Resim Bölümü – Güzel Sanatlar Lisesi Ders Programı Resim bölümü güzel sanatlar lisesi ders programı öncelikle tüm lise öğrencilerinin alması gereken, ana dersler olan; Türkçe, matematik ve tarih gibi temel dersleri içinde barındıran bir eğitim planı ile oluşturulmaktadır.
Eğitim Modelimiz. Pera Güzel Sanatlar Lisesi' nde 4 yıllık eğitim programı uygulanmaktadır. Anadolu liseleri statüsünde olan okulumuzda öğrenciler, 9. sınıftan itibaren haftada 24 saat kültür derslerinin (Türkçe-Tarih-Coğrafya-Matematik gibi) yanı sıra bölüm derslerini de (Müzik-Resim-Tiyatro-Bale/Dans) almaktadır.
Güzel sanatlar liseleri 4 yıllık okullar olmakla birlikte herhangi bir güzel sanatlar lisesi hazırlık dönemi bulunmamaktadır. Öğrenciler 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar olmak üzere 4 senelik sanat eğitimi programlarından mezun olmaktadır.
Güzel sanatlar lise dersleri bale – dans bölümü için oldukça hareketli ve aktif geçmektedir. Diğer tüm güzel sanatlar lise bölümleri müfredatında olduğu gibi bale – dans bölümü için de güzel sanatlar lisesi yetenek sınavı ile öğrenci alınır.
İlgili 34 soru bulundu
Güzel sanatlar liseleri için LGS puanı şartı yok. Öğrencilerin LGS'ye girmeleri, güzel sanatlar liseleri için beklenmiyor.
Güzel sanatlar lisesine nasıl gidilir sorusunun cevabı yetenek sınavları ve ortaokul puanlarından geçer diyebiliriz. Yetenek sınavlarından 50 ve üstü alırsanız geçer not almış sayılırsınız. Yetenek sınavından geçer not aldıktan sonra ortaokul başarı puanınız toplanarak güzel sanatlar lisesine giriş puanınız belli olur.
Bazı öğrenciler yetenek sınavlarına hazırlık kursu ile çalışmayı tercih ederken bazı öğrenciler ise hazırlık kursu olmadan hazırlanarak bu süreci tamamlamaktadır. Güzel sanatlar lisesi hazırlık kursu ile çalışmak yetenek sınavları için bir şart değildir elbette.
Peki oyuncu olmak için hangi bölümü seçmeliyiz? Bunun için daha küçük yaştaysanız güzel sanatlar liselerinden başlayabilirsiniz. Üniversitelerde ise drama ve oyunculuk ya da konservatuarlarda tiyatro anasanat dalı bölümünü tercih etmelisiniz.
İki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada, piyanodan verilen tek ses, iki ses, 3 ses ve dört ses, ezgi ve ve ritim tekrarları yaptırılmaktadır. Başarılı olanlar ikinci aşamaya geçmeye hak kazanmaktadır. İkinci aşamada, müzikalite ve icra performanslarını ölçmeye yönelik çalma ve söyleme sınavı yapılmaktadır.
Yabancı Dil ve Güzel Sanatlar Dersleri Kalktı!
MEB tarafından yapılan son açıklamada, ortaokul ve liselerde yabancı dil ve güzel sanatlar derslerinin kaldırıldığı belirtildi.
Güzel sanatlar lisesine girmek isteyen öğrencileri devlete bağlı ya da özel güzel sanatlar liselerinin yetenek sınavlarına katılmak zorundadır. Güzel sanatlar lisesine girmek isteyenler için LGS önemli bir kıstas olmasa da Okul Başarı Puanı ve yetenek sınavından ne kadar puan aldıkları oldukça önemli bir ölçüt.
Güzel Sanatlar Fakültesinin oyunculuk, resim ve iletişim gibi bölümleri sözel puan ile öğrenci almaktadır.
Güzel Sanatlar Lisesi öğretim programında sayısal dersler 9. ve 10. sınıfta yoğunlaşmaktadır.
Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu saat 10.15'te, Eğitim Bilimleri oturumu öğleden sonra 14.45'te uygulanacak. KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu 130 dakika, Eğitim Bilimleri oturumu ise 100 dakika sürecek.
-Her sınavın süresi 3 saat (180 dk) dır. -50*70 ölçüde çalışma istenir.
Bir kere girme hakkınız var.
MADDE 5 – (1) Güzel sanatlar ve spor liseleri, Anadolu lisesi statüsünde olup güzel sanatlar ve spor eğitimi alanında yatılı, gündüzlü ve karma olarak ilköğretim üzerine 4 yıl eğitim ve öğretim yapılan okullardır.
Görsel sanatlar ve müzik alanında öğrenim görmek isteyenlerin yetenek sınavı sonucuna göre, tanılanmış özel yetenekli öğrencilerin de görsel sanatlar ile müzik bölümleri bulunan güzel sanatlar liselerine doğrudan kayıtları yapılabilmektedir. Liseye Geçiş Sınavına (LGS) girmek zorunlu değildir.
Bu çalışma sınavın ilk günü, sabah 11.30'da başlayacak ve süresi 60 dakika olacaktır. Öğrencilerin ikinci aşamadaki bu içerikten alacakları puan 100 puan üzerinden %60'ı ortalamaya alınacaktır. 4. DEĞERLENDİRME: ✓ Yetenek Sınavını 100 tam puan üzerinden yapılacaktır.
İş Olanakları
Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
Hesaplanan Toplam Ağırlıklı Standart Puan, kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan bir puan dağılımına dönüştürülecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri