Wi-Fi Korumalı Erişim II (WPA2) WPA2, RC4 ve geçici anahtar bütünlüğü kontrolünü (TKIP) iki daha güçlü şifreleme ve kimlik doğrulama mekanizmasıyla değiştirir. Bu mekanizmalar; gelişmiş şifreleme standardı (AES) ve şifre bloğu zincirleme ileti kimlik doğrulama kodu protokolü (CCMP) ile sayaç modudur.
WPA2'nin iki sürümü mevcuttur: WPA2-Personal (kişisel) ve WPA2-Enterprise (girişimci). WPA2-Personal yetkisiz kişilerin ağlara girişini bir kurulum şifresi kullanarak engellemeyi amaçlar. WPA2-Enterprise ise ağ kullanıcılarını bir sunucu yardımıyla denetler.
WPA2'nin de WPA gibi hem kurumsal hem de kişisel kullanım için modları bulunmaktadır. WPA2, WPA ve WEP'e göre daha rahat bir dolaşım sunar ve kesinlikle bu iki şifreleme türünden çok daha güvenlidir.
WPA2, kablosuz ağ trafiğini şifrelemek ve güvenliğini sağlamak için kullanılır. AES, güçlü bir blok şifreleme algoritmasıdır ve 128-bit veya 256-bit anahtar uzunluğuyla çalışabilir. Bu, saldırganların ağ trafiğini dinleyerek veya şifreleri kırarak verilere erişmelerini önleyen daha güvenli bir şifreleme yöntemidir.
İlgili 27 soru bulundu
Elbette WPA2 ile korumaya alınmış bir ağın şifresinin de ele geçirilmesi mümkün, ancak WPA2 şifresini kırmak zaman alacağı (kullanılan anahtarın zorluğuna göre) için, kısa sürede şifreyi elde edemeyen saldırgan başka ağlara yönelecek ya da saldırıdan vazgeçecektir.
WPA/WPA2-PSK, Brother kablosuz makinesinin TKIP veya AES şifreleme (WPA-Kişisel) ile erişim noktalarına bağlanmasını sağlayan Wi-Fi Korumalı Erişim Önceden Paylaşılan Anahtarıdır.
Wi-Fi şifreleme türü WEP veya WPA ise, iPhone telefonlarında Wi-Fi adının hemen altında bir güvenlik uyarısı görüntülenir. Geçerli uyarıyı kaldırmak için yapılması gereken şey, modem üzerinden Wi-Fi ağının şifreleme türünü WPA 2'ye değiştirmektir. Bu değişiklikle, güvenlik uyarısı yok olur.
WPA2 veya açılımıyla Wi-Fi Protected Access 2, kablosuz bağlantılar üzerinde güvenliği sağlayan ve aktarımların şifrelenerek gerçekleşmesine yardımcı olan bir güvenlik protokolüdür. Şuan için Wi-Fi güvenliği konusunda en çok tercih edilen ve en az güvenlik zafiyetine sahip olan şifreleme türüdür.
Ağ ve Paylaşım Merkezi'nde Bağlantılar'ın yanındaki Wi-Fi ağ adınızı seçin. Wi-Fi Durumu'nda Kablosuz Özellikler'i seçin. Kablosuz Ağ Özellikleri'nde Güvenlik sekmesini ve ardından Karakterleri göster onay kutusunu seçin. Wi-Fi ağ parolanız Ağ güvenlik anahtarı kutusunda görüntülenir.
Web arayüzünde, lütfen Gelişmiş -> Kablosuz -> Kablosuz ayarlar -> güvenlik türünü WPA2-PSK olarak değiştirin -> ayarı bitirmek için kaydet düğmesine tıklayın.
Güvenli olmayan Wi-Fi ağları, parola ya da diğer kimlik doğrulama türleri olmadan erişebileceğiniz ağlardır. Bu ağlar, daha eski güvenlik standartlarını (WEP ya da TKIP) ve zayıf veri şifrelemesini kullanır.
WiFi'a çift tıklayın ve ardından Kablosuz Özellikleri'ne tıklayın. Bağlantı ve Güvenlik, iki seçenek karşınıza çıkacak. Güvenlik'e gidin ve Karakterleri Göster kutucuğunu işaretleyin. Bağlı olduğunuz WiFi ağının veya modemin şifresi görünecektir.
Güvenlik anahtarı, iş veya okul hesabınızda oturum açmak için benzersiz bir PIN ile kullanılan fiziksel bir cihazdır. Güvenlik anahtarları fiziksel cihaza ve yalnızca sizin bildiğiniz bir cihaza sahip olmanız gerektiğinden, kullanıcı adı ve paroladan daha güçlü bir doğrulama yöntemi olarak kabul edilir.
WPA2 ve WPA3, her bağlantıda kimlik doğrulaması yapar ve kablosuz gönderilen verilerin gizliliğini sağlamak için 128 bit AES şifrelemesi sunar. Bu, kullanıcılara bir Wi-Fi ağ bağlantısı üzerinden iletişimde gönderilip alınan verilerin korunacağına ilişkin en üst düzeyde garanti sağlar.
Masaüstü > Ayarlar > Denetim Masası > Ağ ve Internet > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir. Başlat düğmesini tıklatın ve sonra Denetim Masası > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin.
Wi-Fi İttifakı daha güvenli ve karmaşık olan WPA 2 'yi ise 2004 yılında kullanıma sunmuştur.
Görev çubuğunun sağ alt köşesinde bulunan Wi-Fi simgesine tıklayın. Mevcut ağların (yani SSID'lerin) bir listesi açılacaktır. 2. Bağlandığınız SSID (ve ismi) bu listenin üst kısmında görülebilir.
Görev çubuğunun sağındaki Wi-Fi ağı simgesini ve ardından Wi-Fi ağı adının altında Özellikler'i seçin. Wi-Fi ağı ekranında, Özellikler altında, Güvenlik türü'nün yanındaki değere bakın. Güvenlik için WPA3 şifrelemesi kullana bir ağa bağlıysanız bu ağ WPA3 içerecektir.
Router cihazlar genellikle güvenlik duvarı ve VPN gibi veri güvenliği özellikleri ile çalışmaktadır. Bu özellikler verilerinizi bir bütün halinde korumaya alır ve siber saldırı riskini en aza indirir.
Ayarlarını görmek istediğiniz ağın adına (SSID) sağ tıklayın ve açılan menüde Bağlantı özelliklerini görüntüle öğesine tıklayın. (SSID) Kablosuz Ağ Özellikleri iletişim kutusu gösterilecektir. Güvenlik sekmesine tıklayın. Güvenlik türü, Şifreleme türü ve Ağ güvenlik anahtarı sağındaki öğeleri doğrulayın.
Modem şifresini değiştirmenin ilk yolu modemi sıfırlamaktır. Modem üzerinde ışıkların bulunduğu bir kutudur. Bu kutu üzerinde açma/kapama tuşu ve bu tuşun yanında bir de reset tuşu bulunmaktadır. Reset tuşuna birkaç saniye basılı tutarak modeminizi sıfırlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri