gerçekleşmesinden itibaren 6 ay içerisinde mağdurca şikayetin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Suçun mağduru olan kişiler doğrudan ya da avukatları aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozdogruhukuk.com

Üst komşu Balkondan halı silkeleyen nereye şikayet edilir?

ALO 181 ÇAĞRI MERKEZİ, 81 İLE 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERİYOR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 181.csb.gov.tr

Elektrik süpürgesi Saat Kaçta çalıştırılır?

Mesai günlerinde 13:00-15:00 saatleri arasında ve 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle müzik dinlemek ya da yüksek sesli elektrik süpürgesi çalıştırmak gibi uygulamalar yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan yeni tarifeye göre gürültü yapanlara 2022 yılında uygulanacak olan para cezası belli oldu. 2022 yılında apartmanda gürültü yapmanın cezası 2 bin 171 TL olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: insaatderyasi.com

Gürültüye neden olma cezası?

Gürültüye neden olma suçunun cezası, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Komşunun kapısına gitmek suç mu?

”Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikayeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Değişik: 31/3/2005 – 5328/8 md.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Komşuyu rahatsız etmenin cezası var mı?

Dairenin kararında, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun "gürültü" başlıklı 36'ncı maddesinde, "Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, 50 Türk lirası idari para cezası verilir." şeklindeki düzenleme bulunduğu, bunun ses değerinin aşılıp aşılmadığının teknik araçlarla denetimi ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Sorunlu komşu binadan nasıl atılır?

Komşunun size rahatsızlık vermesi durumunda öncelikle Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 33'üncü maddesi kapsamında sulh hukuk mahkemesine başvurabilir ve hakimin müdahalesini talep edebilirsiniz. Burada hakim eğer rahatsızlık verildiği kanaatinde olursa, bu rahatsızlığın giderilmesi için tedbirler alınması ister.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com
Önceki makale
Nikotinsiz sigara zararlı mı?
Sonraki makale
Kedim beni unutur mu?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT