Haşlanan etleri, istenilen boyutta küçültüyoruz. Daha sonra yağlarımızı ve salçamızı tavaya alıp, salçayı iyice kavuruyoruz. Bu esnada 1 küçük diş sarımsağı rendeleyip, salçanın rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Baharatlarını katıp, tavukları ekliyoruz ve arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz.
Haşladığınız tavuk etlerini sotelik doğradıktan sonra yağ ve salça kavurun. Baharatlarını katıp, hazırladığınız tavuk etlerini ekleyin ve arkalı önlü kızarana kadar soteleyin. Dilerseniz sarımsak da rendeleyebilirsiniz. Haşladığınız tavuk etlerini salçalı sote sevmiyorsanız çıtır bagetler haline de getirebilirsiniz.
Orta boy çukur bir kaba 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber, 1 diş rendelenmiş sarımsak, damak tadınıza göre tuz, az miktar köri ve kimyon koyun. Hazırladığınız sosu iyice karıştırıp, içine doğradığınız tavuk etlerini ekleyin.
Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla doldurmalısınız. Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlamayı unutmamalısınız. Pişirme işlemi boyunca tencerenin kapağını kapalı tutmalı ancak taşma ihtimaline karşı aralarda kontrol etmelisiniz.
İlgili 37 soru bulundu
3. Tavuğu haşlayarak tüketecekseniz haşlama suyuna atacağınız 1 diş sarımsak, birkaç tane karabiber, birkaç defne yaprağı ve biraz limon suyu tavuğun hem kolay pişmesine hem de lezzetli olmasına yardımcı olur.
Bütün tavuğu alacak büyüklükte bir tencere seçin ve tavuğu içine yerleştirin. Tavuğun üzerini geçecek şekilde su ilave edin ve bir yemek kaşığı tuz da eklemeyi unutmayın.
Tavuk denildiğinde ilk akla gelen sos, köri sosudur. Krema, parmesan peyniri ve köri baharatı ile hazırlanan bu sos, tavukları pişirme aşamasında ilave edilir. Lezzetini arttırmak için badem ve dereotu de ekleyebilirsiniz. Fransız mutfağından dünyaya yayılan beşamel sos, un, süt ve tereyağı ile hazırlanır.
Yoğurt ile tavuk eti marinesi için; bir kaba 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ve 2 yemek kaşığı yoğurt koyun. Ardından yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı dolusu tuz ekleyin.
Bir tencerenin içerisine tavuk suyu, portakal kabuklarının yarısını, biberiyenin yarısını, portakal suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika kaynatın. Karışımı kısık ateşe alıp azar azar tereyağı ekleyin. Nişastayı soğuk suda incelttikten sonra tencereye ekleyin ve sos kıvamını alıncaya kadar pişirin.
Haşlanmış Tavuk Sote (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuğu düdüklüye koyalım ve üzerine bastıracak şekilde suyu koyup tuzunu atıp kapağını kapatalım. Düdüğü ötmeye başlayınca. 10 dakika pişirelim.
Tavuk, en fazla buzdolabında saklanan yiyeceklerdendir, çünkü çabuk bozulmaz ve ısıtıldığında da tadını korumaktadır. Ama tavuk aslında ya taze pişmiş ya da soğuk olarak tüketilmelidir. Tavuğu tekrar ısıtmak, protein kompozisyonunun değişmesine dolayısı ile de düzgünce sindirilememesine sebep olmaktadır.
Tavuk yemeklerine yakışacak baharatların bir arada toplandığı bir karışımdır. Tavuğun terbiye edilmesi sırasında kullanılarak yemeğe eşsiz bir baharat aroması verir. Karışımı oluşturan başlıca baharatlar, köri, tatlı toz biber, kişniş, nane ve zencefildir.
Marinasyon, sıvı malzemeler, asidik yapılı malzemeler, tuz ve baharatların temelinde şekillenen, etlere lezzet ve yumuşaklık kazandıran sosların genel adı aslında. Kırmızı et ve tavukların pişirmeden önceki aşamalarında mutlaka marine ediliyorlar. Bu sayede en yumuşacık, en lezzetli kırmızı ve tavuk etleri tüketiliyor.
Tavuklar isteğe göre dilimlenip bir tabakta süt, salça, tuz, kekik, pul biber ve suyu alınan soğan ve sarımsak ile harmanlanıp kapalı bir kapta 2, 3 saat dinlendirilir. Daha sonra teflon tavayı yağlanıp pişirilir. Afiyet olsun.
Bazı ülkelerde tavuk etini yumuşatmak için sirke ve limon suyu kullanırlar. Özellikle doğal ortamlarda yetişen tavukları kısa sürede pişirmek çok zordur. Sirke ve limon suyu, tavuk etini yumuşatır, pişirme süresini kısaltır ve tavuğu hemen tüketmeyip buzdolabında saklayacaksanız, saklama süresini de uzatır.
Dip sos için uygun bir kapta süzme yoğurt güzelce karıştırılır. Üzerine nane, kekik, kırmızı biber ve yeteri kadar tuzu eklenip karıştırılır. Afiyet olsun. Eğer isterseniz yapımında sarımsak, mayonez veya labne peynir de kullanabilirsiniz.
Yoğurt soslu tavuk yapımı için; öncelikle orta boy geniş bir kabın içine 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 buçuk yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı domates salçası, isteğe göre 1 tatlı kaşığı hardal, damak tadınıza göre tuz, kırmızı toz biber, kimyon ve köri ekleyin. Daha sonra tüm sos malzemelerini iyice karıştırın.
Bir tencerede yağı eritin. Unu ekleyip orta ateşte 3 dakika kavurup ateşten alın. Tavuk suyunu bir tencereye koyun ve yarı miktarı kalıncaya kadar kaynatın ve unlu karışıma ilave edip iyice karıştırın. Tuzu ve kremayı da ekledikten sonra orta ateşte karıştırarak 10 dakika kaynatıp ateşten alın.
Makarnalı yemek tariflerine yakışan bir sos tarifi...1 su bardağı süt kreması, yarım su bardağı süt, 100 gr labne peyniri, yarım su bardağı ince çekilmiş fındık, 1 çay kaşığı kekik ve 1 tutam tuzu mikserle karıştırıp kısık ateşte hafif koyulaşana kadar pişirin.
Tavuğu haşlamadan önce yapılması gerekenler
Bir başka yöntem olarak çiğ tavukları haşlamadan önce bir kaseye koyup üzerine su ve birkaç damla sirke ya da 1 yemek kaşığı limon suyu koyup 4-5 dakika bu şekilde bekletebilir, ardından durulayarak haşlanmaya hazır hale getirebilirsiniz.
Eğer etlerinizi sebzeyle pişirmek istiyorsanız, kemikli etleri pişirmeye başladıktan 20 dakika sonra sebzeleri içerisine atın. Etinizi haşlarken içerisine tuz ilave etmeyin. Tuz etinizin sertleşmesine neden olur. Etinizi servis etmeden önce tuzunu ilave edin.
Hayır, yıkamamalısınız. Piliç etinin yıkanmadan pişirilmesi gerekir çünkü çiğ piliç etinde belli sayıda bakteri bulunabilir ve yıkarken bu bakterilerin etraftaki kap kacak, evye, bıçak gibi malzemeler ile etraftaki pişirmeden tüketilen diğer gıdalara bulaşma riski vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri