Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.
Sanatçı, tasarımcı, grafik tasarımcı, fotoğrafçı, animatör, film yapımcısı veya öğretmen olabilirler. Mezunlar, resim, heykel, grafik tasarım, fotoğrafçılık, video, animasyon ve diğer görsel sanatlar alanlarında iş bulabilirler.
Güzel sanatlar, resim, heykel, mimari, şiir, müzik, tiyatro gibi insanda estetik açıdan zevk duygusu uyandıran tüm sanatlara verilen genel addır. Güzel sanatların amacı güzelliği açıklamak ve yorumlamaktır.
Bale – dans ana sanat dalında bulunan derslerin verildiği güzel sanatlar lisesi bölümü içerisinde klasik bale, bale tarihi, modern dans, dans, solfej ve piyano olmak üzere müzik eğitimi, tarihi danslar, repertuar danslar, karakter danslar, türk halk dansları, ritmik jimnastik gibi temel dersler bulunmaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
Çünkü güzel sanatlar liselerinin kayıt dönemi diğer liselerin tercih ve yerleştirme döneminden önce tamamlanıyor. Dolayısıyla eğer istediğiniz güzel sanatlar lisesini kazanamazsanız LGS puanı ile farklı bir liseye kaydınızı yapabilir, eğitim hayatınızı aksatmadan sürdürebilirsiniz.
Sınav sistemi her okula göre farklılık gösteren Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına her yıl yaklaşık 3000 ile 5000′ i aşkın ( Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Marmara Üniversiteleri ) öğrenci girmekte ve bu sayının sadece %10'u bu sınavlarda başarı göstermektedir.
Güzel sanatlar liseleri için LGS puanı şartı yok. Öğrencilerin LGS'ye girmeleri, güzel sanatlar liseleri için beklenmiyor.
Güzel Sanatlar Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor? Güzel Sanatlar Fakültesinin oyunculuk, resim ve iletişim gibi bölümleri sözel puan ile öğrenci almaktadır. Mimarlık gibi belli başlı bölümler içinse öğrencilerin eşit ağırlık ve sayısal puanlarına bakılır.
Görsel sanatlar ve müzik alanında öğrenim görmek isteyenlerin yetenek sınavı sonucuna göre, tanılanmış özel yetenekli öğrencilerin de görsel sanatlar ile müzik bölümleri bulunan güzel sanatlar liselerine doğrudan kayıtları yapılabilmektedir. Liseye Geçiş Sınavına (LGS) girmek zorunlu değildir.
Güzel Sanatlar Lisesi Kaç Yıl ve Hangi Eğitimler Bulunuyor? Güzel sanatlar lisesi eğitimi 4 yıl süren bir eğitim programıdır.
Eğitim Modelimiz. Pera Güzel Sanatlar Lisesi' nde 4 yıllık eğitim programı uygulanmaktadır. Anadolu liseleri statüsünde olan okulumuzda öğrenciler, 9. sınıftan itibaren haftada 24 saat kültür derslerinin (Türkçe-Tarih-Coğrafya-Matematik gibi) yanı sıra bölüm derslerini de (Müzik-Resim-Tiyatro-Bale/Dans) almaktadır.
Güzel sanatlar, güzellik ve zevkle ilgilenen sanatlar için kullanılan bir ifadedir. Resim, heykel, mimarlık, müzik ve şiirden oluşan beş başlıca sanat alanını kapsar.
Resim yapmak, yeteneğe dayalı bir aktivite olduğu için resim kursu gibi destekleyici eğitimlerle de ihtiyaç duyduğunuz temel ve teknik bilgileri edinebilirsiniz. Dolayısıyla güzel sanatlar fakültesinde okumak zorunda değilsiniz.
Bugün MÜGSF bünyesi kapsamında Resim, Grafik, Seramik-Cam, Tekstil, İçmimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Heykel, Geleneksel Türk El Sanatları, Film Tasarımı, Fotoğraf, Temel Sanat Eğitimi ve Müzik olmak üzere oniki bölüm bulunmaktadır.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
Hesaplanan Toplam Ağırlıklı Standart Puan, kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan bir puan dağılımına dönüştürülecektir.
Ara sınıflara öğrenci alımları ve nakiller, sadece aynı türdeki bir liseden ( Güzel Sanatlar Liselerinden ) 10 -11 - 12 sınıflara ara nakille geçiş yapıp kayıt yaptırabilirler.
*Yaş sınırı yoktur. *Yıl içinde düzenlenmiş TYT sınavından en az 150 puan almak gereklidir.
Güzel sanatlar lisesine nasıl gidilir sorusunun cevabı yetenek sınavları ve ortaokul puanlarından geçer diyebiliriz. Yetenek sınavlarından 50 ve üstü alırsanız geçer not almış sayılırsınız. Yetenek sınavından geçer not aldıktan sonra ortaokul başarı puanınız toplanarak güzel sanatlar lisesine giriş puanınız belli olur.
Lise diplomasına sahip, yetenek sınavına gireceği yıl YKS'ye girmiş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, yaş fark etmeksizin herkes yetenek sınavlarına girebilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan adaylar ise yabancı öğrenci kontenjanlarından faydalanabilir.
MADDE 5 – (1) Güzel sanatlar ve spor liseleri, Anadolu lisesi statüsünde olup güzel sanatlar ve spor eğitimi alanında yatılı, gündüzlü ve karma olarak ilköğretim üzerine 4 yıl eğitim ve öğretim yapılan okullardır.
-Baraj ve bölüm sınavı yapılır. -Her sınavın süresi 3 saat (180 dk) dır.
Bu Sınava Katılarak Girilebilecek Bölümler; Grafik Tasarım, İç Mimarlık, Animasyon, Grafik Tasarım, Resim, Resim Öğretmenliği, Heykel, Resterasyon, Çini, Cam, Seramik, Sahne ve Kostüm Tasarım, Moda Tasarım, Tekstil Tasarım, Aksesuar Tasarım, Endüstriyel Tasarım, Görsel İletişim, illüstrasyon Bölümleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri